''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ GREEKLISH


“Τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει να εκδηλώνεται μία τάση να αντικατασταθεί το ελληνικό αλφάβητο από το λατινικό. Η τάση αυτή γίνεται φανερή κυρίως σε κείμενα παραγόμενα από ηλεκτρονικούς υπολογιστές – με χρήστες κρατικές υπηρεσίες ακόμη και Α.Ε.Ι. – σε κείμενα προβαλλόμενα από την τηλεόραση αλλά και από σχετικές προτροπές ξένων ραδιοφωνικών σταθμών. Είναι χαρακτηριστικό ότι η προσπάθεια αυτή, η οποία θα καταφέρη καίριο πλήγμα κατά της ελληνικής σκέψης και όλων των πτυχών του ελληνικού πολιτισμού που εκφράζονται με γραπτά κείμενα, αλλά και των γένει ανθρωπιστικών σπουδών, έφτασε μέχρι ν’ απασχολήση τον Τύπο και ν’ αποτελέση αντικείμενο ερωτήσεων βουλευτών προς τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Η γλώσσα μας η αρχαιότατη αλλά πάντα σύγχρονη και ζώσα, αυτή η γλώσσα που εμπλούτισε όχι μόνο τη λατινική, αλλά και τις κυριώτερες ευρωπαϊκές γλώσσες, που έχει και οπτικά συνδεθή άρρηκτα με το αλφάβητό της, δεν είναι δυνατό να υποστή μείωση με την κατάργησή του από εμάς τους ίδιους. Είναι αδιανόητο να δεχθούμε ως Έλληνες την μεταμφίεση της γραφής μας με την κατάργηση πολλών γραμμάτων της, που δεν πέρασαν στο λατινικό αλφάβητο, και με την αντικατάστασή τους από άλλα υποτίθεται ηχητικώς παραπλήσια γράμματά του.

Η πιο σπάνια απεικόνιση του Ιησού βρίσκεται στο Κοσσυφοπέδιο

Η πιο σπάνια απεικόνιση του Ιησού βρίσκεται στο Κοσσυφοπέδιο
Αν δεν είναι η μοναδική, είναι μια από τις σπανιότερες απεικονίσεις του Ιησού.
Πρόκειται για μια αγιογραφία σε ένα από τα σημαντικότερα μοναστήρια του Κοσσυφοπεδίου, που απεικονίζει τον Ιησού Χριστό να κρατά ένα σπαθί. Η τοιχογραφία βρίσκεται στο καθολικό της Ι. Μονής της Αναλήψεως του Κυρίου ( Visoki Dečani) στο Κόσσοβο και χρονολογείται από τον 14ο αιώνα.

Το πανεπιστήμιο Κρήτης αναδείχθηκε ως το καλύτερο της Ελλάδας

Το πανεπιστήμιο Κρήτης αναδείχθηκε ως το καλύτερο της Ελλάδας
Μπορεί να βρίσκεται στην 333η θέση της λίστας του ολλανδικού πανεπιστημίου Leiden για τα καλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα στον κόσμο, όμως το Πανεπιστήμιο της Κρήτης αναδεικνύεται στο κορυφαίο πανεπιστημιακό ίδρυμα στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο του Leiden, το καλύτερο ίδρυμα στην χώρα μας είναι το Πανεπιστήμιο της Κρήτης. Ακολουθεί το Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων, ενώ στις επόμενες θέσεις βρίσκονται το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Πάτρας.

Έκτακτο: Τουρκικά μαχητικά πάνω από τους Φούρνους - Αγνοείται η αντίδραση του ΓΕΕΘΑ

Έκτακτο: Τουρκικά μαχητικά πάνω από τους Φούρνους - Αγνοείται η αντίδραση του ΓΕΕΘΑ


