''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Νέο μνημείο-πρόκληση από τα Σκόπια: Έχει πάνω του το αστέρι της Βεργίνας και χάρτη της «Μεγάλης Μακεδονίας»

Νέο μνημείο-πρόκληση από τα Σκόπια: Έχει πάνω του το αστέρι της Βεργίνας και χάρτη της «Μεγάλης Μακεδονίας»
Νέα πρόκληση από τα Σκόπια! Την Δευτέρα, πραγματοποιήθηκαν σε κεντρικό πάρκο του περιφερειακού δήμου Γκάζι Μπάμπα της πρωτεύουσας Σκόπια, τα αποκαλυπτήρια νέου προκλητικού μνημείου, με πρωτοβουλία του δημάρχου Τόνι Τραϊκόφσκι.
Το γρανιτένιο μνημείο, που είναι αφιερωμένο σε όσους έδωσαν τη ζωή τους για τη δημιουργία του «μακεδονικού» κράτους από το 1994 έως το 1999, έχει προκλητικά χαραγμένα πάνω του το αστέρι της Βεργίνας και χάρτη της «Μεγάλης Μακεδονίας», μέσα στο οποία περιλαμβάνονται ελληνικά εδάφη.
Το μνημείο αυτό είναι αφιερωμένο σ’ ένα μέρος της ιστορίας της «Μακεδονίας» και σ’ αυτούς που αγωνίστηκαν για μία ανεξάρτητη «Μακεδονίας». Έχουμε υποχρέωση να τιμήσουμε αυτή την ιστορία και να την αφήσουμε κληρονομιά στις μελλοντικές γενιές» δήλωσε προκλητικά ο δήμαρχος Γκάζι Μπάμπα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ανάλογα προκλητικά μνημεία, θα τοποθετηθούν και σε άλλες περιοχές της χώρας.
Μέχρι αυτή την ώρα, δεν υπάρχει φυσικά καμία επίσημη αντίδραση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για τη νέα σκοπιανή πρόκληση.

 Από  defencenet.gr

1 σχόλιο:

  1. Μόνο ο καϋμένος ο Μητροπολίτης Θεσ/νίκης κ.κ.Άνθιμος, ασχολείται με αυτό το σοβαρό ζήτημα, κάθε Κυριακή, μετά την Θεία Λειτουργία. Οι υπόλοιποι φορείς της τοπικής κοινωνίας αλλά, και στην υπόλοιπη Ελλάδα, ή αδιαφορούν παντελώς ή ενδιαφέρονται αλλά δεν κάνουν τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή