''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Η Ελλάδα που αντιστέκεται, η Ελλάδα που επιμένει

Η Ελλάδα που αντιστέκεται, η Ελλάδα που επιμένει
ΤΟ ΑΙΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΘΩΩΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΝΤΡΟΠΗ

Βλέπουμε τον τελευταίο καιρό σε κανάλια και εφημερίδες όλο και πιο φοβερές αγριότητες από το εβραϊκό κράτος αλλά και από τζιχαντιστές της ISIS, σε βάρος αμάχων.
Και με λύπη μας ακούμε καλόπιστους συμπολίτες μας να χρεώνουν σε όλους τους μουσουλμάνους τον φανατισμό και τη βαρβαρότητα των ανταρτών (σε Συρία – Ιράκ) που γυρίζουν τη Μέση Ανατολή πολλούς αιώνες πίσω.

Ο Αριστοτέλης για τον εγωισμό

Ο Αριστοτέλης για τον εγωισμό
  -  Δεν είναι κακό το να νομίζει ο άνθρωπος ότι έχει κατιτί δικό του. Είναι φυσικό το να αγαπά κανείς τον εαυτό του, μόνο δε ο εγωισμός πρέπει να κατακρίνεται. Δηλαδή όχι το να αγαπάς απλώς τον εαυτό σου, αλλά το να τον αγαπάς περισσότερο από ό,τι πρέπει!

Τραγικό: 7χρονος ποζάρει κρατώντας το κεφάλι ενός Σύριου στρατιώτη

Τραγικό: 7χρονος ποζάρει κρατώντας το κεφάλι ενός Σύριου στρατιώτη
"Αυτό είναι το αγόρι μου", γράφει ο "περήφανος" πατέρας
Σοκ έχει προκαλέσει μια φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και δείχνει ένα 7χρονο αγοράκι να ποζάρει στο φωτογραφικό φακό, κρατώντας το κεφάλι ενός Σύριου στρατιώτη μετά από προτροπή του ίδιου του πατέρα του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μικρούλης, ο οποίος είναι γιος τους Αυστραλού Τζιχαντιστή αντάρτη και πρώην ναρκομανή Κχαλέντ Σαρούφ, βρίσκεται με τον πατέρα του στην συριακή πόλη Ράκκα, όπου και πόζαρε με το κεφάλι του άτυχου στρατιώτη.

Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος: Ο φθόνος είναι πάθος που δύσκολα εξαλείφεται!

Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος: Ο φθόνος είναι πάθος που δύσκολα εξαλείφεται!
Είναι προτιμότερο να έχει κανείς ένα φίδι να περιστρέφεται στα σπλάχνα του παρά να έχει φθόνο, ο οποίος να σύρεται μέσα του.

Διότι, το μεν φίδι μπορεί κανείς πολλές φορές και να το εμέση με φάρμακο και με τροφή να το καταπραΰνει·

Εδώ παπάς, εκεί παπάς...

Εδώ παπάς, εκεί παπάς...
Γράφει ο Παναγιώτης Μουχτερός
Που είναι ο παπάς; Όποιος έχει την ευλογία να γεννηθεί στην ιερή γη που λέγεται Ελλάδα, πέρα από τη μάνα του και τον πατέρα του, παίρνει απόφαση ότι, μεγαλώνοντας, θα συναντά ανά πολύ συχνά χρονικά διαστήματα κι από έναν παπά.

Mνημόσυνο των ηρώων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού (ΒΙΝΤΕΟ)

Mνημόσυνο των ηρώων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού (ΒΙΝΤΕΟ)
Στην παρουσία του Υπουργού Υγείας Φίλιππου Πατσαλή και προϊσταμένου του Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής Ησαΐα, τελέστηκε χθες στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Παραλίμνι, το 18ο μνημόσυνο των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού.