Τέσσερα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-4E 2020 πέταξαν σήμερα το μεσημέρι πάνω από τις νήσους Φούρνους πραγματοποιώντας ακόμη μια τουρκική επιθετική κίνηση στο Αιγαίο, συνεχίζοντας με αυτό τον τρόπο τις επικίνδυνες υπερπτήσεις Εθνικού Εδάφους.
Τα αεροσκάφη εισήλθαν στις 15:18 στο FIR ΑΘΗΝΩΝ μεταξύ Ν. Χίου και Ν. Λέσβου. Στη συνέχεια ο σχηματισμός πραγματοποίησε στις 15:45 υπέρπτηση πάνω από τις νησίδες Ανθρωποφάγοι πετώντας σε ύψος λιγότερο των 1000 μέτρων για να εξέλθει του FIR ΑΘΗΝΩΝ στις 15:47.
Πρόκειται ασφαλέστατα για ακόμη μια τουρκική κίνηση η οποία επιχειρεί να καταδείξει στην πράξη τους σχεδιασμούς της Άγκυρας για μοίρασμα του Αιγαίου στα δύο ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού.

Πως η θεία κοινωνία θεραπεύει τις ψυχοπάθειες

Πως η θεία κοινωνία θεραπεύει τις ψυχοπάθειες
Επισκέφτηκε κάποτε τον Γέροντα Σεραφείμ Δημόπουλο στη Λάρισα, ένα πνευματικό του τέκνο και είδε έναν ψυχοπαθή με τον συνοδό του να φεύγουν.
Με αυτή την αφορμή τον ρώτησε: «Γέροντα, τι κάνετε με αυτούς; Πως βοηθάτε τους ψυχοπαθείς;»

"Οι Έλληνες στρατιώτες πεινάνε" - Ένας Έφεδρος γράφει -και σοκάρει-


"Οι Έλληνες στρατιώτες πεινάνε" - Ένας Έφεδρος γράφει -και σοκάρει- στο Onalert


Κραυγή θυμού και αγωνίας από έναν Έφεδρο. Ένα κείμενο που αναφέρεται στους Έλληνες στρατιώτες και στην παραμελημένη πάντα εφεδρεία. Ο τίτλος που ο συντάκτης του έχει επιλέξει μπορεί να χαρακτηριστεί από πολλούς υπερβολικός. Όχι όμως και τα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί ο υπογράφων “Έλληνας Έφεδρος”.
Διαβάστε τι γράφει:
Οι ‘Ελληνες Στρατιώτες πεινάνε!!!
κ.Πρωθυπουργέ το γνωρίζετε;;;

Κορυφαίο νησί στον κόσμο η Σαντορίνη.

Ως κορυφαίο νησί στον κόσμο αναδεικνύεται η Σαντορίνη... από τους αναγνώστες του περιοδικού Travel+Leisure. Η Σαντορίνη επιλέχθηκε ως το καλύτερο νησί στον κόσμο αφήνοντας πίσω της τρία νησιά του συμπλέγματος της Χαβάη. Μάλιστα, σημειώνει άνοδο σε σύγκριση με την περσινή ψηφοφορία, στην οποία είχε μπει πάλι στην κορυφαία δεκάδα και είχε καταλάβει την 4η θέση. Η πλήρης λίστα των καλύτερων νησιών στον κόσμο είναι: 

Για πρώτη φορά μετά το 1830 ισλαμιστές κατέλαβαν ελληνικό έδαφος: Κατάληψη του Δημαρχείου στην Σκάλα Λακωνίας! (Video)


Για πρώτη φορά μετά το 1830 ισλαμιστές κατέλαβαν ελληνικό έδαφος: Κατάληψη του Δημαρχείου στην Σκάλα Λακωνίας! (Video)


Αυτό που δεν συνέβη ούτε επί τουρκοκρατίας, ούτε ακόμα και όταν ο Αιγύπτιος Ιμπραήμ σάρωνε με τα τουρκοαιγυπτιακά του στρατεύματα τον Μοριά, συνέβη χθες στην Λακωνία: Ισλαμιστές κατέλαβαν ελληνικό δημόσιο κτίριο στην Σκάλα Λακωνίας ζητώντας "νομιμοποίηση" ή για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους "ελληνοποίηση" αφού η ιστορία έχει αποδείξει ότι όσοι νομιμοποιούνται εν συνεχεία ελληνοποιούνται (και τα παιδιά τους εισάφονται στις πραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων!).

Αν δεν υπήρχε η Μεγάλη Ιδέα θα είχαμε μείνει υπόδουλοι στους Τούρκους...

...ή θα είχαμε αρκεσθεί στη μικράν και έντιμον Ελλάδα του 1830.


