''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Εκατόνταρχος: Η πίστη που δε γνωρίζει σύνορα

 Τι  σημαίνει «Πιστεύω στο Θεό»;
Τι εννοούμε όταν λέμε ότι κάποιος είναι πιστός; Τι θα πει ακριβώς «πιστεύω στο Θεό»; Μήπως ότι αποδέχομαι απλώς την ύπαρξή Του; Ότι θεωρώ πως υπάρχει κάποιος δημιουργός αυτού του κόσμου, που ενδιαφέρεται λιγότερο ή περισσότερο για την πορεία του; Ότι θεωρητικά δέχομαι ένα Ον, ασύλληπτο για τα δικά μου δεδομένα; Την απάντηση στα ερωτήματα αυτά μάς προσφέρει η σημερινή ευαγγελική περικοπή (Ματθ. 8, 5-13).
nature13
Η διήγηση αφορά έναν εκατόνταρχο που έχει ένα δούλο βαριά άρρωστο και προστρέχει στον Ιησού, για να ζητήσει τη βοήθειά Του. Ο Χριστός ανταποκρίνεται και προθυμοποιείται να μεταβεί στην οικία του Ρωμαίου αξιωματικού, για να θεραπεύσει τον άρρωστο. Ο εκατόνταρχος όμως έχει συναίσθηση των αμαρτιών του και ντρέπεται να δεχθεί το Διδάσκαλο. Τον παρακαλεί, λοιπόν, με ένα λόγο του να θεραπεύσει το δούλο του. Πιστεύει ότι ο  λόγος του Χριστού είναι πηγή ζωής.
Τόσο πολύ πιστεύει! Τόσο, που είναι πεπεισμένος ότι Αυτός που έχει απέναντί του διαθέτει τόση δύναμη, ώστε μπορεί να κάνει τα πάντα, χωρίς απαραίτητα να είναι παρών. Ακόμα και να θεραπεύσει κάποιον ασθενή χωρίς να τον βλέπει, χωρίς να ξέρει από τι ακριβώς πάσχει.

Πόσα είναι τα θαύματα του Γέροντα Παϊσίου έως τώρα;

yiorgosthalassis.blogspot.com

Ιερέας σε πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία με τη γερόντισσα της Σουρωτής αποκάλυψε στο Έκτακτο Παράρτημα, ότι σε ερώτησή του για το αν ο μακαριστός Γέροντας βοηθάει τον κόσμο ακόμα, η απάντηση της γερόντισσας ήταν ότι έως τώρα...
τα θαύματα του Γέροντα Παϊσίου γεμίζουν 20 τόμους βιβλία!

Ιούλιος ο θεριστής

iouliosB
Ο μήνας Ιούλιος σε ψηφιδωτό δάπεδο ως προσωποποιημένος
νεαρός, με δρεπάνι και στάχυα, α΄ μισό 5ου αι., Άνω Πόλη, Θεσσαλονίκη.

ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ : Αν γίνει τζαμί η Αγία Σοφία....ΕΧΕΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ..

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Ελεύθερη Ωρα" δίνει το στίγμα για τις προθέσεις του Ρώσου ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν ο οποίος διαμηνύει προς τον Ερντογάν ότι θα...
κηρύξει τον πόλεμο στην Τουρκία εφόσον κάνει τζαμί την Αγία Σοφία.

Η ιστορία της θρυλικής βραζιλιάνικης φανέλας.

Κάθε φορά που η Βραζιλία παίζει στο Παγκόσμιο Κύπελο, ένα ολόκληρο έθνος παίζει μαζί τους. Και όλοι έχουν συνδέσει το παιχνίδι με την θρυλική, κίτρινη φανέλα.
Πρόκειται για ένα διεθνές σύμβολο χαράς. Μία φανέλα που φέρνει στο νου εικόνες από τους καλύτερους παίκτες. Έχει γίνει συνώνυμο με την αίγλη, τη μαγεία και τη διασκέδαση του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου, στις πλάτες παικτών όπως ο Πελέ, ο Ζαϊρζίνιο, ο Ζίκο και ο Σώκρατες, που απογείωσαν το ποδόσφαιρο κατά το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα. «Για τους Βραζιλιάνους, η κίτρινη φανέλα είναι ιερή», λέει ο Κάρλος Αλμπέρτο, αρχηγός της εθνικής Βραζιλίας όταν κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1970.
Η κίτρινη φανέλα με τις πράσινες λεπτομέρειες έχει γίνει η πιο εμβληματική στολή του αθλητισμού. Το μπλε σορτς με τη λευκή ρίγα και οι άσπρες κάλτσες κάνουν σαφές ότι δεν πρέπει να συγχέεται με οποιασδήποτε άλλης ομάδας. Σε όλο τον κόσμο, συναντάς ανθρώπους που φορούν την κίτρινη φανέλα, κυρίως με τον αριθμός δέκα στην πλάτη. Πώς «γεννήθηκε» όμως αυτός ο θρύλος;

Σχέδιο της Άγκυρας για "εισβολή" δυτικά του 25ου Μεσημβρινού αποκαλύπτει Τούρκος βουλευτής

 Σχέδιο «δράσης» των τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων δυτικά του 25ου Μεσημβρινού και αμφισβήτησης με στρατιωτική παρουσία του μισού Αιγαίου αποκαλύπτει Τούρκος βουλευτής. Φαίνεται πώς η Άγκυρα ετοιμάζει κλιμάκωση των ενεργειών εισβολής πλοίων της στις δυτικές Κυκλάδες και μέχρι την Εύβοια, κάτι που έκανε τον περασμένο Μάιο στέλνοντας στολίσκο να «παρελάσει» από τη Μήλο και μέχρι τις ακτές του Σουνίου.
Ο βουλευτής Αδάνων του Εθνικιστικού Κόμματος MHP Σειφετίν Γιλμάζ κατάθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου και τον καλεί να απαντήσει «τι εμποδίζει την δραστηριοποίηση των τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων πέραν του 25ου Μεσημβρινού;». Η ερώτηση του πήρε διαστάσεις από τα τουρκικά ΜΜΕ. Τυχαίο;

Η «άσχημη» μάνα – Διδακτική Ιστορία

Η «άσχημη» μάνα – Διδακτική Ιστορία
Το μάτι της μάνας, η καρδιά και το «χνώτο» είναι πάντα ωραία γι' αυτούς που είναι καλλιεργημένοι χριστιανοί
Ένα κορίτσι είχε μια μάνα άσχημη στο πρόσωπο, ενώ ήταν υπόδειγμα φιλόστοργης μάνας, πλούσιας σε αγάπη προς την κόρη της.
Το κορίτσι όμως δεν έβλεπε τίποτε από την ψυχική ομορφιά της μάνας. Έβλεπε μόνο τις πολλές ουλές στο πρόσωπο της μάνας και αντιδρούσε πολλές φορές με ασέβεια και αντιπάθεια. Η μάνα λυπόταν, όχι για τον εαυτό της, αλλά πιο πολύ για το παιδί της, οπότε μια ημέρα αναγκάστηκε και του είπε το μυστικό.

Η τελευταία ιστορικά εγγεγραμμένη μαρτυρία θέασης του τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Γιώργος Θαλάσσης
 
Ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου θα είναι η μεγαλύτερη αρχαιολογική ανακάλυψη όλων των εποχών, λένε οι αρχαιολόγοι.
Μέχρι και οι διαχρονικοί εχθροί της Ελλάδας παραδέχονται, ότι ο Μεγάλος Έλληνας στρατηλάτης υπήρξε ο ένας από τους τέσσερις μέγιστους Βασιλιάδες όλων των εποχών.
Έχουν υπάρξει πολλές εκδοχές για το που είναι ο τάφος του Αλέξανδρου με επικρατέστερη αυτή της Λιάνας Σουβαλτζή που υποστηρίζει ότι βρίσκεται στην όαση της Σιούα στην Αίγυπτο.

Απο ασκητές του βιώματος γινήκαμε ασκητές του θεάματος.

Θεούμενοι και θεώμενοι
ήγουν
από την δράση ,
εις την κατάντια
της τηλε-παρατήρησης.
 
π.Διονύσιος ΤαμπάκηςΣΕ ΜΙΑ  παρετυμολογική αναζήτηση της λέξης «ανδρεία» θα μπορούσαμε να την αναλύσουμε από την πρόθεση  ανα που σημαίνει επανάληψη...

και το ρήμα δρω δηλ. δραστηριοποιούμε , δηλαδή «ανδρείος»  σημαίνει εκείνος που συνεχώς και μόνιμα βρίσκεται σε δράση.

