''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Tα φώτα της απέναντι όχθης.

Τα φώτα της απέναντι όχθης.
Αγναντεύοντας την απέναντι όχθη αναρωτιέμαι πώς, ποιοι, πόσοι έζησαν, ζουν και θα ζήσουν ανάμεσα στα μικρά φωτάκια που αντανακλούν στην ασθενή μου όραση.

Τρεμοπαίζουν, πολύχρωμα και θορυβώδεις… και αν σταθείς για λίγο εκεί στο μπαλκόνι της ύπαρξής σου θα αφουγκραστείς τις ιστορίες που διηγούνται.

Μιλούν για κάποιους που μισήθηκαν και αγαπήθηκαν. Για κάποιους που γέρασαν μέσα στην νιότη τους. Για κάποιους άσωτους που δεν επέστρεψαν ποτέ. Για κάποιους που έζησαν μια ζωή δίχως το άρωμα της σύνεσης. Για κάποιους ποιητές που σιώπησαν μέσα στην πεζότητα του είναι τους. Για κάποιους νέους που ερωτεύθηκαν, για κάποιους άλλους που απογοητεύτηκαν. Για ακτιβιστές που τα παράτησαν. Για αστούς που απελπίστηκαν.

Ο Στρατός της Συρίας συνέλαβε πράκτορες της CIA στο κρησφύγετο του ΙΚΙΛ.

  Η τουρκική «Gazete Aydinlik» με σημερινό δημοσίευμά της αναφέρει ότι ο συριακός στρατός σε επιχείρηση που διεξήγαγε στην πόλη Ράκα, όπου είναι το κρησφύγετο των τρομοκρατών του «Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε»-ΙΚΙΛ, συνέλαβε υπαλλήλους μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ- CIA, άνδρες της ένοπλης ομάδας- Πεσμέργκα- του Ιρακινού Κουρδιστάν, καθώς και επικεφαλής ομάδων του ΙΚΙΛ.

Ο δρόμος της ζωής μας...

Ο δρόμος της ζωής μας...


Αδερφέ μου, στη ζωή μας υπάρχουν πολλοί δρόμοι για να επιλέξουμε να βαδίσουμε, αλλά μόνο ένας οδηγεί στον παράδεισο! Είναι ο δρόμος που χάραξε ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός!

Ένας δρόμος δύσκολος, μα για τον πιο όμορφο προορισμό, που την ομορφιά του, ούτε να φανταστούμε δεν μπορούμε!

Αυτόν το δρόμο τον ακολουθεί όποιος θέλει! Κι ενώ ο Θεός θα ήθελε όλη η ανθρωπότητα να τον επιλέξει, παρόλα αυτά δεν αναγκάζει κανέναν να τον ακολουθήσει γιατί σέβεται την ατομική ελευθερία του καθενός!

Επιχείρηση περικύκλωσης Ντονέτσκ-Λουχάνσκ από τους καθεστωτικούς του Κιέβου

Επιχείρηση περικύκλωσης Ντονέτσκ-Λουχάνσκ από τους καθεστωτικούς του Κιέβου
Σε απόσταση 23 χλμ από το Ντονέτσκ, που τελεί υπό τον έλεγχο των ρωσοφώνων, έλαβε θέση μονάδα τεθωρακισμένων οχημάτων και αρμάτων μάχης του ουκρανικού στρατού.

"Εξάψαλμος" από την Μητρόπολη Ξάνθης για την προσβλητική τουρκική ταινία για την Παναγία Σουμελά

"Εξάψαλμος" από την Μητρόπολη Ξάνθης για την προσβλητική τουρκική ταινία για την Παναγία Σουμελά
Σφοδρή κριτική για την απαράδεκτη τουρκική ταινία "Κωδικός Σουμελά" εξαπολύει με ανακοινωσή της η Μητρόπολη Ξάνθης.
Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Η Ιερά Μητρόπολις Ξάνθης και Περιθεωρίου εξ αφορμής αρθρογραφίας που είδε το φως της δημοσιότητος τόσο στον τοπικό όσο και στον αθηναικό τύπο σχετικά με την τουρκικής παραγωγής ταινία: «Κωδικός Σουμελά», η οποία προσβάλει τα όσια και τα ιερά της πίστεώς μας, επισημαίνει τα εξής:

