''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Αφιέρωμα στον τόπο μου-Πυργετός Λάρισας (Βίντεο και φωτογραφίες)

Ο Πυργετός είναι χωριό του νομού Λάρισας. Βρίσκεται στους ανατολικούς πρόποδες του Κάτω Ολύμπου και απέχει 36 χλμ. από τη Λάρισα. Το σύμπλεγμα των ορέων του Κάτω Ολύμπου και της Όσσας έχουν χαρακτηριστεί ως βιότοπος Corine, ενώ η κοντινή περιοχή του Δέλτα του Πηνειού είναι χαρακτηρισμένος βιότοπος Natura kai Corine. Πυκνή βλάστηση καρποφόρων δέντρων, μικρά αλσύλλια και θάμνοι περιστοιχίζουν το χωριό. Στη θέση Λειβάδι υπάρχουν υπολείμματα γέφυρας Ενετικής κατασκευής.


 Οι κάτοικοι  του ασχολούνται με την γεωργία (ζαχαρότευτλα, καλαμπόκι, σιτάρι, ακτινίδια, αμπέλια, ελαιώνες) και την κτηνοτροφία (αιγοπρόβατα και λίγα βοοειδή). Υπάρχουν επίσης οικοδόμοι, ελεύθεροι επαγγελματίες (έμποροι και τεχνίτες) και υπάλληλοι.
Ο Πυργετός γειτονεύει με τα χωριά Ραψάνη και Κρανιά Ολύμπου, τόπους όπου παραδοσιακά παράγεται κρασί εξαιρετικής ποιότητας.


«Ξενητεμέντσα Παναΐα»: Δείτε το ολοκαίνουριο βιντεοκλίπ που γυρίστηκε στην Παναγία Σουμελά στον Πόντο!

«Ξενητεμέντσα Παναΐα»: Δείτε το ολοκαίνουριο βιντεοκλίπ που γυρίστηκε στην Παναγία Σουμελά στον Πόντο!
Για πρώτη φορά δόθηκε άδεια για βιντεοκλίπ στο επί 16 αιώνες σύμβολο του Ποντιακού Ελληνισμού, την Μονή Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα και δεν θα μπορούσε παρά να αφορά στο τραγούδι «Ξενητεμέντσα Παναϊα», ένα τραγούδι σε μουσική του Χρήστου Παπαδόπουλου που ερμηνεύει η «αφρόκρεμα» του ποντιακού τραγουδιού.

Γιατί έσφαξε τους Εβραίους στην Τριπολιτσά ο Κολοκοτρώνης;

kolok
Στην Τριπολιτσά ο Κολοκοτρώνης εξολόθρευσε 5.000 Εβραίους!

Οι ίδιοι οι Εβραίοι ομολογούν ότι ήσαν πιστοί σύμμαχοι των Οθωμανών και δεν είδαν με καθόλου καλό μάτι της εξέγερση των Ελλήνων, οι οποίοι φανερά τους μισούσαν.
Όπως γράφει ο Πιερόν, από το 1821 μέχρι το 1831 που ιδρύθηκε το Ελληνικό Κράτος, ο Εβραϊκός Πληθυσμός της Ελλάδος συρρικνώθηκε δραματικά εξ αιτίας των σφαγών και της μετανάστευσεως. Οι Εβραίοι έφευγαν από την Ελλάδα για να μην τους σφάξουν οι Έλληνες! Οι Εβραϊκές Κοινότητες της Θήβας, της Ναυπάκτου και της Πάτρας εξαλείφθηκαν παντελώς από τους επαναστατημένους Έλληνες.

Στα άκρα! Σταμάτησε την έκδοση βίζας σε Ισραηλινούς η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Τελ Αβιβ!

Δεν πρεπει να εχει ιστορικό προηγούμενο στις σχέσεις των δυο χωρών αυτο που συμβαίνει τις τελευταίες ώρες στο Τελ Αβιβ.

Γιασέρ Αραφάτ: «Εμείς οι Παλαιστίνιοι καταγόμαστε από την Κρήτη.

 
Η κρητική καταγωγή των Φιλισταίων (αρχαίων Παλαιστινίων) 

«Εμείς οι Παλαιστίνιοι καταγόμαστε από την Κρήτη. Φύγαμε...