Αφιέρωμα στο Μυστρά (Βίντεο)



Η ίδρυση του Μυστρά συνδέεται με την πρώτη άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Σταυροφόρους της Δ΄ Σταυροφορίας το 1204: η Βυζαντινή Αυτοκρατορία κατακερματίζεται, η Πελοπόννησος παραχωρείται στη φράγκικη οικογένεια των Βιλλεαρδουίνων, που ιδρύει το Πριγκηπάτο της Αχαΐας και λίγα χρόνια αργότερα, το 1249, ο φράγκος πρίγκιπας Γουλιέλμος Β΄ Βιλλεαρδουίνος κτίζει το κάστρο του Μυζηθρά στην κορυφή του ομώνυμου λόφου, σε θέση καίρια για τον έλεγχο της κοιλάδας του Ευρώτα. Το κάστρο αυτό θα αποτελέσει τον πυρήνα της μετέπειτα καστροπολιτείας του Μυστρά, μιας από τις σημαντικότερες υστεροβυζαντινές πόλεις. Το 1259, στη μάχη της Πελαγονίας, ο φράγκος πρίγκιπας συλλαμβάνεται αιχμάλωτος από τους Βυζαντινούς. Για την απελευθέρωσή του ο βυζαντινός αυτοκράτορας απαιτεί ως λύτρα την παράδοση των κάστρων της Μονεμβασίας, της Μαΐνης και του Μυζηθρά, τα οποία και παραδίδονται τρία χρόνια αργότερα, το 1262. Η ασφάλεια, που παρέχει ο φυσικά οχυρός λόφος του Μυστρά, θα προκαλέσει τη μετακίνηση του πληθυσμού της Λακεδαιμονίας σε αυτόν, γεγονός που θα αποτελέσει την απαρχή της εξέλιξής του στο σημαντικότερο αστικό κέντρο της περιοχής.

Ντοκιμαντέρ του CBS για το Άγιο Όρος (Βίντεο)

Δύο χρόνια χρειάστηκαν ώστε ένα τηλεοπτικό συνεργείο να αποκτήσει πρόσβαση σε ένα από τα πιο ιερά μέρα της Ελληνικής Ορθοδοξίας, τα μοναστήρια του Αγίου Όρους.
Ο Bob Simon, ο δημιουργός του ντοκιμαντέρ για το "CBS" περιγράφει πως στα μοναστήρια, οι μοναχοί περνούν τον περισσότερο καιρό τους με προσευχές ενώ είναι αποκομμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο.

Foreign Affairs για όνομα Σκοπίων: Ο Νίμιτς πρέπει να δώσει ένα τέλος

 «Είναι καιρός να βγει το νοτιοσλαβικό κράτος από το αδιέξοδο που έχει βρεθεί, σχετικά με το NATO και την ΕΕ», σύμφωνα με ανάλυση που δημοσιεύεται στο «Foreign Affairs».
Το άρθρο υπογράφουν από κοινού οι δύο πολιτικοί αναλυτές Έντβαρντ Τζόζεφ και Γιάνους Μπουγκάισκι, οι οποίοι αναλύουν την πιθανότητα των χωρών της περιοχής να γίνουν μέλη της Συμμαχίας.

Φιλοκαλοῦμέν τε γὰρ μετ' εὐτελείας καὶ φιλοσοφοῦμεν ἄνευ μαλακίας·-Επιτάφιος του Περικλή.

Φιλοκαλοῦμέν τε γὰρ μετ' εὐτελείας καὶ φιλοσοφοῦμεν ἄνευ μαλακίας· ...Και είμαστε οι μόνοι που βοηθάμε τον άλλο χωρίς δισταγμό, όχι τόσο από υπολογισμό του συμφέροντος, όσο από την πίστη μας στη ελευθερία.


