''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΕ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΤΗΣ ΔΑΜΑΣΚΟΥ!!!

 
φωτό από την επίθεση όπως την ανέβασε ο Τζαφάρι

Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
 

Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Συρίας στα Ηνωμένα Έθνη ανέβασε το εξής μήνυμα πριν λίγα λεπτά στο λογαριασμό του στο fb:
«EKTAKTO ΔΑΜΑΣΚΟΣ: Ο ισραηλινός εχθρός πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές εναντίον ζωνών ασφαλείας στην Dimas στη Δαμασκό και σε άλλες περιοχές γύρω από το διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού. Δεν υπάρχουν θύματα».

Μετά τα χαμόγελα οι "απειλές" Νταβούτογλου! Τι δεν αναγνωρίζει στην Ελλάδα

Μετά τα χαμόγελα οι "απειλές" Νταβούτογλου! Τι δεν αναγνωρίζει στην Ελλάδα
“Δεν θα περιοριστούμε στον κόλπο της Αττάλειας, αυτό ξεχάστε το”, είπε ο Αχμέτ Νταβούτογλου λίγο πριν αναχωρήσει για Τουρκία.
Σε συνεντεύξεις του σε ελληνικές εφημερίδες και στο Mega ο Νταβούτογλου εμφανίστηκε με τελείως διαφορετικές απόψεις απ΄ αυτές που εξέφρασε μετά από τις επαφές με τον Σαμαρά και στο ελληνοτουρκικό επιχειρηματικό φόρουμ.

Ο ρόλος της γυναίκας στην εκκλησία

Ο ρόλος της γυναίκας στην εκκλησία
Είναι γεγονός αναντίρρητο ότι σε κάθε εποχή οι γυναίκες ήταν κοντά στην Εκκλησία περισσότερο από τους άνδρες.
Παρ’ όλ’ αυτά οι γυναίκες -ή τουλάχιστον αρκετές από αυτές- είχαν πάντοτε ορισμένα «παράπονα» για την «μεταχείριση» που η Εκκλησία -και μάλιστα η Ορθόδοξη- έχει επιφυλάξει γι’ αυτές. Πιο συγκεκριμένα, οι γυναίκες προβληματίζονται συνήθως για τούτο: Ο χριστιανισμός θεωρεί τη γυναίκα κατώτερη από τον άνδρα;

ΙΡΑΚ: Πριν τα αποκεφαλίσουν οι σφαγείς της ISIS, τα παιδιά είπαν, «Όχι, εμείς πάντα θα ακολουθούμε τον Ιησού».


Μερικοί από τους πιο γενναίους μάρτυρες αυτής της γενιάς είναι έφηβοι και ίσως ακόμη και πιο μικροί στην ηλικία.

ΛΑΤΙΝΟΦΡΑΓΚΙΚΟΣ ΚΑΙ OΡΘΟΔΟΞΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Οἱ βασικὲς διαφορές τους


Πρωτοπρεσβύτερου Θεόδωρου Ζήση
Καθηγητοῦ ΑΠΘ

Ἡ ὀρθόδοξη αὐτοσυνειδησία καὶ ἡ ἀνεπηρέαστη ἀπὸ τοὺς δυτικοὺς ἱστορικούς μας ἔρευνα, ἀλλὰ καὶ τὰ ἴδια τὰ πράγματα, δικαιολογοῦν τὴν ἐπιλογὴ τῶν ὀρθοδόξων τὸν 15ο αἰώνα νὰ προτιμήσουν τὴν τουρκικὴ κατάκτηση ἀπὸ τὴν δυτικοευρωπαϊκὴ ἕνωση καὶ συμμαχία, ποὺ ἔθετε ὡς ὅρο γιὰ τὴ στρατιωτικὴ βοήθεια τὴν πολιτιστικὴ καὶ ἐκκλησιαστικὴ ἔνταξη στὸν παπισμὸ ἢ μὲ σημερινοὺς ὅρους στὴν Εὐρώπη.

Γιατί πρέπει να λες «Ευχαριστώ»...

Γιατί πρέπει να λες «Ευχαριστώ»...
Αν έχεις τρόφιμα στο ψυγείο σου, ρούχα στην πλάτη σου, μια στέγη πάνω απ’ το κεφάλι σου κι ένα μέρος για να κοιμηθείς, είσαι ο πλουσιότερος από το 75% αυτού του κόσμου.
Αν ξύπνησες σήμερα το πρωί με περισσότερη υγεία από όση αρρώστια, είσαι πιο ευλογημένος από όσους δεν θα επιζήσουν καν ως την αυριανή μέρα.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΤΟΥ ΕΥΓΕΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ



Γράφει ο αρχιμ. π. Κύριλλος Κεφαλόπουλος
           
             Ο Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός διατηρούσε πνευματικές επαφές και επικοινωνία με το Άγιον Όρος, και ειδικώτερον με την Μονή Βατοπεδίου. Πληροφορίες σχετικές αντλούμε από την διασωθείσα επιστολή που έγραψε ο Άγιος Μάρκος ευρισκόμενος στην Κων/πόλη, μετά την επιστροφή του από την Σύνοδο της Φερράρας-Φλωρεντίας, και απευθύνεται στον Καθηγούμενον της Μονής Βατοπεδίου. Δεν γνωρίζουμε την ακριβή χρονολογία της επιστολής, αλλά προφανώς αυτή εγράφη προς τας δυσμάς του βίου του Αγίου Μάρκου, λίγο πριν την κοίμησή του το 1444.

Σε ποιόν πρέπει να δίνουμε ἐλεημοσύνη και με ποιό τρόπο;

Σε ποιόν πρέπει να δίνουμε ἐλεημοσύνη και με ποιό τρόπο;
Ο Ιησούς Χριστός λέει: «Παντί τω αιτούντί σοι δίδου».
Αυτό σημαίνει πως πρέπει να ευεργετούμε και να ελεούμε όλους, χωρίς να διακρίνουμε τους ανθρώπους από την κατάστασή τους, το κοινωνικό παρελθόν τους ή τη θρησκεία τους. Πρέπει να δίνουμε την ελεημοσύνη μας στον καθένα που την έχει πραγματικά ανάγκη.