''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Τα εικονικά έθνη και το ίντερνετ των πραγμάτων.

Ίντερνετ 2030

Τα προηγούμενα 15 χρόνια, το ίντερνετ άλλαξε δραστικά την καθημερινότητα και τις ζωές των ανθρώπων, πώς θα είναι όμως το διαδίκτυο σε 5, 10 και 15 χρόνια από σήμερα.

Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑΣ

H ελληνική αυτοκρατορία του Πόντου
Του Βλάση Αγτζίδη
ANAΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
H άνοιξη του 1204 μ.Χ. υπήρξε μοιραία για τον Ελληνισμό. Στις 13 Απριλίου οι Σταυροφόροι είχαν εκπορθήσει την Κωνσταντινούπολη και είχαν καταλύσει την ελληνική Αυτοκρατορία του Βυζαντίου. Διέλυσαν έτσι τον κεντρικό ιστό του μοναδικού χριστιανικού κράτους της Ανατολής, που θα μπορούσε να αποτελέσει ουσιαστικό εμπόδιο στο επεκτατικό Ισλάμ, αραβικό και τουρκικό.

Ένας "ασήμαντος" μοναχός μέσα στην νύχτα

Ένας "ασήμαντος" μοναχός μέσα στην νύχτα
Ένιωθα να πνίγομαι. Χανόμουν. Κανένα έλεος. Καμία βοήθεια. Απώλεια. Σκότος. Πήρα ανάσα. Ξύπνησα… μέσα στο ιλαρό φως του καντηλιού μου. Η καρδιά μου κτυπούσε σε ρυθμούς φόβου.

Η «ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ» ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΟΜΑΝΤΟΣ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ

Protoselido SABAH 7-5-2003 
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Φτάνοντας για άλλη μια χρονιά στην επέτειο της κρίσης των Ιμίων, δεν θα μπορούσαμε μεταξύ των άλλων να μην αναφερθούμε και στην πολύ «περίεργη» ιστορία των Τούρκων κομάντος που είχαν αποβιβαστεί στην δεύτερη βραχονησίδα.

H θεία Πρόνοια.



«Γι’ αυτό πρέπει να πιστεύουμε ότι ο Θεός επιτρέπει να γίνεται  μόνον ό,τι μπορεί να βγη σε καλό, γιατί αγαπά το πλάσμα Του…»