[36] ῎Αρξομαι δὲ ἀπὸ τῶν προγόνων πρῶτον· δίκαιον γὰρ αὐτοῖς καὶ πρέπον δὲ ἅμα ἐν τῷ τοιῷδε τὴν τιμὴν ταύτην τῆς μνήμης δίδοσθαι. τὴν γὰρ χώραν οἱ αὐτοὶ αἰεὶ οἰκοῦντες διαδοχῇ τῶν ἐπιγιγνομένων μέχρι τοῦδε ἐλευθέραν δι' ἀρετὴν παρέδοσαν. καὶ ἐκεῖνοί τε ἄξιοι ἐπαίνου καὶ ἔτι μᾶλλον οἱ πατέρες ἡμῶν· κτησάμενοι γὰρ πρὸς οἷς ἐδέξαντο ὅσην ἔχομεν ἀρχὴν οὐκ ἀπόνως ἡμῖν τοῖς νῦν προσκατέλιπον. τὰ δὲ πλείω αὐτῆς αὐτοὶ ἡμεῖς οἵδε οἱ νῦν ἔτι ὄντες μάλιστα ἐν τῇ καθεστηκυίᾳ ἡλικίᾳ ἐπηυξήσαμεν καὶ τὴν πόλιν τοῖς πᾶσι παρεσκευάσαμεν καὶ ἐς πόλεμον καὶ ἐς εἰρήνην αὐταρκεστάτην. ὧν ἐγὼ τὰ μὲν κατὰ πολέμους ἔργα, οἷς ἕκαστα ἐκτήθη, ἢ εἴ τι αὐτοὶ ἢ οἱ πατέρες ἡμῶν βάρβαρον ἢ ῞Ελληνα πολέμιον ἐπιόντα προθύμως ἠμυνάμεθα, μακρηγορεῖν ἐν εἰδόσιν οὐ βουλόμενος ἐάσω· ἀπὸ δὲ οἵας τε ἐπιτηδεύσεως ἤλθομεν ἐπ' αὐτὰ καὶ μεθ' οἵας πολιτείας καὶ τρόπων ἐξ οἵων μεγάλα ἐγένετο, ταῦτα δηλώσας πρῶτον εἶμι καὶ ἐπὶ τὸν τῶνδε ἔπαινον, νομίζων ἐπί τε τῷ παρόντι οὐκ ἂν ἀπρεπῆ λεχθῆναι αὐτὰ καὶ τὸν πάντα ὅμιλον καὶ ἀστῶν καὶ ξένων ξύμφορον εἶναι ἐπακοῦσαι αὐτῶν.

Πούτιν: Ήρθε η ώρα οι λαοί να ζήσουν ελεύθεροι

Σε μια ιστορική ομιλία, μια ομιλία- ύμνος προς στην εθνική κυριαρχία, που ίσως και να αποτελέσει οδηγό για πολλούς ηγέτες κρατών ανά την υφήλιο, ο πρόεδρος  της Ρωσίας  Βλαντιμίρ Πούτιν, μίλησε με ξεκάθαρα λόγια για τη Νέα Τάξη Πραγμάτων, τους εν δυνάμει επικυρίαρχους του πλανήτη και τα σκοτεινά σχέδιά τους αλλά και την ξεκάθαρη απόφασή του, η Ρωσία να προχωρήσει ελεύθερη, ανεξάρτητη και να πορευτεί ως ισότιμος εταίρος στην Παγκόσμια κοινότητα.

Μάγκας Λαρισαίος : ανέβηκε στην κορυφή του Ολύμπου με ....ποδήλατο και τώρα φεύγει για τα Καρπάθια


Ο Γιάννης Αμαραντίδης ξεκίνησε χθες , Σάββατο 5 Ιουλίου, από τον Όλυμπο, από τα 2.912 μέτρα και σκοπεύει να διασχίσει με ποδήλατο την Αλβανία- Μαυροβούνιο- Βοσνία Ερζεγοβίνη- Κροατία- Σλοβενία-Σερβία- Ουγγαρία (Καρπάθια)-Ρουμανία- Βουλγαρία και μέσα από μια διαδρομή 3.600 χλμ θα επιστρέψει στην Ελασσόνα.

Η εμφάνιση της Παναγίας στον Όσιο Αθανάσιο τον Αθωνίτη.

