''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Βρετανικό Μουσείο: Θα δανείσουμε Γλυπτά και σε άλλα μουσεία

Βρετανικό Μουσείο: Θα δανείσουμε Γλυπτά και σε άλλα μουσεία
Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου Νιλ ΜακΓκρέγκορ, προαναγγέλλοντας ότι την «τύχη» του αγάλματος του Ιλισσού που ταξίδεψε στο Ερμιτάζ θα έχουν κι άλλα γλυπτά του Παρθενώνα.
«Είμαστε συζητήσεις και με άλλα μουσεία» δήλωσε στην Telegraph, δείχνοντας σαφέστατα ότι αδιαφορεί για τις αντιδράσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο τελευταίος επιζών του θρυλικού Παπανικολή του Β' Παγκοσμίου επισκέφθηκε τον "νέο" (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Ο τελευταίος επιζών του θρυλικού Παπανικολή του Β' Παγκοσμίου επισκέφθηκε τον "νέο" (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)
Ο τελευταίος επιζών του θρυλικού Παπανικολή που έδρασε κατά την διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου πολέμου, επισκέφθηκε τον “νέο” Παπανικολή .
Ο Νίκος Τασιάκος που στην φωτογραφία μόλις αποβιβάζεται από τον υπερσύγχρονο Παπανικολή, είναι ο τελευταίος εν ζωή από το πλήρωμα που έζησε τα πάντα στον πόλεμο.

Η ηλικία του Άθωνος

Η ηλικία του Άθωνος
Η ιστορία του ιερού Άθωνος, εν σχέσει προς τους κατοίκους και το θρήσκευμά τους, μπορεί να διαιρεθεί σε τρεις γενικά περιόδους:
Τον Άθωνα των μοναχών, το Άγιον Όρος (943 μέχρι σήμερα), και τον προμοναστικό Άθωνα, που διακρίνεται σε προχριστιανικό και χριστιανικό. Έχουμε δηλαδή: Ειδωλολατρικός Άθως, Χριστιανικός-προμοναστικός και Χριστιανικός-μοναστικός.

Τουρκία: Ο Ερντογάν ζητά επιστροφή στην Οθωμανική γραφή

Τουρκία: Ο Ερντογάν ζητά επιστροφή στην Οθωμανική γραφή
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεσμεύθηκε τη Δευτέρα να καθιερώσει στα σχολεία υποχρεωτικά μαθήματα με τη χρήση του αραβικού αλφαβήτου την οθωμανική γλώσσα.

Γιατί ο Περίανδρος διέταξε όλες τις Κορίνθιες να βγάλουν τα ρούχα τους

Ιστορίες από τα νεκρομαντεία όπου οι αρχαίοι επικοινωνούσαν με τους νεκρούς και "μάθαιναν" τα μελλούμενα

Το νεκρομαντείο ήταν ένας ναός αφιερωμένος στον Άδη, τον θεό του Κάτω Κόσμου και την σύζυγό του την Περσεφόνη. Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι οι σοροί των νεκρών αποσυντίθεντο στο χώμα, όμως οι ψυχές τους απελευθερώνονταν και ταξίδευαν στον Κάτω Κόσμο μέσω μιας χαραμάδας. Οι ψυχές των νεκρών είχαν ιδιότητες που δεν διέθεταν οι ζωντανοί, όπως για παράδειγμα την ικανότητα να προβλέπουν το μέλλον.

Εντείνονται οι προσπάθειες για «άφυλα» παιχνίδια και στην Ελλάδα.

Η εκστρατεία για τα «άφυλα» παιχνίδια έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στην ‘Δύση’ (από όπου όλα τα νέα πολιτιστικά «φρούτα» μας έρχονται).
Στην Βρετανία π.χ. έγινε διάσημη μια μαμά που προκειμένου να «προστατεύσει» την κόρη της από την «ροζ πανούκλα», όπως την έλεγε, έκρυβε τα ροζ παιχνίδια της και της έβαζε μπλε «αγορίστικες» πάνες!