Τι ωφέλεια έχουν αυτοί που μοιράζουν την περιουσία τους στους φτωχούς;

Τι ωφέλεια έχουν αυτοί που μοιράζουν την περιουσία τους στους φτωχούς;
Κάποτε ήρθε στο κελί του Αγίου Νήφωνα ένας χριστιανός να τον συμβουλευθεί. Μετά τον συνήθη χαιρετισμό, ρώτησε τον όσιο :
- Σε παρακαλώ, πάτερ, τί ωφέλεια έχουν αυτοί που μοιράζουν την περιουσία τους στους φτωχούς;
- Δεν άκουσες τί λέει το ευαγγέλιο ; του απάντησε εκείνος.
Πολλά άκουσα και διάβασα. αλλά θα ήθελα ν' ακούσω κάτι και από το στόμα σου. Τότε ο Νήφων του είπε:
- Ο Θεός του Ουρανού και της Γής να σε διδάξει κατά την πίστη σου. Γιατί εγώ είμαι αδύνατος και ανάξιος. Αφού όμως ήρθες, για ν' ακούσεις κάτι, πρόσεξε και ο Θεός, καθώς είπα, θα σε φωτίσει. Σώπασε λίγο κι έπειτα άρχισε :

Γ. Καραγκούνης στο ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ: Με την βοήθεια του Θεού περάσαμε στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου αλλά ήθελε μέχρι εδώ

Γ. Καραγκούνης στο ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ: Με την βοήθεια του Θεού περάσαμε στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου αλλά ήθελε μέχρι εδώ
Του Γιώργου Θεοχάρη
Ο απερχόμενος Αρχηγός της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, και τρίτεκνος πατέρας, κ. Γιώργος Καραγκούνης, ανοίγει την καρδιά του στο ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ και μιλα για τις μοναδικές του εμπειρίες στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, τον Θεό, το Άγιο Όρος και την οικογένεια του .
Ο διεθνής μας άσος αποδίδει στην βοήθεια του Θεού την επιτυχία μας να περάσουμε στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου και υπογραμμίζει ότι ο Θεός μέχρι εδώ ήθελε....
Η παρακαταθήκη που αφήνουμε είναι σημαντική, σημειώνει.

ΗΠΑ: Η Ελλάδα κάνει comeback, με τα πετρέλαια θα αλλάξει τη γεωστρατηγική

ΗΠΑ: Η Ελλάδα κάνει comeback, με τα πετρέλαια θα αλλάξει τη γεωστρατηγική
Από τη Φιλαδέλφεια όπου βρίσκεται για συζητήσεις με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εξέφρασε την πεποίθησή του πως η Ελλάδα αρχίζει να αναστρέφει την εις βάρος της κατάσταση.
Μιλώντας στο συμπόσιο που οργάνωσε η Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή της Αμερικής, άρα έχοντας μπροστά του ελληνικό ακροατήριο, επισήμανε:

Ο Γερο - Ερμόλαος ο Λαυριώτης

Ο Γερο - Ερμόλαος ο Λαυριώτης
Το μεγαλύτερο Μοναστήρι του Αγίου Όρους, το λεγόμενο Μεγίστη Λαύρα, έχει απέραντη περιοχή από δασώδεις εκτάσεις με οργιώδη βλάστησι και χλωρίδα σ’ όλες τις εποχές του έτους και με πολλά και άφθονα νερά.
Έχει τεράστια έξοδα για τις καθημερινές ανάγκες του Μοναστηριού και της μεγάλης σε αριθμό αδελφότητος που απαιτούνται:

