''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Διάλογος μεταξύ γέροντα και αθέου

Διάλογος μεταξύ γέροντα και αθέου
Ένα πρωινό συζητά ο Γέροντας Επιφάνειος Θεοδωρόπουλος με δυο-τρεις επισκέπτες στο σπίτι του. Ο ένας είναι ιδεολόγος άθεος και κομμουνιστής. Σε μια στιγμή έρχεται κάποιος απ’ έξω και τους πληροφορεί ότι η Αθήνα έχει γεμίσει από φωτογραφίες του Μαο Τσε Τουγκ με την επιγραφή: “Δόξα στον μεγάλο Μάο”. Ήταν η ημέρα κατά την οποία είχε πεθάνει ο Κινέζος δικτάτορας.
Γέροντας:

ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν είναι δυνατόν να πολεμάω μόνος μου το κατεστημένο το εβραίικο...

ΜΑΒΗ: όταν κάποιοι Έλληνες πήραν τα όπλα για τη Β.Ήπειρο

Το Μ.Α.Β.Η. (Μέτωπο Απελευθερώσεως Βορείου Ηπείρου) δεν έδρασε μόνον την περίοδο 1941-1944. Επανιδρύθηκε το 1994. Επειδή η ειδησιογραφία τότε περιοριζόταν στις εφημερίδες και στα κανάλια και το διαδίκτυο ήταν στα σπάργανά του, θα βρείτε ελάχιστα στοιχεία για την υπόθεση αυτή μέσα από αναζητήσεις στο διαδίκτυο.

Επί της γης παντελώς προδοθήκαμε…

Με το να μη μαθαίνουμε στα παιδιά μας την ιστορία αλλά τα αφήνουμε έρμαια στις ρεπουσιαδες και Δραγωνες που παίρνοντας ένας θεός ξέρει τι ανταλλάγματα έγραψαν...
τα βιβλία εκτρώματα για τα παιδιά μας
Φταίμε που αφήσαμε τη μόρφωση των παιδιών μας στα χέρια των ‘’παραμορφωμένων’’ κλαΔικοδιαιτων καθηγητών και δασκάλων (πλειοψηφία)
Φταίμε που σταματήσαμε να τιμάμε όπως πρέπει τις …

Μήπως μιλάμε λάθος;

 
του Κωνσταντίνου Ερρίπη, θεολόγου-καρδιολόγου

- Τηλεφώνησα στόν πάτερ Νικόλαο. Τό πρωί συνάντησα δύο πάτερ!
Τό «πάτερ» δέν εἶναι ἄκλιτο.

(Σωστό: στον πατέρα Νικόλαο, συνάντησα δύο πατέρες.)

ΠΟΥ: Στους 887 οι νεκροί από τον Έμπολα

ΠΟΥ: Στους 887 οι νεκροί από τον Έμπολα
 «Θερίζει» τις χώρες της δυτικής Αφρικής ο θανατηφόρος ιός Έμπολα.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, οι νεκροί άγγιξαν τους 887, ενώ οι προσβληθέντες από τον ιό στις χώρες της δυτικής Αφρικής που έχουν επηρεαστεί διαμορφώνεται σε 1.603.

Οξειδωτικό στρες: Η λύση...στο φλιτζάνι σας

Οξειδωτικό στρες: Η λύση...στο φλιτζάνι σας
Οξειδωτικό στρες:
ένας όρος που όλοι μας έχουμε ακούσει ή διαβάσει αλλά λίγοι γνωρίζουμε τι ακριβώς είναι. Πρόκειται για μία κατάσταση κατά την οποία το σώμα μας, υπό την επίδραση επιβαρυντικών παραγόντων όπως είναι το άγχος και οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας, οι περιβαλλοντικοί ρύποι και η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία, υπερπαράγει ελεύθερες ρίζες.

Μήπως είσαι Φαρισαίος και δεν το ξέρεις;

Μήπως είσαι Φαρισαίος και δεν το ξέρεις;
Ψάξε να βρείς τον εαυτό σου μέσα στο κείμενο εύχομαι να μην τον βρείς...
Έχουμε έναν θησαυρό και δεν κάνουμε τίποτα όχι μόνο για να τον μάθουμε αλλά και για να τον ζήσουμε και αυτός δεν είναι άλλος από την Ορθόδοξη αλήθεια. Πάμε να δούμε όμως , πόσο υποκριτές είμαστε.

Σαν σήμερα: Εκλέγεται δήμαρχος Αθηναίων ο Σπυρίδων Μερκούρης (Video)

Σαν σήμερα: Εκλέγεται δήμαρχος Αθηναίων  ο Σπυρίδων Μερκούρης (Video)
Το 1861 προκειμένου να εξοφληθούν τα χρέη του εμφυλίου πολέμου, η κυβέρνηση των ΗΠΑ, καθιερώνει την πρώτη φορολογία εισοδήματος, ως μέρος της Πράξης των Εσόδων του 1861.
Σύμφωνα με την Πράξη αυτή, όσοι παίρνουν περισσότερα από 800 δολάρια το χρόνο, θα πρέπει να δίνουν το 3% του μισθού τους.


Σέρβοι ιερείς στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου στη Λεπτοκαρυά και στην Αγία Φωτεινή στην Παραλία (βίντεο)

Σέρβοι ιερείς στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου στη Λεπτοκαρυά και στην Αγία Φωτεινή στην Παραλία (βίντεο)


Ιδιαίτερη ανταπόκριση βρήκε η πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως και του μητροπολίτη Γεώργιου να τελούν ιερές ακολουθίες και θεία λειτουργία σέρβοι ιερείς σε δυο ναούς στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου στη Λεπτοκαρυά και στην Αγία Φωτεινή στην Παραλία .

Δύο ουκρανικά τάγματα πέρασαν τα σύνορα και παραδόθηκαν στους Ρώσους (βίντεο)



Δύο ουκρανικά τάγματα πέρασαν τα σύνορα και παραδόθηκαν στους Ρώσους (βίντεο)

Άλλοι 600 στρατιώτες της 72ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας, παραδόθηκαν σήμερα στις ρωσικές αρχές περνώντας τα ρωσικά σύνορα. 400 από αυτούς παραδόθηκαν τις πρωινές ώρες και άλλοι 200 πριν από λίγο.

Στην τελική ευθεία το "Μιρ" από το Ταλίν για την Αγία Πετρούπολη με την εικόνα από το Βατοπαίδι

Στην τελική ευθεία το "Μιρ" από το Ταλίν για την Αγία Πετρούπολη με την εικόνα από το Βατοπαίδι
Σήμερα Δευτέρα 4 Αυγούστου το ιστιοφόρο "Μιρ" ξεκίνησε από το Ταλίν προς την Αγία Πετρούπολη, τελικό προορισμό του ταξιδιού του! Υπενθυμίζεται πως πάνω στο πλοίο είναι μια εικόνα του Αγίου Πρίγκιπα Βλαντιμίρ για την Εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα στην Αγία Πετρούπολη. Αρχές Απριλίου το ιστιοφόρο είχε βρεθεί στη χώρα μας όταν και παρέλαβε από τη Μονή Βατοπαιδίου στο Άγιο Όρος την εικόνα.