Τα 23 τάγματα των τελωνίων και ο τελωνισμός της ψυχής


Τα 23 τάγματα των τελωνίων και ο τελωνισμός της ψυχής
Τα 23 Τελώνια είναι 23 έλεγχοι που υφίσταται η ψυχή του ανθρώπου μετά το θάνατό του για συγκεκριμένα αμαρτήματα.

Σε κάθε έλεγχο εξετάζετε η ψυχή για ένα συγκεκριμένο αμάρτημα. Αν δεν έχει υποπέσει σ’ αυτό το αμάρτημα προχωρά στο επόμενο τελώνιο και...
αν κατορθώσει και περάσει και το εικοστό τρίτο τελώνιο φτάνει μπροστά στην Πύλη του Παραδείσου. Αν όμως έχει υποπέσει σ’ αυτό το αμάρτημα, τότε τα τελώνια αυτού του ελέγχου την αρπάζουν και την οδηγούν στο σκοτεινό Άδη, όπου περιμένει την Τελική Κρίση στη Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου, για να οδηγηθεί τελικά στην Κόλαση.

Σαν σήμερα: η ναυμαχία του Αρτεμισίου (Video)

Σαν σήμερα: η ναυμαχία του Αρτεμισίου (Video)
Το 480 π.X. γίνεται η Ναυμαχία του Αρτεμισίου μεταξύ Περσών και Ελλήνων.

... οι Πέρσες νικούν τους Σπαρτιάτες στη Μάχη των Θερμοπυλών. Στη μάχη πέφτουν πολεμώντας και οι 300 στρατιώτες μαζί με το βασιλιά τους, Λεωνίδα.

Το 1711 δίνεται η εκκίνηση στην πρώτη κούρσα του Royal Ascot, της μετέπειτα πιο φημισμένης ιπποδρομιακής συνάντησης του κόσμου. Η βασίλισσα Άννα επέλεξε τυχαία τον χώρο κοντά στο χωριό East Cote, μετέπειτα Ascot, και ο δούκας του Somerset χάραξε τη διαδρομή.

Ιράκ: Φρίκη για τις γυναίκες στη Μοσούλη-Μαρτύριο δίχως τέλος...

Ιράκ: Φρίκη για τις γυναίκες στη Μοσούλη-Μαρτύριο δίχως τέλος...
Με την έναρξη ελέγχου της πόλης, Μοσούλη, στο βόρειο Ιράκ, οι συμμορίες του «Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε»-ΙΚΙΛ, γράφει το ιρακινό δημοσίευμα- ξεπέρασαν τη φαντασία του ανθρώπου σε εγκληματικές πράξεις κατά των γυναικών και των κοριτσιών.
Με την απειλή του όπλου επιτίθενται σε κάθε γυναίκα. Έχουν βιάσει έναν μεγάλο αριθμό γυναικών, αλλά και κοριτσιών, έχουν επίσης στρατολογήσει εκατοντάδες.

Κουρδιστάν: Γέμισαν οι εκκλησίες από τους πρόσφυγες

Κουρδιστάν: Γέμισαν οι εκκλησίες από τους πρόσφυγες
Η εκκλησία του Αγίου Ιωσήφ, στην περιοχή των χριστιανών Χαλδαίων Ασσυρίων, Αϊνκάουα, στην Ερμπίλ έχει γεμίσει από πρόσφυγες.
Υπενθυμίζεται ότι 100 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τις χριστιανικές πόλεις και χωριά που βρίσκονται μεταξύ της Ερμπίλ και του προπυργίου του «Ισλαμικού Κράτους», Μοσούλη.
Πολλοί από αυτούς ήρθαν στην συνοικία Αϊνκάουα για να βρουν καταφύγιο στις εκκλησίες, στις αθλητικές εγκαταστάσεις, στα σχολεία.