Άγιος Πορφύριος: Πώς φεύγει η ανασφάλεια, η απελπισία, η κατάθλιψη

Άγιος Πορφύριος: Πώς φεύγει η ανασφάλεια, η απελπισία, η κατάθλιψη
Ὅλα τὰ κακὰ αἰσθήματα, ἡ ἀνασφάλεια, ἡ ἀπελπισία, ἡ ἀπογοήτευση, ποὺ πᾶνε νὰ κυριεύσουν τὴν ψυχή, φεύγουν μὲ τὴν ταπείνωση.
Αὐτὸς ποὺ δὲν ἔχει ταπείνωση, ὁ ἐγωιστής, δὲν θέλει νὰ τοῦ κόψεις τὸ θέλημα, νὰ τὸν θίξεις, νὰ τοῦ κάνεις ὑποδείξεις. Στενοχωρεῖται, νευριάζει, ἐπαναστατεῖ, ἀντιδρᾶ, τὸν κυριεύει ἡ κατάθλιψη.
Ἡ κατάσταση αὐτὴ θεραπεύεται μὲ τὴ χάρη. Πρέπει ἡ ψυχὴ νὰ στραφεῖ στὴν ἀγάπη τοῦ Θεοῦ. Ἡ θεραπεία θὰ γίνει μὲ τὸ ν’ ἀγαπήσει τὸν Θεὸ μὲ λαχτάρα.
Πολλοὶ ἅγιοί μας μετέτρεψαν τὴν κατάθλιψη σὲ χαρὰ μὲ τὴν ἀγάπη πρὸς τὸν Χριστό. Παίρνανε δηλαδὴ τὴν ψυχικὴ δύναμη, ποὺ ἤθελε νὰ τὴ συντρίψει ὁ διάβολος, καὶ τὴ δίνανε στὸν Θεὸ καὶ τὴ μεταβάλλανε σὲ χαρὰ καὶ ἀγαλλίαση.

Τι αποφάσισε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών στην Γενεύη

Τι αποφάσισε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών στην Γενεύη
Ολοκληρώθηκαν στις 8 Ιουλίου στη Γενεύη οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, η οποία άρχισε τις εργασίες της στις 2 Ιουλίου.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, ορίστηκε μια νέα στρατηγική του Συμβουλίου με θέμα "Πορεία προς τη δικαιοσύνη και την ειρήνη", σύμφωνα με το οποίο τα επόμενα χρόνια θα είναι προγραμματισμένες δραστηριότητες στο πλαίσιο του ΠΣΕ.

Η αλλοτρίωση του σύγχρονου αθλητισμού

Δρ. Φώτης Σχοινάς
Με το παρόν σημείωμα θέλω να σκιαγραφήσω σε γενικώτατες και αδρές γραμμές πως αντιλαμβανόταν η αρχαία ελληνική σκέψη τον αθλητισμό, για να καταδειχθεί σαφώς η απόκλιση του συγχρόνου αθλητισμού από το αυθεντικό αρχαίο αθλητικό πνεύμα, όπως είναι εκπεφρασμένο οπό τούς αριστείς της αρχαίας ελληνικής διανοήσεως. Χάριν της ιστορίας να σημειώσουμε ότι οι αρχαίοι Ολυμπιακοί αγώνες ετελέσθησαν το πρώτον το 776 π.Χ. στην Ολυμπία της Ηλείας και καταργήθηκαν το 393 μ.Χ. από τον Μέγα Θεοδόσιο ως απάδοντες προς το πνεύμα του Χριστιανισμού.
athlitismosA

Νηστεία και υγεία

proliptiki_10_UP

Η νηστεία ετυμολογικά προέρχεται από το νη-εσθίω, δηλαδή δεν τρώω. Από ιατρικής πλευράς μπορεί να θεωρηθεί είδος δίαιτας το οποίο στηρίζεται στην αποχή ορισμένων τροφών τόσο ως προς το είδος όσο και ως προς την ποσότητα. Για πάνω από 2.500 χρόνια η νηστειοθεραπεία εφαρμόστηκε και εφαρμόζεται από κορυφαίους θεραπευτές όπως ο Ιπποκράτης, ο Γαληνός, οι βυζαντινοί ιατροί και ο αυστριακός F.X. Mayr, για διάφορες ασθένειες. Αντί για φάρμακα χρησιμοποιείται η νηστεία ή κάποια δίαιτα αποτοξίνωσης.