Η Ένωση της Επτανήσου και τα ελληνορθόδοξα ιδανικά


150 χρόνια συμπληρώνονται εφέτος από την Ένωση των Επτανήσων (Ιονίων Νήσων) με την Ελλάδα και είναι αξιέπαινοι όλοι οι φορείς που τιμούν το γεγονός. Συνήθως παρουσιάζεται η Ένωση ως μία παραχώρηση των Βρετανών, οι οποίοι κατείχαν μέχρι το 1864 τα νησιά, προς τον πρίγκηπα Γουλιέλμο της Δανίας, ο οποίος ενθρονίσθηκε στην Ελλάδα με τον τίτλο Βασιλεύς Γεώργιος Α΄.

Η ζωή μας: Δρόμος πτώσεων και αναστάσεων

Η ζωή μας: Δρόμος πτώσεων και αναστάσεων
Όλοι οι άνθρωποι, άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο, διακατεχόμαστε από πάθη. Μερικά πάθη είναι φανερά και άλλα κρυφά.
Συνήθως κατακρίνονται πολύ αυστηρά οι άνθρωποι που πέφτουν σε κάποιο φανερό πάθος ενώ μπορεί το κρυφό πάθος των κατηγόρων τους να είναι μεγαλύτερο.

Γι’ αυτό «μη κρίνουμε κατ’ όψιν», μην κρίνουμε δηλαδή τους άλλους απ’ αυτό που φαίνονται. Διότι μπορεί κάποιος να πράττει κάποια αμαρτία φανερά αλλά να έχει μετάνοια κρυφή, αλλά και το αντίθετο, μπορεί κάποιος να φαίνεται ευσεβής και ηθικός ενώ στα κρυφά να πέφτει σε μεγάλα αμαρτήματα.

The National Interest: "Η Ρωσία με πέντε όπλα μπορεί να προκαλέσει οδυνηρό χτύπημα στο ΝΑΤΟ" (Video)

The National Interest: "Η Ρωσία με πέντε όπλα μπορεί να προκαλέσει οδυνηρό χτύπημα στο ΝΑΤΟ" (Video)
Το φόβο και τον τρόμο Αμερικανών αναλυτών, αλλά και του ΝΑΤΟ, προκαλούν τα Ρωσικά οπλικά συστήματα. Πέντε εξ αυτών εντάσσονται στη λίστα των πιο «φονικών» και σύμφωνα με ανάλυση του αμερικανικού περιοδικού «The National Interest» θα μπορούσαν να προκαλέσουν «οδυνηρό χτύπημα» του ΝΑΤΟ σε μία ενδεχόμενη στρατιωτική αναμέτρηση για την Ουκρανία.

Όπως αναφέρει το περιοδικό, σε περίπτωση που η διπλωματία δεν λειτουργήσει και οι εξελίξεις στην Ουκρανία αναγκάσουν τη Συμμαχία να εμπλακεί σε μία πολεμική σύγκρουση με τη Ρωσία, τότε τα μαντάτα είναι… μαύρα.

Ελληνοαμερικανός ήθελε να επενδύσει 5 εκ. ευρώ και τον ΕΔΙΩΞΑΝ λόγω…ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ!

Ελληνοαμερικανός ήθελε να επενδύσει 5 εκ. ευρώ και τον ΕΔΙΩΞΑΝ λόγω…ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ!
Μόλις μπήκε το καλοκαίρι, ο επιχειρηματίας Λάμπρος Αποστολόπουλος έφυγε από το Μπάφαλο της Νέας Υόρκης και επέστρεψε στην Ελλάδα.
Μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια του θα περάσει τέσσερις μήνες στη διώροφη βίλα του, στα περίχωρα της Ερέτριας. 
Θα φροντίσει τα αμπέλια του, θα επιβλέψει τις τελευταίες εργασίες στον κήπο του και από το μπαλκόνι του σπιτιού του θα κοιτάζει το νησί που δεν κατάφερε να νοικιάσει.

Γερμανοί: Εντόπισαν και άλλον κατάσκοπο των ΗΠΑ…

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη Γερμανία έρευνα στο σπίτι και στον επαγγελματικό χώρο ενός άνδρα ο οποίος θεωρείται πως εμπλέκεται στην υπόθεση της κατασκοπείας υπέρ των ΗΠΑ.

Κύπριοι ήρωες-Αφιέρωμα-Μέρος 3-Ευαγόρας Παλληκαρίδης 1938-1957 (Βίντεο)

                                                              
Ευαγόρας Παλληκαρίδης
Μάρτυρας του αγώνα των ελληνοκυπρίων για την αποτίναξη του αγγλικού ζυγού και την Ένωση της Μεγαλονήσου με την Ελλάδα.Γεννήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 1938 στο χωριό Τσάδα, της επαρχίας Πάφου. Μπήκε νωρίς στον αγώνα, από τα μαθητικά του χρόνια κιόλας. Το 1953, σε ηλικία 15 ετών, κατεβάζει και τεμαχίζει την αγγλική σημαία στο Κολέγιο της Πάφου, κατά την ημέρα στέψης της Βασίλισσας Ελισάβετ στο Λονδίνο. Δύο χρόνια αργότερα, συλλαμβάνεται ως μέλος της νεολαίας της ΕΟΚΑ, επειδή συμμετείχε σε παράνομη πορεία.

Σαν σήμερα: Τερματίζεται επίσημα ο Α΄ Παγκόσμιος (Βίντεο)

Σαν σήμερα: Τερματίζεται επίσημα ο Α΄ Παγκόσμιος (Video)
Το 1762 η Σοφία Αυγούστα Φρειδερίκη ανακηρύσσεται τσαρίνα Αικατερίνη Β', αφού έχει ήδη απαλλαγεί από τον άνδρα της τσάρο Πέτρο Γ΄, χάρη στη βοήθεια των αδελφών Ορλόφ. Έμεινε στην ιστορία ως Μεγάλη Αικατερίνη.

Το 1789 στις Βερσαλλίες, σχηματίζεται το Εθνικό Συμβούλιο Συντάγματος και ξεκινάει εργασίες για τη δημιουργία του γαλλικού Συντάγματος.

Το 1793 στο βόρειο Καναδά ψηφίζεται ο νόμος για το δουλεμπόριο και στο νότιο Καναδά απαγορεύεται η εισαγωγή σκλάβων.

Το 1816 η Αργεντινή κηρύσσει την ανεξαρτησία της από την Ισπανία.

Κοινό ιφτάρ του δήμου Θεσσαλονίκης με τον υπουργό που έχει αλυτρωτικές βλέψεις!

Κοινό ιφτάρ του δήμου Θεσσαλονίκης με τον υπουργό που έχει αλυτρωτικές βλέψεις!
Ο Τούρκος υπουργός υγείας Μεχμέτ Μουεζίνογλου ανακοίνωσε πως την Τρίτη 22 Ιουλίου θα οργανώσουν από κοινού με τον δήμο Θεσσαλονίκης ένα ιφτάρ
Ο υπουργός υγείας Μεχμέτ Μουεζίνογλου σε δήλωση του είπε πως ¨Στις 22 Ιουλίου κάνοντας μια αρχή στην Θεσσαλονίκη, θα παραθέσουμε ένα ιφτάρ για τους μουσουλμάνους αδερφούς μας και θα συναντηθούμε μαζί τους. Με την στήριξη του δήμου Θεσσαλονίκης αρχίσαμε τις προετοιμασίες για το πρόγραμμα του ιφτάρ. Πρώτα ο Θεός στις 22 Ιουλίου θα συναντηθούμε στο ιφτάρ με τους μουσουλμάνους αδερφούς μας που ζούνε στην Θεσσαλονίκη.

Το Κεράκι και το Νόημα της Ζωής

Το Κεράκι και το Νόημα της Ζωής
Μια φορά κι έναν καιρό
Ένα μικρό κεράκι βρισκόταν σε ένα δωμάτιο μαζί με άλλα κεριά

Τα περισσότερα από τα οποία ήταν πολύ μεγαλύτερα και πολύ ομορφότερα από αυτό.
Μερικά ήταν δεμένα με κορδέλες πολύχρωμες, άλλα ήταν πιο απλά, σαν κι αυτό.
Δεν ήξερε τον λόγο που βρισκόταν εκεί και τα άλλα το έκαναν να αισθάνεται μικρό και ασήμαντο.
Όταν έπεσε ο ήλιος και σκοτείνιασε το δωμάτιο είδε έναν άνθρωπο να μπαίνει μέσα στο δωμάτιο.
Έρχονταν προς το μέρος του κρατώντας ένα αναμμένο σπίρτο.

Διασυρμός των Βραζιλιάνων φιλάθλων

καίνε την σημαία της χώρας τους... χαμογελώντας και φωτογραφίζοντας.

Τι Καστελόριζο; Τι Κουρδιστάν;

Τι Καστελόριζο;    Τι Κουρδιστάν;    Δύο Δεκάρες η Οκά…
Και όμως δεν είναι δυο δεκάρες, αλλά αμύθητος πακτωλός ενέργειας, παγκόσμιο δέλεαρ στα μάτια των ισχυρών της γης.
Από τις εσχατιές του Ακριτικού Καστελόριζου αναγγέλθηκε  η αρχή της μνημονιακής δυστυχίας στην Ελλάδα πριν τέσσερα χρόνια.
Από τις Βόρειες εσχατιές της Μεσοποταμίας αναγγέλθηκε πριν λίγες ημέρες η πρόθεση των Κούρδων του Ιράκ για ανεξαρτησία.

Κύπριοι ήρωες-Αφιέρωμα-Μέρος 2-Τάσος Ισαάκ--Σολωμός Σολωμού (Βίντεο)

Η εικόνα του άψυχου Σολωμού να πέφτει από τον ιστό, στην προσπάθειά του να υποστείλει την τουρκική σημαία, με το τσιγάρο στο στόμα, συγκλόνισε και συγκλονίζει μέχρι σήμερα, ενώ δεν άργησε να μετατραπεί σε σύμβολο αγωνιστικότητας.
12 Αυγούστου 2013 συμπληρώνονται 17 ολόκληρα χρόνια από την άγρια δολοφονία του Τάσου Ισαάκ κατά τη διάρκεια αντικατοχικής διαδήλωσης στην περιοχή της νεκρής ζώνης, στη Δερύνεια Αμμοχώστου.
Στις 24 Ιουνίου 2008 το ευρωπαϊκό δικαστήριο βρήκε ένοχη την Τουρκία για την δολοφονία των Σολωμού και Ισαάκ. Σύμφωνα με το δικαστήριο η Τουρκία κρίθηκε ένοχη για την παραβίαση του άρθρου 2 της ευρωπαϊκής συνθήκης για τα ανθρώπινα δικαιώματα γιατί δεν έγινε καμία έρευνα για να βρεθούν οι υπαίτιοι για τον θάνατο του.

Κύπριοι ήρωες-Αφιέρωμα-Μέρος 1-Το Ηρωικό τέλος του Γρηγόρη Αυξεντίου (Βίντεο)

Έτσι έχασε τη ζωή του ο  σύγχρονος Ήρωας Έλληνας πολεμιστής της ΕΟΚΑ Γρηγόρης Αυξεντίου, μαχόμενος μέχρις εσχάτων για την πατρίδα....

¨ Η πνευματική ανάσχεση του φανατικού Ισλάμ¨ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΤΟΝ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ…

 
Ο ΠΡΩΤΟΣ ΟΣΙΟΜΑΡΤΥΡΑΣ ΤΗΣ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΠΛΑΝΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ.

Αποκλειστικά για το RAFAILNEWS άρθρο του
Δρ. Κωνσταντίνου Βαρδάκα

 Ο Άγιος Ραφαήλ ¨δεν πρόκειται να χαρισθεί¨ στο ψευτορωμαίικο, την ορισμένη από τον ΚΥΡΙΟ ώρα θα του ανοίξει την πόρτα , θα το πετάξει έξω… καλώντας μας με το ¨ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ..το Έθνος στον Ουρανό Ηγέρθη και εδώ κάτω Εξανέστη…¨.
Μνήμη δικαίου μετ εγκωμίων…στον πρώτο Οσιομάρτυρα της Ρωμιοσύνης και απλανή οδηγό της Ανάστασης του Έθνους μας.
Της Ιθάκης τον Γόνον και της Λέσβου το καύχημα…
Το καλύτερο δώρο του Ουρανού στις μέρες μας είναι το συναξάρι αυτού του ΑΓΙΟΥ που έγινε το πιο σπουδαίο κομμάτι της καρδιάς πολλών συνανθρώπων μας που δέχθηκαν την ευεργετική παρουσία ΤΟΥ στις πονεμένες ζωές τους.

