''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Η Ελλάδα έχει άνδρες

Η Ελλάδα έχει άνδρες
Του Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου
Υπάρχει μεγάλος προβληματισμός στους εχέφρονες πολίτες που θέλουν η κοινωνία μέσα στην οποία ζουν να διέπεται από νόμους και κανόνες, καθώς διαπιστώνουν καθημερινά να παραβιάζονται οι προαιώνιες αξίες και να θεσμοθετούνται ως αξίες ζωής, τα πάθη και οι διαστροφές με την δικαιολογία, ότι μια προοδευμένη κοινωνία πρέπει να επιδεικνύει ανεκτικότητα προς κάθε άνθρωπο. Για την προστασία των ανθρώπων του περιθωρίου πρώτος μίλησε και έπραξε ο ίδιος ο Χριστός, ο οποίος συνέτρωγε με αμαρτωλούς τελώνες και πόρνες και ουδέποτε εξουθένωσε κανέναν αλλά με αγάπη εδέχετο κάθε αμαρτωλό.

Το πρώτο νυμφευμένο τρίο!!! Δεν μπορεί...είμαστε στα έσχατα!

Το πρώτο νυμφευμένο τρίο!!! Δεν μπορεί...είμαστε στα έσχατα!
Η Νέα Τάξη Πραγμάτων εκτός από την ομοφυλοφιλία και εκτός από τον "γάμο" και την υιοθεσία ομοφυλοφίλων, τώρα μας βάζει και "νέο" ηθικό γρίφο για αντιπερισπασμό: ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΥΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ (Ή ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ).
Τα Σόδομα και τα Γόμορρα ωχριούν...

Η θυσία του πυροσβέστη που όλοι μας θα ξεχάσουμε.

Ο 33χρονος πυροσβέστης που έχασε τη ζωή του χθες το βράδυ στη πυρκαγιά στο Παλαιό Φάληρο απέδειξε ότι για την πλειοψηφία των ανθρώπων που υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας και στις ΕΔ, το καθήκον -την κρίσιμη στιγμή- υπερτερεί ακόμη και αυτού του αισθήματος επιβίωσης που σε κάθε άνθρωπο αυτόματα ενεργοποιείται, όταν κινδυνεύει.

Βυζαντινά ονόματα-επίθετα

Είμαστε όλοι Βυζαντινοί – Βυζαντινά ονόματα-επίθετα
Τα επώνυμα τα διακρίνουμε σύμφωνα με τη σημασία τους σε τέσσερις μεγάλες κατηγορίες, που δηλώνουν αντίστοιχα βαφτιστικό όνομα,καταγωγή, επάγγελμα και παρατσούκλια (ή προσωνύμια).
Αναζητήστε το όνομά σας μέσα σε μια μεγάλη ομάδα βυζαντινών ονομάτων και επιθέτων

Οι Καρυάτιδες, ο Λέων και η "περίεργη" σιωπή των κειμένων


     Αρχικά πρέπει να έχουμε υπ’ όψιν μας ότι οι συμβολισμοί στον τάφο έχουν τεθεί από άλλους  και όχι από τον νεκρό, άρα απηχούν την δική τους οπτική για τον νεκρό, ήταν δε γεγονός ότι ο Αλέξανδρος ετιμάτο από τον στρατό του για την εκστρατεία κατά της Περσίας, όμως ο στρατός είχε δυσφορήσει όταν ο Αλέξανδρος άρχισε να επιδεικνύει συμπεριφορά «Ανατολίζουσα» ή  «Περσίζουσα» (αν οι όροι είναι σωστοί). Άρα για τους Μακεδόνες η «καλή» εικόνα του Αλεξάνδρου ήταν καθαρά ως ο «Τιμωρός των Περσών».