Φλυαρία-Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ

Φλυαρία-Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ
Η πολυλογία με πρόσωπα των οποίων η ψυχοσύνθεση είναι αντίθετη με τη δική μας, από μόνη της είναι αρκετή για να διακόψει την εσωτερική ισορροπία ενός πνευματικού ανθρώπου.
Το πιο λυπηρό απ΄ όλα όμως είναι το γεγονός ότι η φωτιά που ήρθε ν΄ ανάψει στη γη της καρδιάς μας ο Κύριος Ιησούς Χριστός μπορεί να σβήσει, λόγω αυτής της πολυλογίας.
Γιατί «τίποτα δεν ψυχραίνει τόσο τη θέρμη του Αγίου Πνεύματος, όσο η επικοινωνία με τους ανθρώπους, η πολυλογία και η οποιαδήποτε συζήτηση, εκτός από τη συζήτηση που γίνεται για τα μυστήρια του Θεού, η οποία βοηθάει την ανάπτυξή μας στη γνώση του Θεού και στην επικοινωνία μαζί του» (άγιος Ισαάκ ο Σύρος».

Μπάιντεν: Yπάρχει λόγος αισιοδοξίας για το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης

Μπάιντεν: Yπάρχει λόγος αισιοδοξίας για το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης
Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, μιλώντας στο επίσημο δείπνο της 42ης Κληρικολαϊκής Συνέλευσης της Ελληνικής Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής Αμερικής, στη Φιλαδέλφεια.

Έξι μεγάλα κινεζικά έργα που θα διαμορφώσουν το μέλλον του κόσμου.

Ο οικονομικός διάδρομος Κίνας-Πακιστάν, κόστους 32 δις δολαρίων
Ένα τεράστιο έργο που θα συνδέσει το λιμάνι Γκουαντάρ στο νότιο Πακιστάν με τη δυτική Κίνα και περιλαμβάνει δρόμους, σιδηροδρόμους και αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου, δίνοντας τελικά στην Κίνα το ιδιαίτερα πολυπόθητο λιμάνι στον Ινδικό Ωκεανό. Όταν ο διάδρομος τελειώσει, θα χρησιμεύσει ως η κύρια πύλη για το εμπόριο μεταξύ της Κίνας και της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. Ο έλεγχος του λιμένα Γκουαντάρ μεταφέρθηκε στην κρατική εταιρεία Διαχείρισης Εξωτερικών Λιμανιών της Κίνας τον Φεβρουάριο του 2013. Νωρίτερα φέτος, συμφωνήθηκε επίσης ένα σχέδιο για την κατασκευή αεροδρομίου στο Γκουαντάρ, καθώς και η τοποθέτηση καλωδίων οπτικών ινών μεταξύ των κινεζικών συνόρων και του Ραβαλπίντι.

Βίντεο-μαρτυρία: Έλληνας πολεμιστής μαζί με έναν Ρώσο περιγράφουν πώς κατέρριψαν ένα Su-25 των Ουκρανών

Βίντεο-μαρτυρία: Έλληνας πολεμιστής μαζί με έναν Ρώσο περιγράφουν πώς κατέρριψαν ένα Su-25 των Ουκρανών
Ενα βίντεο-ντοκουμέντο στην εμπόλεμη ζώνη της Νέας Ρωσίας επιβεβαιώνει την εμπλοκή Ελλήνων ή ελληνικής καταγωγής πολεμιστών, στο πλευρό των ρωσόφωνων, όπως ήδη έχει αποκαλύψει το defencenet.gr.
Στο ρεπορτάζ μιλάει ένας πολεμιστής με το ψευδώνυμο "Κιρπίτς" που περιγράφει πώς με ένα ΑΚ-47 Kalashnikov κτύπησε ένα Su-25, ενώ τον κάλυπτε ένας άλλος πολεμιστής εθελοντής που κατονομάζεται ως "Ο Έλληνας" και μάλλον είναι ελληνικής καταγωγής κάτοικος της περιοχής.

Σαν σήμερα: το κίνημα των Νεότουρκων (Video)

Σαν σήμερα: το κίνημα των Νεότουρκων (Video)


Το 1900 το Βουλευτικό του Ναυπλίου γίνεται Αρχαιολογικό Μουσείο.

