''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Σωκράτης: "Εγώ, Αθηναίοι, σας εκτιμώ και σας αγαπώ, αλλά θα υπακούσω στον Θεό και όχι σε σας"

Σωκράτης: "Εγώ, Αθηναίοι, σας εκτιμώ και σας αγαπώ, αλλά θα υπακούσω στον Θεό και όχι σε σας"
Σωκράτης: «Εγώ, Αθηναίοι, σας εκτιμώ και σας αγαπώ, αλλά θα υπακούσω στον θεό και όχι σε σας και όσο θα αναπνέω και θα έχω τη δύναμη, δε θα σταματήσω να φιλοσοφώ και να σας παρακινώ και να κάνωυποδείξεις σε όποιον από σας τύχει να συναντήσω, λέγοντας αυτά που συνηθίζω:

Γιατί ο Μωάμεθ απαγόρευσε το αλκοόλ στους μουσουλμάνους;

Γιατί ο Μωάμεθ απαγόρευσε το αλκοόλ στους μουσουλμάνους;
Το λάθος που οδήγησε στην απαγόρευση κατανάλωσης αλκοόλ από τον Μωάμεθ. Το "σατανικό ποτό", που θόλωνε το μυαλό των ανθρώπων.

Σύμφωνα με την παράδοση όλα ξεκίνησαν από ένα λάθος του Χαμζά, γιού του Αμπντούλ Μουταλίμπ, θείου του Προφήτη Μωάμεθ.
Ο Χαμζά ήταν ένας από τους πιο γενναίους πολεμιστές του μουσουλμανικού στρατοπέδου κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων με τους ειδωλολάτρες της Μέκκας, που εχθρεύονταν τον Προφήτη.

Σαν σήμερα: η Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα (Βίντεο)

Σαν σήμερα: η Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα
622.... Ολοκληρώνεται η Εγίρα, η μετοικεσία του προφήτη Μωάμεθ από τη Μέκκα στην πόλη Γιατρίμπ, που αργότερα θα ονομαστεί Μεδίνα.
Αφορμή για την απόδραση του Μωάμεθ από την πόλη της Μέκκας στάθηκε η αποκήρυξη των ιδεών του από το νέο αρχηγό της δυναστείας των Κουρές, Αμπού Ζαλ. Η χρονιά θα αποτελέσει το έτος 1 του μουσουλμανικού ημερολογίου.

Ακριβής μικρογραφία της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου, ο τύμβος της Αμφίπολης!

Η μαθηματική αναλογία με την πόλη που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος το 331 π.Χ

Μια συγκλονιστική αποκάλυψη, που δίνει ακόμα μία πολύ εντυπωσιακή διάσταση του τύμβου στην Αμφίπολη, φέρνουν στο φως νέα στοιχεία  Τα συγκεκριμένα στοιχεία προέρχονται από τον Μιχάλη Λεφαντζή, συνεργάτη της κυρίας Αικατερίνης Περιστέρη, και δείχνουν πως το χέρι που σχεδίασε τον τύμβο της Αμφίπολης γνώριζε πολύ καλά την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, σημείο αναφοράς για τον Μ. Αλέξανδρο, που την ίδρυσε το 331 π.Χ., αφού ήταν η αγαπημένη του πόλη.

Λ. Μενδώνη: «Οι κατασκευαστές είχαν στήσει παγίδες στους τυμβωρύχους»

«Οι κατασκευαστές - του τύμβου της Αμφίπολης - είχαν λάβει μέτρα πρόνοιας για να αποφύγουν την τυμβωρυχία» υπογράμμισε η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, αναφερόμενη στην ανασκαφή της Αμφίπολης.

Αποχαιρετώντας τα παιδιά μας για τον Ουρανό…



Εικ. από εδώ

Αποχαιρετώντας τα παιδιά μας για τον Ουρανό… (από εδώ)


Δεν υπάρχει μεγαλύτερος πόνος από τον πόνο μιας μάνας που το παιδί της πεθαίνει. 
Η μάνα αισθάνεται το παιδί της σαν ένα κομμάτι του σώματός της και μάλιστα σαν να είναι τα ίδια τα σπλάχνα της. Αν το παιδί της πεθάνει (είτε είναι μικρό σε ηλικία είτε έχει γίνει ενήλικος) νιώθει σα να της ξεριζώνουν τα σπλάχνα της...

Προσοχή στη φαντασία

Προσοχή στη φαντασία
Γέροντα, έχετε πει ότι πρέπει να αποφεύγουμε κατά την ώρα της προσευχής να φέρνουμε στον νου μας διάφορες εικόνες από την ζωή του Χριστού κ.λπ. Γιατί;