Απάντηση Κωνσταντίνου Παλαιολόγου προς τον Μωάμεθ Β’ λίγο πριν από την πτώση της Βασιλεύουσας:



                                                        
Πρωτότυπο κείμενο (ακολουθεί η απόδοση στη Ν. Ελληνική):

Ἀπαρτίσας οὖν τὰ πάντα, ὡς αὐτῷ ἐδόκει καλῶς, ἔπεμψεν ἔνδον λέγων τῷ βασιλεῖ
«Γίνωσκε τὰ τοῦ πολέμου ἤδη ἀπήρτησθαι· καὶ καιρός ἐστιν ἀπό τοῦ νῦν πρᾶξαι τὸ ἐνθυμηθὲν πρὸ πολλοῦ παρ’ ἡμῖν νῦν· τὴν δὲ ἔκβασιν τοῦ σκοποῦ τῷ Θεῷ ἐφίεμεν. Τί λέγεις; Βούλει καταλιπεῖν τὴν πόλιν καὶ ἀπελθεῖν, ἔνθα καὶ βούλει, μετὰ τῶν σῶν ἀρχόντων καὶ τῶν ὑπαρχόντων αὐτοῖς, καταλιπὼν τὸν δῆμον ἀζήμιον εἶναι καὶ παρ’ ἡμῶν καὶ παρά σοῦ; ἤ ἀντιστῆναι καὶ σὺν τῇ ζωῇ καὶ τὰ ὑπάρχοντα ἀπολέσεις σύ τε καὶ οἱ μετὰ σέ, ὁ δὲ δῆμος αἰχμαλωτιστθεὶς παρὰ τῶν Τούρκων διασπαρῶσιν ἐν πάσῃ τῇ γῇ;»


Οι Τούρκοι ζήτησαν από Ε.Ε. να παραιτηθεί η Ελλάδα από τα 12 μίλια !

Η Άγκυρα, με το έγγραφο που κατέθεσε στο Συμβούλιο Σύνδεσης της Ε.Ε. με την Τουρκία και παρέδωσε στον ίδιο τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Ε. Βενιζέλο ζητάει από τη χώρα μας να παραιτηθεί επισήμως από το δικαίωμα επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια, καλεί την Ε.Ε. να αναγνωρίσει την «τουρκική» μειονότητα στη Δυτική Θράκη και καταγγέλλει ως «μονομερείς» τις ενέργειες της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ της.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ:ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ

Η μόνη που δέχθηκε να φωτογραφηθεί είναι η πρώην μουσουλμάνα από τη Σενεγάλη


EΠΕΛΕΞΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ

Η μόνη που δέχθηκε να φωτογραφηθεί είναι η πρώην μουσουλμάνα από τη Σενεγάλη
Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
Τρόμος στην καρδιά της Ευρώπης. Πρώην μουσουλμάνοι που έγιναν χριστιανοί καταγγέλουν στο περιοδικό Paris Match (08.07.14) ότι ενδέχεται να δολοφονηθούν από τους πρώην ομοιδεάτες τους που τους θεωρούν αποστάτες. Είναι αναγκασμένοι να υποστούν ταπεινώσεις και υφίστανται  διώξεις από τις οικογένειές τους. Zoυν συχνά με τον φόβο των αντιποίνων. Κάποιοι δέχθηκαν να μιλήσουν με καλυμμένο το πρόσωπο.

Δραματικές εξελίξεις στην Παλαιστίνη. Το Ισραήλ κήρυξε επιστράτευση.

Ο Αραβικός Σύνδεσμος ζήτησε την σύγκληση επειγόντως του Συμβουλίου Ασφαλείας

Η απαγωγή και ο φόνος τριών εφήβων Ισραηλινών από Παλαιστίνιους, και η πυρπόληση ζώντος 16χρονου Παλαιστίνιου από ακραίους Εβραίους, σηματοδότησε...
... πολύ δυσάρεστες εξελίξεις στις σχέσεις της Χαμάς με τους Ισραηλινούς.