το 1908 ξεσπά στην Τουρκία το κίνημα των Νεοτούρκων, που οδήγησε στην εκθρόνιση, στις 31/3/1909, του από το 1876 τελευταίου σουλτάνου Αμπντούλ Χαμίτ Β'.

το 1913 μέχρι το 2003 την υψηλότερη καταγεγραμμένη θερμοκρασία στις ΗΠΑ, είχε σημειωθεί εκείνη την ημέρα στο Ντεθ Βάλεϊ (κάτι λιγότερο από 57 βαθμούς Κελσίου).

το 1923 ο Μουσολίνι διαλύει όλα τα μη φασιστικά κόμματα στην Ιταλία.

Πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου Πυργετού

Πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου Πυργετού


Πανηγυρίζει τη Δευτέρα 14 Ιουλίου, η ανδρώα Ιερά Μονή Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου Πυργετού, της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου:

Σπάνιος ελληνικός χάρτης της βυζαντινής εποχής που κρατείται στη Μυστική Βιβλιοθήκη του Βατικανού

Σπάνιος ελληνικός χάρτης της βυζαντινής εποχής που κρατείται στη Μυστική Βιβλιοθήκη του Βατικανού
Σπάνια θα συναντήσει κανείς παλαιούς χάρτες της Ευρώπης ή παγκόσμιους, οι οποίοι έχουν σχεδιαστεί από Έλληνες και οι ονομασίες να αναγράφονται στην Ελληνική γλώσσα...
Μας είναι γνωστοί οι χάρτες, που έγιναν πάνω σε πρότυπα του Πτολεμαίου, στους αναγεννησιακούς αιώνες, κυρίως, μετά το 15ο αιώνα, αλλά, είναι με λατινική γραφή και φέρουν λατινικές ονομασίες.

Η Ελλάδα η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που βλέπει θετικά τη Ρωσία

Η Ελλάδα η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που βλέπει θετικά τη Ρωσία


Η διεθνής κοινή γνώμη, κυρίως στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, αντιμετωπίζει με ολοένα και πιο αρνητικό τρόπο τη Ρωσία και τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν μετά το ρόλο που διαδραμάτισαν στην κρίση στην Ουκρανία, σύμφωνα με το αμερικάνικο κέντρο ερευνών Pew Research Center, το οποίο διενήργησε δημοσκόπηση σε 48.643 ανθρώπους από 17 Μαρτίου έως 5 Ιουνίου.

ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΗΣ ΑΝΟΙΞΑΝ;

20140710-063619-23779880.jpg
Γράφει ο Ιωάννης Αθ. Μπαλτζώης
Τα δραματικά γεγονότα που συμβαίνουν στην Παλαιστίνη, με τους βομβαρδισμούς των Ισραηλινών στην λωρίδα της Γάζας...
και την συνεχή εκτόξευση ρουκετών από την Παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς από την Γάζα στο κεντρικό Ισραήλ δεν ήταν τυχαία και ξαφνικά. ¨Ήταν η προδιαγεγραμμένη πορεία μιας σειράς γεγονότων, που δεν άφηναν την παραμικρή αμφιβολία για το τι επρόκειτο να συμβεί. Ας τα πάρουμε από την αρχή:

Η Άλωσις της Πόλεως (1453) και το Δράμα των Εθνικών μας Διχασμών(*)

1. Τοπογραφικός χάρτης της Κωνσταντινουπόλεως στους βυζαντινούς χρόνους, κατά τους οποίους οι περισσότεροι ιεροί Ναοι είχαν ιδρυθή προς τιμήν της Θεοτόκου.
1. Τοπογραφικός χάρτης της Κωνσταντινουπόλεως στους βυζαντινούς χρόνους, κατά τους οποίους οι περισσότεροι ιεροί Ναοι είχαν ιδρυθή προς τιμήν της Θεοτόκου.
του Πρωτοπρ. Γεωργίου Μεταλληνού, Καθηγητού του Πανεπιστημίου Αθηνών
Η 29η Μαΐου 1453 είναι ημέρα πένθους για τον Ελληνισμό, διότι κατ’ αυτήν έπεσε η Πόλη, η δεύτερη ιστορική πρωτεύουσα του μετά την Αθήνα και άρχισε η μακρόσυρτη νύχτα της δουλείας.
Εξ ίσου, όμως, αποφράς είναι για το Γένος μας και η 13η Απριλίου 1204, διότι κατ’ αυτήν έπεσε η Πόλη στους Φράγκους της Δ’ Σταυροφορίας. Το δεύτερο αυτό γεγονός δεν υστερεί καθόλου σε σημασία και συνέπειες έναντι του πρώτου. Υπάρχει, μάλιστα, γενετική σχέση μεταξύ τους.