Κατὰ τὸ ἔτος 963, συνέβη λιμὸς στὴν Αὐτοκρατορία, ἕνεκα τοῦ ὁποίου ἐδημιουργήθη ἔλλειψη τροφῶν καὶ στὸ Ἅγιον Ὄρος. Ἐπειδὴ εἶχε ἀρχίσει ἡ οἰκοδομὴ τῆς Λαύρας καὶ νὰ ἐξαντλοῦνται τὰ ὑλικὰ καὶ τὰ τρόφιμα, ὁ Ὅσιος ἀπεφάσισεν νὰ μεταβεῖ στὶς Καρυές, γιὰ νὰ συμβουλευθεῖ τὸν Πρῶτο καὶ τοὺς γέροντες ἐπὶ τοῦ πρακτέου.
Ἐνῶ λοιπὸν ἐπορεύετο πρὸς τὶς Καρυές, σὲ ἀρκετὴ ἀποσταση ἀπὸ τὴν Μονή, συναντᾶ μίαν σεμνοτάτην καὶ ὡραιωτάτην γυναίκα. Ἀπὸ τὴν θέα τῆς ἐταράχθη. Ἀλλὰ πρώτη ἡ γυνὴ ἐρώτα τὸν Ἀθανάσιον «Πόθεν ἔρχεσαι, Ἀθανάσιε, καὶ ποῦ πορεύεσαι;».

Ευχαριστήρια επιστολή της υφυπουργού Υγείας Κατερίνας Παπακώστα στο μικρό Τζέι





Ευχαριστήρια επιστολή έστειλε η υφυπουργός Υγείας Κατερίνα  Πακακώστα στο μικρό Τζέι, το αγοράκι από τη Σκωτία ,
που έγινε ο πιο πιστός οπαδός της εθνικής ομάδας λόγω 
της φιλίας του με τον Γιώργο Σαμαρά.
Μεταξύ άλλων  του  γράφει:

Συνεχίζεται η αγωνία για το αν θα συνέλθει ο Μίκαελ Σουμάχερ


Εχει πλέον ανοίξει τα μάτια του και επικοινωνεί με την οικογένειά του
Συνεχίζεται η αγωνία για το αν θα συνέλθει ο Μίκαελ Σουμάχερ
«Θα είναι επιτυχία αν ο καταφέρει να σταθεί όρθιος χωρίς βοήθεια μέσα στους επόμενους τρεις μήνες και αν μπορέσει να χρησιμοποιήσει ένα ηλεκτρικό αναπηρικό αμαξίδιο μέσα στους επόμενους έξι μήνες», λέει για τον βαρύτατα τραυματία οδηγό Ελβετός νευρολόγος.

5 Ιουλίου 1964 - Παρουσιάζεται το Σχέδιο Άτσεσον ως τρόπος επίλυσης του Κυπριακού


Παρουσιάζεται το Σχέδιο Άτσεσον για τη λύση του Κυπριακού. Προβλέπει την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, έναντι ανταλλαγμάτων για την Τουρκία (Παραχώρηση της Χερσονήσου της Καρπασίας στην Τουρκία ή μίσθωση της Χερσονήσου της Καρπασίας και παραχώρηση του Καστελόριζου στην Τουρκία). Θα απορριφθεί από την ελληνοκυπριακή πλευρά.

Τα Ιερά Άμφια

batmoi ierosinis1Ιερά Άμφια ονομάζονται τα ιδιαίτερα ενδύματα που φορούν οι κληρικοί, όταν τελούν τις ιερές ακολουθίες. Από την εποχή των πρώτων χριστιανικών χρόνων επικράτησε η συνήθεια να φορούν οι κληρικοί τα άμφια στις ιερές ακολουθίες. Αυτό καθιερώθηκε για να εννοήσουμε όλοι και να αισθανόμαστε ότι αυτό που τελείται είναι κάτι πολύ διαφορετικό από τις καθημερινές μας ασχολίες, κάτι πολύ σπουδαίο και ιερό. Αλλά και για να τιμήσουμε τον Βασιλέα της Δόξας, τον Θεό μας – όπως αυτοί που παρουσιάζονται σ’ έναν βασιλιά ή κάποιο άλλο σπουδαίο πρόσωπο φροντίζουν να φορέσουν τα επισημότερά τους ρούχα, για να τιμήσουν αυτό το πρόσωπο και να φανερώσουν λαμπρότερη τη δόξα του. Αρχικά, τους πρώτους χριστιανικούς χρόνους, τα άμφια ήταν λευκά και πολύ λιτά.  Οι φοβεροί διωγμοί δεν επέτρεπαν άλλωστε ενδυματολογικές διακρίσεις, για να μη γίνονται γνωστοί οι επικεφαλής των Συνάξεων. Τα ρούχα, τα άμφια, όμως που φορούσε ο ιερέας την ώρα της Θείας Λειτουργίας ήταν ξεχωριστά και προοριζόταν γι΄ αυτήν την ώρα και δεν τα φορούσε στις καθημερινές του ασχολίες. Με το πέρασμα του χρόνου η Εκκλησία καθιέρωσε την ειδική ενδυμασία, τα Ιερά Άμφια, για τους εξής κυρίως λόγους.

Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος:Περί της ησυχίας και της τάξης κατά την ώρα της Θείας Λειτουργίας

Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος:Περί της ησυχίας και της τάξης κατά την ώρα της Θείας Λειτουργίας
 
Ο Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος γράφει ως εξής για εκείνους που δημιουργούν ταραχή μέσα στην εκκλησία και που αποχωρούν από την εκκλησία πριν ολοκληρωθεί η Θεία Λειτουργία του Θεού:

"Μερικοί δεν πλησιάζουν την Θεία Κοινωνία τρεμάμενοι αλλά με ταραχή, σπρώχνοντας ο ένας τον άλλον, πυρωμένοι από θυμό, φωνασκούντες, μαλώνοντες, σπρώχνοντες τον διπλανό τους, γεμάτοι ταραχή.
Περί αυτού σας έχω μιλήσει πολλές φορές και δεν θα παύσω να μιλώ για αυτό.

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΙΩΑΝΝΗ!


Συγκλονιστικές μαρτυρίες
   Αγιορείτες Γέροντες, λένε πως ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς είναι ο Άγιος Ιωάννης Δούκας Βατάτζης ο Ελεήμων, ο Αυτοκράτορας δηλαδή Νικαίας, ο οποίος βρέθηκε παντελώς άφθαρτος στον τάφο του στην Μικρασία, τόσο ο ίδιος, όσο και τα βασιλικά του ενδύματα! http://noiazomai.tripod.com/vatatzis.html
  Όμως με τις αλώσεις των Φράγκων και των Τούρκων, χάθηκαν τα ίχνη του αγίου άφθαρτου και ολόσωμου λειψάνου, το οποίο βρίσκεται όπως φαίνεται στην Κωνσταντινούπολη, κεκρυμμένο, σε μυστικό σπήλαιο, το οποίο γνωρίζουν μόνο λίγοι κρυπτοχριστιανοί, που φυλούν το ιερό μυστικό για αιώνες, αναμένοντας την έγερση του μαρμαρωμένου!

Έχω ένα ραντεβού με τον Θεό…

Ένας ερημίτης προσευχόταν πολύ σκληρά και επίμονα, ζητώντας να συναντηθεί με τον Θεό. Επιτέλους κατάφερε να κλείσει ένα ραντεβού μαζί Του...
«Αύριο, πάνω στο όρος», του είπε ένας άγγελος.

Ο «χαλίφης» των τζιχαντιστών του Ιράκ κάνει διάγγελμα μέσω Internet

«Υπακούστε με όσο υπακούτε τον Θεό μέσα σας» ζήτησε
Ο «χαλίφης» των τζιχαντιστών του Ιράκ κάνει διάγγελμα μέσω Internet
Ο αυτοαποκαλούμενος «χαλίφης» Αμπού Μπακρ Αλ-Μπαγκντάντ

Ο αυτοαποκαλούμενος «χαλίφης» Αμπού Μπακρ Αλ-Μπαγκντάντ, αρχηγός των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτου στο Ιράκ, εμφανίσθηκε για πρώτη φορά σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο και κάλεσε όλους τους μουσουλμάνους να τον «υπακούν».

Αρματαγωγό «Λέσβος»: Μια ιστορία ηρώων που χάθηκε στην ντροπή της προδοσίας



Τριάντα εννέα χρόνια μετά την ηρωική δράση του στην υπεράσπιση της Κύπρου ενάντια στην εισβολή του Αττίλα, το θρυλικό αρματαγωγό παραμένει ξεχασμένο από την πατρίδα. Οπως ξεχασμένο παραμένει και το προσωπικό του, ο ηρωισμός του οποίου πέρασε -περιέργως πώς- στα ψιλά της Ιστορίας

Ο Ιωάννης Βατάτζης δεν ήταν αφελής

Σχ. Γιώργος Τσ.: Ο Ιωάννης Βατάτζης για όσους δεν το γνωρίζουν είναι κατά μία εκδοχή ο μαρμαρωμένος βασιλιάς. Δείτε ΕΔΩ σχετικά.

