''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Ἔχει ὁ Θεός. Ἐκεῖ ποὺ ἀπελίζεσαι, σοῦ στέλνει κάτι ποὺ δὲν τὸ περιμένεις…

Νὰ ξέρεις, παιδί μου, ὅτι ὁ πονηρὸς ὅταν δὲν μπορεῖ νὰ μᾶς νικήσει ἐσωτερικά, τότε μᾶς κάνει αὐτὲς τὶς ἐξωτερικὲς ἐπιθέσεις μὲ διάφορα συμβάντα,

Πικρός μεζές για την Τουρκία η πρόθεση των ΗΠΑ να απενοχοποιήσουν το PKK.

Κατά την τελευταία συνεδρίαση του ΝΑΤΟ, τα  μέλη συζήτησαν το ενδεχόμενο αφαίρεσης του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος – PKK,  από τη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων που έχουν καταγεγραμμένες οι ΗΠΑ.
Οι Αμερικανοί έχουν , ήδη, εκφράσει την πρόθεσή τους να το κάνουν, αλλά οι πολιτικοί  αναλυτές πιστεύουν ότι  βασική προϋπόθεση για αυτό είναι ο αφοπλισμός του PKK, όπως επιμένει και η Τουρκία.

Κατέρρευσε η σουηδική κυβέρνηση.

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ. Δραματικά βραχύβια αποδείχθηκε η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση του Στέφαν Λεβέν, η οποία κατέρρευσε χθες μετά την καταψήφιση του προϋπολογισμού της από τη Βουλή της Σουηδίας.
Το ποσοστό 13%, που απέσπασε το αντιμεταναστευτικό κόμμα των Σουηδών Δημοκρατών στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, ανέδειξε ένα κόμμα που εθεωρείτο παρίας της πολιτικής σκηνής σε ρυθμιστή – ρόλο που οι Σουηδοί Δημοκράτες δεν δίστασαν χθες να αξιοποιήσουν.

Σαν σήμερα: "φουντώνουν" τα Δεκεμβριανά (Video)

Σαν σήμερα: "φουντώνουν" τα Δεκεμβριανά (Video)
1534.... Ο σουλτάνος Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής καταλαμβάνει τη Βαγδάτη.

1601.... Οι Τούρκοι σουβλίζουν ζωντανό τον αρχιεπίσκοπο Φαναρίου και Νεοχωρίου στη Θεσσαλία Σεραφείμ, καθώς και άλλους ιεράρχες.

Νέα πρόκληση των άθεων στις ΗΠΑ πριν από τα Χριστούγεννα! Αποκαλούν παραμύθια τη γέννηση του Θεανθρώπου (ΦΩΤΟ)

Νέα πρόκληση των άθεων στις ΗΠΑ πριν από τα Χριστούγεννα! Αποκαλούν παραμύθια τη γέννηση του Θεανθρώπου (ΦΩΤΟ)
Του Μανώλη Κείου
Νέα σοβαρότατη πρόκληση από τους άθεους στις ΗΠΑ. Μετά την προπερσινή εμετική αφίσα που αποκαλούσε μύθο τα Χριστούγεννα,αλλά και την περσινή καμπάνια με πινακίδες που έλεγαν "Ποιος χρειάζεται τον Χριστό κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων;" .φέτος επανέρχονται με νέα...καμπάνια με πινακίδες που γράφουν "Αγαπητέ Σάντα, το μόνο που θέλω για τα Χριστούγεννα είναι να παρακάμψετε την εκκλησία! Είμαι πολύ μεγάλη για παραμύθια "...

Η ελευθερία έχει σχέση με το ορθόδοξο ήθος

Η ελευθερία έχει σχέση με το ορθόδοξο ήθος
Πολύς λόγος έχει γίνει και γίνεται για την ελευθερία του ανθρώπου.
Πολλοί αγώνες και πολλές θυσίες. Εντούτοις, ο άνθρωπος παραμένει ανελεύθερος. Είναι τόσο ανελεύθερος όσο να μην κλείνει την τηλεόραση, που προσβάλλει τη νοημοσύνη του.
Η μόδα και η διαφήμιση τον κάνουν να κυκλοφορεί με κάτι που δεν του αρέσει. Ελευθερία είναι να κάνει κανείς τον εαυτό του ότι θέλει και όχι να τον κάνει ο εαυτός του ότι θέλει.