από την Κρήτη και πήγαμε στην Παλαιστίνη. Ξαναγυρίσαμε στην Κρήτη και ξαναφύγαμε από την Κρήτη και ξαναπήγαμε και εγκατασταθήκαμε μονίμως στην Παλαιστίνη…»
Γιασέρ Αραφάτ, Αθήνα 15 Δεκεμβρίου 1981

Λόγια Σοφά για τα γηρατειά και την ζωή

Λόγια Σοφά για τα γηρατειά και την ζωή
 Αν θες να παραμείνεις νέος, πρέπει να συναναστραφείς νέους ανθρώπους. Αν θες να γεράσεις, προσπάθησε να τους μιμηθείς.

Μη φοβάσαι να γεράσεις. Είναι πολλοί εκείνοι που ποτέ δεν είχαν αυτό το προνόμιο.

Μην ανησυχείς για το πώς θα αποφύγεις τον πειρασμό. Όσο μεγαλώνεις θα σ’ αποφεύγει αυτός.

Ο ηλικιωμένος άνθρωπος που τον αγαπούν είναι σαν χειμώνας με λουλούδια.

Μονάχα να ‘ξεραν οι νέοι. Μονάχα να μπορούσαν οι γέροι.

Πώς ματαιώθηκε η μονομερής Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα

Με την έναρξη της καθόδου της Ελληνικής Μεραρχίας με ενισχυμένη δύναμη πυρός στις αρχές του 1964 ύστερα από το ξέσπασμα της ούτω καλούμενης τουρκικής ανταρσίας το Δεκέμβρη του 1963, εξ αφορμής της υποβολής εκ μέρους της δικής μας πλευράς των 13 σημείων τροποποίησης του Συντάγματος -παρά τις περί του αντιθέτου υποδείξεις και προειδοποιήσεις Αθηνών και Ουάσιγκτον (Προεδρία Κένεντι)- φθάσαμε στο κατώφλι της Ενώσεως της Κύπρου με την Ελλάδα.

Πρόκληση! Έλληνες ξενοδόχοι της Χαλκιδικής ανεβάζουν σημαίες των Σκοπίων

 Την Ελλάδα επέλεξαν φέτος για τις διακοπές τους πολλοί Σκοπιανοί. Οι παραθαλάσσιες πόλεις του Βορρά, έχουν πλημμυρίσει από τουρίστες της γειτονικής χώρας, που άλλοι «προκαλούν» κυκλοφορώντας με πινακίδες «ΜΚ» κι άλλοι βάζουν αυτοκόλλητο, προκειμένου να προστατεύσουν τα Ι.Χ τους. Εκείνο όμως που είναι εκτός πραγματικότητας...είναι η κίνηση μερικών ελλήνων ξενοδόχων να ανεβάζουν σημαίες των Σκοπίων.

Ο «υγιεινός» τρόπος ζωής αυξάνει το προσδόκιμο επιβίωσης

Σύμφωνα με νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Ελβετία, φαίνεται ότι τα άτομα που καταναλώνουν φρούτα, έχουν δραστήριο τρόπο ζωής, καταναλώνουν αλκοόλ με μέτρο και αποφεύγουν το κάπνισμα, ζουν και περισσότερο.

Δεν μπορεί να ειναι άνθρωποι αυτοί που κάνουν τέτοια εγκλήματα!!! είναι σατανάδες!!!

Η Τζιχαντιστική τρομοκρατική οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους, διέταξε τον ακρωτηριασμό των γενετήσιων οργάνων όλων των κοριτσιών και γυναικών στη Μοσούλη του Ιράκ, γεγονός που επιβεβαίωσε και ο ΟΗΕ.

Αυτοκυριαρχία

Αυτοκυριαρχία
Οι άνθρωποι, που δεν μπορούν να κυριαρχούν στην καρδιά τους, ακόμα λιγότερο μπορούν να κυριαρχούν στη γλώσσα τους.

Οι άνθρωποι, που δεν μπορούν να βάλουν τάξη στην ζωή τους, ακόμα λιγότερο μπορούν να βάλουν τάξη στο κράτος.