 
Ο Ιωάννης Βατάτζης δεν ήταν αφελής. Ήξερε ότι ο Πάπας (είτε ο Γρηγόριος Θ’ είτε ο Ιννοκέντιος Δ’) δεν υπήρχε περίπτωση να δεχθεί τις θέσεις των ορθοδόξων για την ένωση των εκκλησιών. Ο Διονύσιος Ζακυθηνός αναφέρει το λόγο που ο αυτοκράτορας της Νίκαιας εμπλέκονταν στο θέμα της ενώσεως των εκκλησιών: «Διά να εξουδετερώνη τας επεμβάσεις της Αγίας έδρας, η αυτοκρατορική διπλωματία προέβαλλεν εκάστοτε μετά πολλής δεξιότητος το προσφιλές εις τους ποντίφηκας θέμα της ενώσεως των εκκλησιών, βραδύτερον δε επεδίωξε την ισορροπίαν των δυνάμεων διά της παρεμβάσεως εις καθολικωτέρας συγκρούσεις. Ανανεώνουσα πάλαιαν βυζαντινήν παράδοσιν, ηκολούθησε την γερμανικήν συμμαχίαν, την οποίαν ανήγαγε εις θεμελιώδη προσανατολισμόν της εξωτερικής πολιτικής. Η φιλία μετά του Φρειδερίκου του Β’ του Χοενστάουφεν, αντιπάλου της Αγίας έδρας, επέτρεψεν ιδιαιτέρως εις τον Ιωάννην τον Βατάτζην επωφελείς συνδυασμούς».

Πριν από ακριβώς ένα χρόνο πάλι με τις καμπάνες ασχολούμασταν! -Όλα τα επεισόδια του σήριαλ

Πριν από ακριβώς ένα χρόνο πάλι με τις καμπάνες ασχολούμασταν! -Όλα τα επεισόδια του σήριαλ
 
Του Μάνου Χατζηγιάννη
Πριν από ένα χρόνο ακριβώς Σάββατο 6 Ιουλίου 2013 η εκκλησιαστική επικαιρότητα περιστρεφόταν γύρω από το θέμα της καμπάνας. Κάποιοι ενοχλούνταν και από ό,τι φαίνεται συνεχίζουν να ενοχλούνται. Εξ΄ου και μας προέκυψαν αμα τη αφίξει του νέου υπουργού Λοβέρδου στο αρμόδιο υπουργείο και νέα σενάρια για κατάργησή της!
Και φέτος όπως κα πέρυσι πολλοί ήταν οι Μητροπολίτες που αντέδρασαν. Ο Θεσσαλονίκης, ο Αλεξανδρουπόλεως, ο Θηβών και άλλοι ένωσαν τις φωνές τους με τον Καλαβρύτων, τον Λαρίσης και άλλους που ξεσπάθωσαν περυσι τέτοιες μερες.
Το θέμα της καμπάνας όμως είναι αρκετά περίπλοκο. Στο περσινό μας άρθρο με τίτλο "O ήχος της καμπάνας: Από τους Παπανδρέου και το Σουφλιά μέχρι την απόφαση Ιερώνυμου" αναλύαμε βήμα βήμα το πως φτάσαμε έως εδώ.

Επικίνδυνη εξέλιξη: Κτύπησαν το ρωσικό έδαφος οι Ουκρανοί με μπαράζ πυροβολικού

Επικίνδυνη εξέλιξη: Κτύπησαν το ρωσικό έδαφος οι Ουκρανοί με μπαράζ πυροβολικού
 
To ρωσικό έδαφος κτύπησε το ουκρανικό πυροβολικό σε μιά άνευ προηγουμένου πρόκληση.
Περισσότερες από είκοσι οβίδες χτύπησαν το συνοριακό ρωσικό φυλάκιο «Ντονιέτσκ» στην περιφέρεια του Ροστόφ, που έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω της μεγάλης ροής προσφύγων από την Ουκρανία.
Το ουκρανικό πυροβολικό κτύπησε την ώρα που χιιάδες άμαχοι ρωσόφωνοι προσπαθούσαν να βρουν καταφύγιο μέσα στο ρωσικό έδαφος φεύγοντας από την περιοχή του Σλαβιάνσκ
Το φυλάκιο αμέσως έκλεισε και οι πρόσφυγες παγιδεύτηκαν στο ουκρανικό έδαφος. Πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή από τς βολές του ουκρανικού πυροβολικού.