Μινωίτες Κρήτες ανακάλυψαν την Γερμανία

452876245275
Οι Μινωίτες Κρήτες ήσαν εκείνοι που πρώτοι πάτησαν το πόδι τους στο Νορντ Φρίσλαντ της νυν Γερμανίας. Κι αυτό συνέβη κατά το 1300 π.Χ.
Την παραπάνω ανακοίνωση έκανε ο καθηγητής Εθνολογίας και Ιστορίας του Πολιτισμού Hans – Peter Dorr (Χανς Πέτερ Ντυρ), τον Απρίλιο του 2008!..Εάν αυτήν την ίδια ακριβώς ανακοίνωση την έκανε ένας δικός μας καθηγητής ή επιστήμονας, θα είχαν πέσει όλοι πάνω του να τον «φάνε» και να του κρεμάσουν την ρετσινιά του «εθνικιστή». Εγώ προσωπικά έχω ξαναγράψει πως η Βιέννη επήρε το όνομα της από την Βιάννου της Κρήτης, όταν άποικοι εκ της Μεγαλονήσου συνέπτυξαν πρώτοι στην θέση της εμπορικό οικισμό....

Βίντεο: Σωτήρης Μουστάκας «Ποιός είναι ο αττίλας;»

 Ο "Άγνωστος" Έλληνας πατριώτης από την Κύπρο μας  Σωτήρης Μουστάκας..

Μέλος της ΕΟΚΑ ο αείμνηστος κορυφαίος ηθοποιός μας Σωτήρης Μουστάκας από την ηλικία των 15 ετών και για δύο χρόνια ήταν αγγελιοφόρος του Γεωργίου Γρίβα - Διγενή. Μετέφερε διαταγές σε διάφορες ομάδες, ενώ παράλληλα μοίραζε φυλλάδια, έγραφε συνθήματα στους τοίχους και έκανε ό,τι άλλο απαιτούσε η συνωμοτική δουλειά.

ΕΧΟΥΝ ΠΑΘΕΙ ΖΗΜΙΑ ΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ... ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΜΙΝΩΪΚΗ ΚΡΗΤΗ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ ΓΡΑΜΜΙΚΗ Β' ΜΕ ΣΥΛΑΒΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΑΧΟΥΣ 1,4 ΧΙΛΙΟΣΤΩΝ...!!!

Την ανάπτυξη της μικροτεχνολογίας κατά τη Μυκηναϊκή περίοδο σε τέτοιο βαθμό, ώστε να αποτυπώνονται σύμβολα σε επιφάνειες μεγέθους φακής, κατέδειξε η μελέτη ενός μικρού ειδωλίου, του μοναδικού που έχει βρεθεί έως σήμερα με χαραγμένα πάνω του σύμβολα της Γραμμικής Β’.

Να τα ισοδύναμα κε Σταϊκούρα! Διαβάστε το άρθρο του Φαήλου Κρανιδιώτη «Δεν είναι το γομάρι του Έθνους» τα Στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ (και όχι οι "ένστολοι")

«...αρχίστε απολύοντας τους γιους, τις κόρες, τους γαμπρούς, τις νύφες, τα ανίψια, τις γκόμενες και τους λοιπούς συγγενείς σας από τη Βουλή και τα υπουργεία, μετά περιορίστε τους υπαλλήλους της Βουλής στους μισούς της Βουλής της Γερμανίας, που έχει οκταπλάσιο πληθυσμό, κόψτε κάνα χιλιάρικο από το μισθό των πατέρων του έθνους και άμα δεν φθάσουν φίλτατοι, θα δούμε για τα υπόλοιπα...»