''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Σαν σήμερα: η σφαγή της Κεφαλονιάς! 9600 Ιταλοί εκτελούνται από τους Γερμανούς (Video)

Σαν σήμερα: η σφαγή της Κεφαλονιάς! 9600 Ιταλοί εκτελούνται από τους Γερμανούς (Video)
324.... Ο Μέγας Κωνσταντίνος νικά τον Λικίνιο στη μάχη της Χρυσούπολης.

1739.... Υπογράφεται η Συνθήκη του Βελιγραδίου, με την οποία το Βελιγράδι παραχωρείται στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

1793.... Ο αμερικανός πρόεδρος, Τζορτζ Ουάσινγκτον, θέτει το θεμέλιο λίθο του Καπιτωλίου, όπου στεγάζεται το Κογκρέσο.

Όταν ΄΄φορτώνουμε'' τα παιδιά με θρησκευτικά καθήκοντα

Όταν ΄΄φορτώνουμε'' τα παιδιά με θρησκευτικά καθήκοντα
«Ή γυναίκα μου, βαθιά θρησκευόμενη, συνηθίζει να φορτώνει το μικρό μας αγό­ρι με ένα σωρό θρησκευτικά καθήκοντα, πού φοβάμαι ότι θα οδηγήσουν σε αντίθε­το αποτέλεσμα. "Ετσι δεν είναι;»
Σέ όλα τα πράγματα έχει iσχύ ό σο­φός λόγος των αρχαίων: "πάν μέτρον άριστον". Όταν ξεπερνάμε τα όρια, τότε μπαίνουμε στα χωράφια της υπερβολής, πού προξενεί ζημιά καί κατα­στροφή.
Είπαμε καί σε άλλα σημειώματα μας ότι χρειάζεται να δώσουν οί γονείς στα παιδιά τους την ηθική μόρφωση, την «παιδεία καί νουθεσία Κυρίου» πού γρά­φει o Απ. Παύλος.

Γερμανία: Θέλουν να ξαναχτίσουν εκκλησία-σύμβολο του χιτλερισμού

Γερμανία: Θέλουν να ξαναχτίσουν εκκλησία-σύμβολο του χιτλερισμού
Πρόκειται για αμφιλεγόμενο ναό που κατεδαφίστηκε πριν από 45 χρόνια

Η δημοτική αρχή της πόλης του Πότσδαμ στην ανατολική Γερμανία σχεδιάζει να αναγεννήσει από τις στάχτες της μια εντυπωσιακή, αλλά εξίσου αμφιλεγόμενη εκκλησία που κατεδαφίστηκε πριν από 45 χρόνια.
Η Εκκλησία της Φρουράς (Garnisonkirche), χτισμένη το 1732 επί βασιλείας Φρειδερίκου-Γουλιέλμου Α', ήταν ένας σημαντικός ναός όπου είχε παίξει εκκλησιαστικό όργανο ο Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, ενώ στον περίβολό του ετάφησαν μέλη της βασιλικής οικογένειας της Πρωσίας.

Μία προφητεία του 1053 μ.χ σε βιβλιοθήκη Μονής Αγ. Ορους

Μία προφητεία του 1053 μ.χ σε βιβλιοθήκη Μονής Αγ. Ορους
Μια προφητεία που λέγεται πως βρίσκεται στην βιβλιοθήκη της Ιεράς μονής Κουτλουμουσίου στο Άγιον Όρος και γράφτηκε το 1053 μ.χ. επιβεβαιώνει, όπως υποστηρίζουν κάποιοι, τα σημερινά  γεγονότα.

Η «Σοφία» της Αγίας Σοφίας

                Για πολλούς, η Κωνσταντινούπολη ταυτίζεται με την Αγία Σοφία. Χιλιάδες άνθρωποι δεν ξέρουν τίποτε για τα υπέροχα τείχη της πόλης ούτε για το Βόσπορο, κι όμως το όνομα του ξακουσμένου αυτού ναού, τους είναι οικείο. Αναμφίβολα, η Αγία Σοφία είναι ό,τι πιο μεγαλειώδες, πιο δοξασμένο, πιο ιστορικό και πιο ιερό υπάρχει μέσα στα επιτεύγματα της χριστιανικής αρχιτεκτονικής.
             Είναι το αριστούργημα της βυζαντινής αρχιτεκτονικής και ταυτόχρονα ένα από τα μνημεία, που οι χριστιανοί της εποχής εκείνης – σύμφωνα με τον ιστορικό Προκόπιο – πίστευαν ότι «δεν είναι έργο ανθρώπινης προσπάθειας ή τεχνικής, αλλά της επενέργειας του Θεού». Όταν μπαίνει κάποιος στο ναό μένει έκθαμβος από τη μεγαλοπρέπεια του τεράστιου θόλου. Επιπλέον, κανένας άλλος χριστιανικός ναός δε συγκρίνεται με την Αγία Σοφία όσον αφορά στην ποικιλία και τη σπανιότητα των μαρμάρων και την ευρεία χρήση αργύρου, χρυσού και πολύτιμων λίθων στη διακόσμηση και τα ιερά σκεύη. [4]

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ


Γράφει ο Φώτης Μιχαήλ
          Ο φιλόσοφος Αντισθένης έζησε στην Αθήνα από το 445 μέχρι το 360 π.Χ. Όλοι τότε μιλούσανε για την υποδειγματική του εγκράτεια και την παροιμιώδη περιφρόνηση, που έδειχνε σε κάθε άνεση και κοινωνική συμβατικότητα.