Η δίκαιη τιμωρία του βλάσφημου ηθοποιού υπό της Αγίας Θεοτόκου

Η δίκαιη τιμωρία του βλάσφημου ηθοποιού υπό της Αγίας Θεοτόκου
Η Ηλιούπολη ήταν μια πόλη της Λιβανησίας Φοινίκης. Σ΄ αυτήν κατοικούσε κάποιος ηθοποιός που ονομάζονταν Γαϊανός, ο οποίος στο θέατρο περιγελούσε και βλαστημούσε την αγία Θεοτόκο. Του παρουσιάστηκε η Παναγία και του είπε : «Τι κακό σου έκανα ώστε να με διασύρεις και να με βλαστημάς μπροστά σε τόσο κόσμο ;». 

Λιμπερασιόν: Ο Ερντογάν παίρνει τη ρεβάνς από τον Κεμάλ.

Image
Το μεγαλύτερό του χάρισμα είναι η ρητορεία.
 Αυτοί οι φλογεροί λόγοι, όπου ανακατεύονται οι λέξεις του δρόμου μ'εκείνες του τζαμιού. Πρώην μαθητής ενός «ιμάμ χατίπ» (θρησκευτική σχολή που προορίζεται να εκπαιδεύει ιμάμηδες), ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλάει όπως ο λαός του, αλλά κυρίως μιλάει καθαρά.
Ο Ερντογάν είναι πλέον ο ισχυρότερος πολιτικός άνδρας της Τουρκίας μετά τον Κεμάλ.

Η ανακατάληψη της Πόλης από την αυτοκρατορία της Νίκαιας και η θριαμβευτική είσοδος του Μιχαήλ Παλαιολόγου σ'αυτή τη 15η Αυγούστου του 1261

                       
             Η ανακατάληψη της Πόλης από την αυτοκρατορία της Νίκαιας
               Ο Αλέξιος Στρατηγόπουλος γεννήθηκε στα τέλη του 12ου με αρχές του 13ου αιώνα. Ήταν στρατηγός της Αυτοκρατορίας της Νίκαιας και είχε λάβει το αξίωμα του Μεγάλου Δομέστιχου επί βασιλείας του Μιχαήλ Η´ του Παλαιολόγου. Έμεινε γνωστός, κυρίως λόγω της απελευθέρωσης της Κωνσταντινούπολης από τους Λατίνους.
            Καταγόταν από αρχοντική γενιά. Στις γραπτές πηγές εμφανίζεται, όταν λαμβάνει ηγετικό ρόλο και ανακηρύσσεται στον βαθμό του στρατηγού. Συμμετέχει στις εμφύλιες συγκρούσεις των ελληνικών κρατών που είχαν σχηματιστεί μετά την άλωση της Πόλης από τους σταυροφόρους.

Αρχιμανδρίτης από την Άνδρο χαρακτηρίζει αιρετικό τον Μητροπολίτη Σύρου και παύει την μνημόνευση του ονόματός του!

Αρχιμανδρίτης από την Άνδρο χαρακτηρίζει αιρετικό τον Μητροπολίτη Σύρου και παύει την μνημόνευση του ονόματός του!
Σκληρή γλώσσα κατά του Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεου χρησιμοποιεί σε επιστολή του προς αυτόν ο Αρχιμανδρίτης Ευθύμιος Χαραλαμπίδης εκ της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Άνδρου, με αφορμή την παρουσία του πρώτου στην χειροτονία του παπικού Πέτρου Στεφάνου στη Σύρο. Δε διστάζει μάλιστα να τον χαρακτηρίσει "αιρετικό" λέγοντας: "μεταθέσατε τον εαυτό σας από την ορθόδοξο παράταξη του Κυρίου εις χώρον των αιρετικών" και δηλώνει πως παύει να τον μνημονεύει! 
Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

Το μεγαλύτερο θαύμα της Παναγίας που έγινε ποτέ!

Το μεγαλύτερο θαύμα της Παναγίας που έγινε ποτέ!
Τον Δεκέμβριο του 2004 βγήκε στα μέσα ενημέρωσης ένας μουσουλμάνος Σαουδάραβας και διηγήθηκε ένα ζωντανό συγκλονιστικό γεγονός που έζησε και που άλλαξε όλη του τη ζωή.
Το διηγήθηκε από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο και δημοσιεύτηκε σε εφημερίδες και περιοδικά σε όλη τη Σαουδική Αραβία, Παλαιστίνη και προφανώς σε όλες τις γειτονικές χώρες. Υπάρχει και στα αραβικά σε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο αλλά δεν γνωρίζω ποια είναι.

«Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ»: ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ

Πα­να­γι­ώ­τη Στ. Μαυ­ρo­ει­δῆ

Ἱ­στο­ρι­κοῦ

 Ἡ ἐ­νί­σχυ­ση τοῦ κύ­ρους τῆς Ἐκ­κλη­σί­ας εἶ­ναι ἡ βά­ση γι­ὰ τὴν ἀ­να­γέν­νη­ση τοῦ Ἔ­θνους. Αὐ­τὸ το­νί­ζει σὲ βα­ρυ­σή­μαν­τη ἐγ­κύ­κλι­ο ἐ­πι­στο­λὴ ποὺ ἀ­πέ­στει­λε πρὸς τοὺς Ἕλ­λη­νες στὶς 18 Ἀ­πρι­λί­ου 1819 ὁ Ἰ­ω­άν­νης Κα­ππο­δί­στρι­ας.

Προ­φη­τι­κὸς ὁ λό­γος τοῦ Κυ­βερ­νή­τη τῆς Ἑλ­λά­δας ποὺ γρά­φε­ται δύ­ο χρό­νι­α, πρὶν ξε­σπά­σει ἡ Ἐ­πα­νά­στα­ση τῆς Πα­λιγ­γε­νε­σί­ας καὶ ἐν­νι­ὰ χρό­νια­ προ­τοῦ κλη­θεῖ νὰ κυ­βερ­νή­σει τὸ μι­κρὸ, ἀλ­λὰ ἐ­λεύ­θε­ρο Ἑλ­λη­νι­κὸ κρά­τος.

Πιο ακριβό και από μια γαλλική σαμπάνια το γαϊδουρινό γάλα Νιγρίτας!


  Κοστίζει περισσότερο από μια γαλλική σαμπάνια, είναι ευεργετικό όπως το μητρικό γάλα και υπόσχεται μεγάλα κέρδη σε όσους επενδύουν σ' αυτό. Ο λόγος για το γάλα γαϊδούρας, του πιο παρεξηγημένου και συνάμα του πιο υπομονετικού και ταπεινού ζώου στη γη.



    Κανένας δεν θα πίστευε ότι το παραμελημένο αυτό ζώο που εμφανίστηκε 3.000 χρόνια π.Χ., στην Αφρική, σήμερα θα ήταν... πηγή πλούτου για όσους το εκτρέφουν. Μία τέτοια μονάδα βρίσκεται στην περιοχή “Χατζήδικα” της Νιγρίτας όπου ο κτηνοτρόφος Διογένης Παπλιάκα εκτρέφει περίπου τριακόσια γαϊδουράκια, εκ των οποίων τα 200 είναι θηλυκά.

Ίσως και να μην ήρθε ακόμα η ώρα της ανεξαρτησίας για τους Κούρδους…

Του Ζαχαρία Μίχα (Διευθυντής Μελετών, Ινστιτούτο Αναλύσεων Ασφάλειας και Άμυνας, ΙΑΑΑ-ISDA)Τη νύχτα που μας πέρασε, οι αμερικανικές δυνάμεις προχώρησαν σε νέο κύκλο αεροπορικών πληγμάτων... σε βάρος των ανταρτών του Ισλαμικού Κράτους (IS, πρώην ISIL), εξαερώνοντας φάλαγγα οχημάτων που προέλαυνε προς την κατεύθυνση της πρωτεύουσας των κουρδικών περιοχών του Βορείου Ιράκ, την Αρμπίλ.