Οι άνθρωποι, που δεν μπορούν αν δουν κόσμο μέσα τους, ακόμα λιγότερο μπορούν να δουν τον εαυτό τους στον κόσμο.

Μπαϊράμι στη Θεσσαλονίκη-Προσευχή στο Γενί Τζαμί

Μπαϊράμι στη Θεσσαλονίκη-Προσευχή στο Γενί Τζαμί
Espresso-από τον Κώστα Ζαφειρίου-φωτογραφίες από ιστοσελίδα seleo.gr
Κατά εκατοντάδες φθάνουν οι Tούρκοι στη Θεσσαλονίκη αυτές τις μέρες με αφορμή την γιορτή του μπαϊράμ.Πάνω από 2.500 Τούρκοι επισκέπτες αναμένονται ως το τέλος της εβδομάδας στην Θεσσαλονίκη, προκειμένου να γιορτάσουν το μπαϊράμι, δηλαδή την ολοκλήρωση του Ραμαζανιού, του ιερού μήνα νηστείας του Ισλάμ.

Έλληνας Στρατηγός θα υψώσει στην Ξάνθη τη μεγαλύτερη Ελληνική Σημαία

Έλληνας Στρατηγός θα υψώσει στην Ξάνθη τη μεγαλύτερη Ελληνική Σημαία
Ένας Στρατηγός ε.α που πήρε σβάρνα τα Πομακοχώρια της Ξάνθης και ανοίγει Εκκλησιές, ’Ένας Έλληνας που δεν υπολογίζει (Τουρκοπράκτορες και στελέχη του Προξενείου ),ούτε βέβαια την τοπική αλλά και την Αθηναϊκή ελίτ ,ξεκίνησε ένα αγώνα που δικαιώνεται…Να υψώσει την Μεγαλύτερη Ελληνική Σημαία στο ύψωμα Αυγό στην θέση της παλιάς Σημαίας !

Βρέθηκε το κρασοπότηρο απ' όπου έπινε ο Περικλής

Βρέθηκε το κρασοπότηρο απ' όπου έπινε ο Περικλής
Ένα απλό κρασοπότηρο -ένας μελαμβαφής σκύφος- του 5ου αιώνα π.Χ. που βρέθηκε σε αρχαίο τάφο στην Κηφισιά έρχεται να ταράξει τα νερά της αρχαιολογίας, καθώς όχι μόνο θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι χρησιμοποιήθηκε από τον Περικλή, αλλά δεν αποκλείεται να φέρει και την ιδιόχειρη υπογραφή του.

Μουσουλμάνα ιρακινή δημοσιογράφος φοράει το σταυρό στην τηλεόραση

Μουσουλμάνα ιρακινή δημοσιογράφος φοράει το σταυρό στην τηλεόραση
"Είμαστε όλοι Χριστιανοί".. Αυτός είναι ο τίτλος μιας εκστρατείας που ξεκίνησε από την μουσουλμάνα ιρακινή δημοσιογράφο Dalia Al Aqidi, για να εκφράσει την αντίθεσή της στην τραγωδία που βιώνουν οι Χριστιανοί στη Μοσούλη. 

Ο ΑΙΡΕΣΙΑΡΧΗΣ ΠΑΠΑΣ MAΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΓΡΑΙΚΟΛΑΤΙΝΩΝ.


ΑΛΛΑ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ, σαν υπνωτισμένοι.

Μας το λεει τρανταχτά και αποφασιστικά για να το χωνέψουμε: Θα ενωθούμε με τους Ορθοδόξους και ταυτόχρονα ο καθένας θα κρατήση  την διαφορετικοτητά του.(αμε;;;!!!)
(είδατε τις επιτυχίες του ...διαφορετικού Ζηζιούλα; Ξερει αυτός απο ...διαφορετικότητες και ιδιομορφίες!!!! τάμαθε απο την επιθετική ....γιαγιά!!!).
 Οι "δικοι μας' δεν μας τα λενε γιατι ξέρουμε την γλώσσα και θα τους καταλάβουμε και θα παθουν οσα έπαθαν οι όμοιοι τους μετα την Φλωρεντία και εν ολίγοις και στην ημερίδα της Θεσσαλονικης).