Η κατάσταση δείχνει πως βαίνουμε σε ραγδαία κλιμάκωση και εισβολή ισραηλινών χερσαίων δυνάμεων στη Λωρίδα της Γάζας (κωδικός νέας επιχείρησης «Operation Protective Edge»).

Πως συνδέονται όλες οι Ευρωπαϊκές γλώσσες μεταξύ τους. Τα ελληνικά μητέρα των γλωσσών

Πατήστε στην εικόνα για μεγέθυνση
η σχέση των ευρωπαικών γλωσσών μεταξύ τους

Αυτό το διάγραμμα δείχνει την λεξικογραφική απόσταση – δηλαδή , ο βαθμός συνολικής απόκλισης στο λεξιλόγιο – μεταξύ των μεγάλων γλωσσών της Ευρώπης.


Το μέγεθος του κάθε κύκλου αντιπροσωπεύει τον αριθμό των ομιλητών για τη κάθε γλώσσα. Κύκλοι του ίδιου χρώματος ανήκουν στην ίδια ομάδα γλωσσών. Όλες οι ομάδες, εκτός από τα φιννοουγγρικά ( κίτρινο) είναι μέλη με τη σειρά τους της ινδοευρωπαϊκής οικογένειας γλωσσών.

Οι ΗΠΑ επιδιώκουν να τελειώνουν με τη Ρωσία του Πούτιν εδώ και τώρα.

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία είναι μια μάχη με το χρόνο. Οι μεν ΗΠΑ επιδιώκουν να τελειώνουν εδώ και τώρα με το εμπόδιο που λέγεται Ρωσία του Πούτιν, στα σχέδια δυτικής παγκοσμιοποίησης, ο δε Πούτιν προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, για να οργανώσει μια αντι-παγκοσμιοποίηση ή αν θέλετε μια άλλου τύπου παγκοσμιοποίηση με σεβασμό κατά βάση στην διαφορετικότητα.

Η εσπευσμένη ανατροπή του εκλεγμένου Ουκρανού πρόεδρου Γιανουκόβιτς από
τους νεοναζί του Κιέβου, με την καθοδήγηση και την επίσπευση της Δύσης και ιδία των ΗΠΑ, ολοκληρώθηκε με την ένταξη σε χρόνο ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα της Ουκρανίας στην δυτική παγκοσμιοποίηση μέσω της ΕΕ (που αποτελεί βασικό πυλώνα της), με την υπογραφή της απελευθέρωσης του εμπορίου, μεταξύ Ουκρανίας και ΕΕ. Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους. Η δυτική παγκοσμιοποίηση θέλει να τελειώνει το ταχύτερο με το εμπόδιο που λέγεται Ρωσία του Πούτιν, ώστε να μπορέσει να επικρατήσει με άνεση στην Ανατολή.

Πού είναι που μας λέγατε ότι δεν θα διαμελιστεί η Τουρκία;

του Λεβέντ Γκιούλτεκιν*
 
Μετάφραση: Σάββας Καλεντερίδης
Οι Κούρδοι, που πέτυχαν την ίδρυση ομόσπονδου κράτους στο Ιράκ πριν από λίγα χρόνια, τώρα προετοιμάζονται για την πλήρη ανεξαρτησία τους.
Με βάση τις δηλώσεις του Μπαρζανί, τους επόμενους μήνες θα δημιουργηθεί ένα ανεξάρτητο κουρδικό κράτος.
Οι Κούρδοι της Συρίας από την πλευρά τους, μόλις ξέσπασε η εξέγερση στη χώρα τους, κινήθηκαν προς την αυτονομία τους.
Στην Τουρκία, παρότι είναι σε εξέλιξη η "διαδικασία ειρήνευσης", αντί για την προσέγγιση, κινούμαστε προς τον διαχωρισμό (Κούρδων και Τούρκων).
Το ΡΚΚ κόβει την κυκλοφορία στους δρόμους και κάνει έλεγχο ταυτότητας. Όπου βρει την ευκαιρία, σηκώνει τις σημαίες του σε κάθε μέρος.
Καλεί ή υποχρεώνει τους νέους να συμμετέχουν στις τάξεις του.
Η δήμαρχος του Ντιγιαρμπακίρ Γκιουλτάν Κισανάκ τις προάλλες δήλωνε στην Αμπερίν Ζαμάν: