''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

ΓΑΛΛΙΑ: Διαμαρτυρία (με λουκάνικα και κρασί) κατά του Ραμαζανιού στις 9 Ιουλίου

ΓΑΛΛΙΑ: Διαμαρτυρία (με λουκάνικα και κρασί) κατά του Ραμαζανιού στις 9 Ιουλίου
H αφίσα (βλέπε συνέχεια κειμένου) ανακοινώνει ότι στις 9 Ιουλίου, οι κινήσεις ‘Riposte Laïque’ (στην ουσία πρόκειται για ιστοσελίδα) και ‘Résistance Républicaine’ θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία μπροστά από το Δημαρχείο του Παρισιού του οποίου οι εορταστικές εκδηλώσεις για το Ραμαζάνι είναι σε πλήρη εξέλιξη. Σημειώστε ότι αυτό το Ραμαζάνι άρχισε στις 29 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 28 Ιουλίου.

Κάθε χρόνο, ο Δήμος του Παρισιού γιορτάζει το Ραμαζάνι με μεγάλο κόστος για τους φορολογούμενους - περίπου 70.000 ευρώ θα ξοδευτούν αυτό το έτος. Η σοσιαλίστρια δήμαρχος του Παρισιού, Anne Hidalgo, αρνήθηκε να χορηγήσει άδεια στους διαδηλωτές που σχεδίαζαν να συγκεντρωθούν μπροστά από το Δημαρχείο, και έτσι θα συναντηθούν σε μια ασφαλή απόσταση, διακόσια μέτρα μακριά και θα απολαύσουν λουκάνικα και κρασί, δύο αγαθά που απαγορεύονται από το Ισλάμ. Ωστόσο, φαίνεται ότι μπορεί συμβολικά να καταναλώσουν χυμό σταφυλιού, όπως έκαναν όταν πραγματοποίησαν την πρώτη τους αντι-Ισλάμ εκδήλωση "Apéro", στις 18 Ιουνίου 2010.
Εκείνη την εποχή η πρωτοβουλία ήταν νέα και είχε αβέβαιη επιτυχία. Προσπάθησαν να μαζευτούν στο Barbès στο Παρίσι, εκεί που γίνονται μουσουλμανικές προσευχές στο δρόμο, αλλά τους απαγορεύτηκε από τον νομάρχη, ο οποίος επίσης απαγόρευσε την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών! Αντ’ αυτού πήγαν στα Ηλύσια Πεδία με χάρτινα ποτήρια και χυμό σταφυλιού. Αν και δεν ήταν μια τεράστια διαδήλωση, ήταν ιστορική, αφού έθεσε τις βάσεις για μελλοντικές πρωτοβουλίες και έκανε την Riposte Laïque ένα υπολογίσιμο όνομα.


Σημείωση: Το "Apéro" είναι μία συντόμευση του "apéritif", του ποτού πριν το δείπνο που απολαμβάνουν οι Γάλλοι.

Στην φώτο: Ο Pierre Cassen και η Christine Tasin με τον Fabrice Robert (στα δεξιά) του ‘Bloc Identitaire’. Τα μέλη της ‘Génération Identitaire’ (τα νεότερα μέλη του Bloc) είχαν καταλάβει το υπό ανέγερση τζαμί στο Πουατιέ τον Οκτώβριο του 2012 και έχουν καταδικαστεί με πρόστιμα από το δικαστήριο.

  • Από  redskywarning.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου