''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Άγιος Πορφύριος: Όταν η ψυχή μας είναι αγιασμένη, ακτινοβολεί το καλό. Στέλνουμε τότε σιωπηλά την αγάπη μας χωρίς να λέμε λόγια!

Άγιος Πορφύριος: Όταν η ψυχή μας είναι αγιασμένη, ακτινοβολεί το καλό. Στέλνουμε τότε σιωπηλά την αγάπη μας χωρίς να λέμε λόγια!
Ο άνθρωπος έχει τέτοιες δυνάμεις, ώστε να μπορεί να μεταδώσει το καλό ή το κακό στο περιβάλλον του. Αυτά τα θέματα είναι πολύ λεπτά. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

Δυτικά αρνητικά στερεότυπα για τους Έλληνες από τον Μεσαίωνα έως σήμερα

του Θανάση Δ. Κωτσάκη, Ιστορικού (από το νέο Λόγιο Ερμή τ. 4)

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ στην ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ απέναντι στον δαίμονα του νεοθωμανισμού

2015-12-13 10.40.05
Είναι δυνατόν μια μεγαλούπολη της Αν. Μακεδονίας να εορτάζει ανήμερα των ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ με την ονομασία που της έδωσαν ως ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ οι Ρωμιοί οικήτορες της και να διατηρεί την οθωμανική ονομασία της Καβάλας;

Σταμάτα να το λες λάθος! Φράσεις που ποτέ δεν θα πούμε σωστά

λαθη 

Yπάρχουν λέξεις αλλά και φράσεις τις οποίες πολλοί από εμάς χρησιμοποιούμε λάθος στην καθημερινή μας ζωή. Το αστείο είναι πως κατά πάσα πιθανότητα δεν θα μάθουμε να τις λέμε σωστά στο άμεσο μέλλον κι όλα αυτά γιατί η δύναμη της συνήθειας καμιά φορά είναι ισχυρότερη ακόμα κι από τη διάθεσή μας για μάθηση!

Μπορεί η Τουρκία να κλείσει τα Στενά-Τι ορίζει η συνθήκη του Μοντρε;

Γράφει ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
διεθνολόγος-στρατηγικός αναλυτής 

Σχετικά με τα Στενά σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί η Τουρκία να τα κλείσει και μάλιστα για τη Ρουμανία ή τη Βουλγαρία ή την Ουκρανία.
ΟΜΩΣ....