''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Κάθε ἱερός ναός εἶναι καί ἕνα κομμάτι τοῦ οὐρανοῦ ἐπάνω στή γῆ...

Κάθε ιερός ναός είναι και ένα κομμάτι του ουρανού επάνω στην γη.

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΑΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΕΚΛΕΨΑΝ ΟΙ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΟΙ ΤΟ 1204 μ.Χ


Ή μεγάλη Πόλη, πού επί εννιακόσια χρόνια όταν παρθένος από κάθε άλωση, ή τού Κωνσταντίνου Πόλη, πού είχε συγκεντρώσει τούς θησαυρούς ολοκλήρου τού κόσμου, πού είχε διασώσει σαν κιβωτός τά «κάλλιστα» κειμήλια της αρχαίας τέχνης και της αρχαίας διανοίας,
μέσα σε τέσσερεις ημέρες είχε ολοσχερώς απογυμνωθεί. Είχε υποστεί τη φοβερότερη βία και καταστροφή τέτοια, πού ουδεμία άλλη πόλη είχε δοκιμάσει στο διάβα των αιώνων.

Η γενιά του ναρκισσισμού

  Η ιστορία του Νάρκισσου, με τις διάφορες εκδοχές της, είναι μία από τις δημοφιλέστερες της μυθολογίας. Ο νέος από τη Βοιωτία, θαμπωμένος από την ομορφιά του που καθρεφτίζεται στο νερό, πεθαίνει από μαρασμό εξαιτίας του ανικανοποίητου έρωτα προς τον ίδιο του τον εαυτό.

Να τι πρέπει να κάνετε για να αποφύγετε ανεπιθύμητες χρεώσεις σε τηλεφωνία και ίντερνετ

Να τι πρέπει να κάνετε για να αποφύγετε ανεπιθύμητες χρεώσεις σε τηλεφωνία και ίντερνετ
Συστάσεις προς τους καταναλωτές απευθύνει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, με σκοπό να επιλέγουν και να απολαμβάνουν τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους και ταυτόχρονα να προλαμβάνουν ανεπιθύμητες χρεώσεις.

Ρωσία: Οι ΗΠΑ σαν να μην θέλουν την καταστροφή των τζιχαντιστών

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας αντέδρασε την Τετάρτη στις επικρίσεις από μέρους της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής...