''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Επικεφαλής της Google: «Το Ίντερνετ θα εξαφανιστεί».

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Google, Έρικ Σμιντ, ερωτήθηκε για το μέλλον του διαδικτύου σε ένα πάνελ στο Νταβός και απάντησε «θα απαντήσω πολύ απλά...

Οι ποινές στο Βυζάντιο


H ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
                Οι πιο συνηθισμένες ποινές που επέβαλαν τα βυζαντινά δικαστήρια ήταν τα χρηματικά πρόστιμα, ο περιορισμός σε μοναστήρι, η δήμευση της περιουσίας και ο ακρωτηριασμός.

Η σύνθεση της Νέας κυβέρνησης - Όλα τα ονόματα.

- Ανακοινώθηκε η σύνθεση της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα 
- 40 τα μέλη της παρά τις πληροφορίες για ολιγομελές σχήμα 
- Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ο Γ. Δραγασάκης 
- Κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης 
- Για Πρόεδρος της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου 
- Σε ποια υπουργεία μπαίνουν στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Έκκληση ‘Ισλαμικού κράτους’ για νέες επιθέσεις εναντίον της Δύσης.

Η εξτρεμιστική ομάδα ‘ισλαμικό κράτος’ προέβη σε ανάρτηση στο διαδίκτυο, μέσω ενός εκπροσώπου της, προτρέποντας τους μουσουλμάνους να πραγματοποιήσουν νέα επίθεση, μετά από αυτήν  στο γαλλικό περιοδικό «Charlie ebdo».

Η απαγόρευση του θρησκευτικού όρκου από την Ορθόδοξη Εκκλησία

orkos2
 Ο όρκος αποτελεί παλαιότατο φαινόμενο του κοινωνικού βίου και προϋποθέτει την πίστη στη θεοκρισία, δηλαδή στο ότι ο Θεός ή κάποια άλλη ανώτερη δύναμη επεμβαίνει στα πράγματα του κόσμου και των ανθρώπων, για να αποκαταστήσει την αλήθεια ή τη δικαιοσύνη και να τιμωρήσει το ψεύδος ή την αδικία. Ο όρκος προϋποθέτει τη θρησκευτική πίστη, γι’ αυτό στον άθρησκο δεν έχει νόημα. Μέσα όμως στο πλαίσιο της ανεξιθρησκίας και της ελευθερίας της συνείδησης, έχει εισαχθεί και ο λεγόμενος “πολιτικός όρκος”. Αυτός γίνεται με επίκληση της τιμής και της συνείδησης του ορκιζόμενου και έχει σε περιπτώσεις ψευδορκίας ή επιορκίας τις ίδιες νομικές συνέπειες με το θρησκευτικό όρκο.