''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Το ISIS πουλά το πτώμα του αποκεφαλισμένου Τζέιμς Φόλεϊ για ένα εκατ. δολάρια

Το ISIS πουλά το πτώμα του αποκεφαλισμένου Τζέιμς Φόλεϊ για ένα εκατ. δολάρια
Μία νέα μέθοδο χρηματοδότησης φαίνεται να «εξερευνούν» οι τζιχαντιστές του ISIS, καθώς, σύμφωνα με δημοσίευμα του BuzzFeed News, μεσάζοντες με δεσμούς με την οργάνωση προσπαθούν να διαπραγματευτούν την πώληση του πτώματος τουλάχιστον ενός εκ των ανθρώπων που έχει εκτελέσει- και ειδικότερα, του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ.

Άκουσε την φωνή του Αγίου Νεκταρίου απ' τον τάφο.

Στις 20 Ιουνίου πήγαμε με το Σύλλογο προστασίας αγέννητου παιδιού προσκυνηματική εκδρομή στην Αίγινα.

ΑΦΟΥ ΕΠΝΙΞΑΝ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΗΛΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΤΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΗΔΗ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΚΑΙ ΡΙΞΕΙ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ...

14/12/1943: Μετά την καταστροφή των Καλαβρύτων, την 13η Δεκεμβρίου 1943, οι Γερμανοί επανέρχονται στη Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου, τη λεηλατούν και στη συνέχεια την πυρπολούν.
 

ecclesia.gr._ Ο Οκτώβριος του 43 θα σημάνει για την Πελοπόννησο την αρχή μιας από τις πιο φριχτές περιόδους βίας που γνώρισε ποτέ η περιοχή. Οι Γερμανοί ενίσχυσαν σημαντικά την περιοχή σε στρατιωτικά σώματα, αποφασισμένοι να καταπνίξουν κάθε εστία αντίστασης στην Πελοπόννησο. Ωστόσο, η θηριωδία τους δεν σταμάτησε ούτε μπροστά στον άμαχο πληθυσμό. Έσπειραν τον τρόμο και το θάνατο διαδοχικά στη Σπάρτη και την ευρύτερη περιοχή της Λακεδαίμονας, στην Τρίπολη και τον Πύργο53. Πάντως, το αποκορύφωμα της θηριωδίας τους οι εισβολείς επέδειξαν στην ιστορική κωμόπολη του Μοριά, τα Καλάβρυτα.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ : Η ΜΕΓΑΛΗ ΘΥΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΑΚΡΥΣΕΤΕ!


21
Έψαχναν τα ερείπια για επιζώντες όταν βρέθηκαν μπροστά σε ένα απίστευτο θέαμα…

Ορθόδοξο και Βυζαντινό το Χριστουγεννιάτικο Δένδρο.

Του Μητροπ. Αλεξανδρουπόλεως Ανθίμου
Συνήθως λέγεται ότι το έθιμο είναι ξενόφερτο και δυτικό.
Όμως, από χειρόγραφο κείμενο του Βρετανικού Μουσείου (ADD 17265 του 13ου αιώνα) πληροφορούμεθα ότι το έτος 512 ο αυτοκράτορας...

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΔΕΛΦΟΥ ΤΟΥ ΑΠΑΧΘΕΝΤΑ ΠΑΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ:ΑΦΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΡΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ…

1510758_522384291198622_3895693211190808742_n
ΣΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΝΑΟ ΣΤΟ BROOKLYN KAI O ΑΛ ΤΖΑΦΑΡΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΣΤΑ ΗΝ.ΕΘΝΗ
Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

Την εορτή του Αγίου Νικολάου συενόρτασαν στον ομώνυμο ορθόδοξο ναό στο Brooklyn ο πατριάρχης Αντιοχείας και πάσης Ανατολής Ιωάννης ο 10ος Γιαζίζι και ο πρέσβης δρ. Bachar al-Jaafari μόνιμος αντιπρόσωπος της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη. Παραβρέθηκε και ο νεοκλεγείς μητροπολίτης Βόρειας Αμερικής του Πατριαρχείου Αντιοχείας Ιωσήφ Al-Zehlaoui. (post-gazette)

Υπάρχουν χριστιανοί που φοβούνται να μεταλάβουν για να μην κολλήσουν μικρόβια!

Υπάρχουν χριστιανοί που φοβούνται να μεταλάβουν για να μην κολλήσουν μικρόβια!
Υπάρχουν χριστιανοί που φοβούνται να μεταλάβουν για να μην κολλήσουν μικρόβια!
Αν ηταν έτσι, δεν θα ζούσε κανένας απο τους ιερείς, επειδή στο τέλος καταλύουν το περιεχόμενο του Αγίου Ποτηρίου, από το οποίο κοινωνούν συχνά εκατοντάδες πιστοί με ποικίλες αρρώστιες. Κι όμως, κανένας ιερέας δεν έπαθε ποτέ τίποτα. Το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου ειναι «πύρ καταναλίσκον».