''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Οι Τούρκοι θα παιδαγωγούν τα παιδιά μας;

Οι Τούρκοι θα παιδαγωγούν τα παιδιά μας;
ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ;-H ΝΕΩΤΕΡΗ ΓΕΝΗΑ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ!
Του Πρωτοπρεσβύτερου Βασίλειου Γιαννακόπουλου-Εφημέριου Ιερού Ναού Αγίου Αλεξίου 

Συνήθως κατηγορούμε τους νέους ότι δεν έχουν ιδανικά και ότι αδιαφορούν για όσα συμβαίνουν γύρω τους. Μάλιστα πολλές φορές τους κατηγορούμε για τις καταλήψεις που κάνουν στα Σχολεία της χώρας μας, που ίσως κάποιες φορές είναι και άδικες, ίσως δε και γίνονται για να αποφύγουν και κάποια μαθήματα.

Ο κόσμος ξεκίνησε με την ευλογία από τον Θεό της ένωσης του πρώτου ζευγαριού...

Ο κόσμος ξεκίνησε με την ευλογία από τον Θεό της ένωσης του πρώτου ζευγαριού...
Μετά τον Παύλο, που μας φανέρωσε την άμεση συσχέτιση ανάμεσα στο μυστήριο της ένωσης του άνδρα και της γυναίκας με το μέγα μυστήριο της ένωσης του Χριστού με την Εκκλησία, που τόσο μας δυσκόλεψε με το κάλεσμα για υποταγή του ενός στον άλλο, έρχεται ο ευαγγελιστής Ιωάννης, ο πιο αγαπημένος, ο πιο τρυφερός από τους μαθητές, να μας γλυκάνει τις καρδιές.

Το μαρτυρικό τέλος του αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου

Το μαρτυρικό τέλος του αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου
+Μητροπολίτου Φλωρίνης Αυγουστίνου Καντιώτου
13 Νοεμβρίου. Εορτάζει, αγαπητοί μου, σήμερα ένας από τους πιο μεγάλους διδασκάλους και πατέρας της αγίας μας Εκκλησίας, κορυφαίος πνευματικός οδηγός, ουράνιος άνθρωπος, χρυσή σάλπιγξ, στόμα Χριστού· εορτάζει ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος . Η Εκκλησία σήμερα εξαγγέλλει τον έπαινόν του. Τα τροπάρια, τα απολυτίκια, οι ύμνοι, που έψαλε σήμερα η Εκκλησία μας, είνε εξαίσιοι· χρησιμοποιεί όλα τα κοσμητικά επίθετα για να τον εξυμνήση.

Παλαιοί και σύγχρονοι διωγμοί κατά της Πίστεως...

Παλαιοί και σύγχρονοι διωγμοί κατά της Πίστεως...
Οι πρώτοι καιροί τού Χριστιανισμού υπήρξαν χρόνια μαρτυρίου και αίματος. Τρεις ολόκληροι αιματοβαμμένοι αιώνες. Τότε ή χριστιανική πίστη, ήταν συνυφασμένη μέ τόν διωγμό.
Ό χριστιανισμός ευρίσκετο κάτω άπό τά ανελέητα χτυπήματα μιας πρωτοφανούς σέ ώμότητα βαρβαρότητας.

Πως με τη μέθοδο του CSI θα αποκαλυφθεί η ταυτότητα του σκελετού της Αμφίπολης!

Σε αγώνα δρόμου αναμένεται να επιδοθούν οι επιστήμονες προκειμένου να ανακαλύψουν την ταυτότητα του νεκρού του σκελετού της Αμφίπολης...