''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Το παπικό εξοργιστικό εφεύρημα.

Τοῦ πρωτοπρεσβυτέρου π. Διονυσίου Τάτση
ΕΙΝΑΙ μερικά θέματα στό χῶρο τῶν αἱρετικῶν τόσο παράλογα καί διαστροφικά, πού ἕνας ἄνθρωπος μέ κοινό νοῦ δυσκολεύεται νά τά δεχτεῖ. Καί ὅμως γι᾿ αὐτά ἐπιστρατεύονται φημισμένοι θεολόγοι νά ἀποδείξουν ὅτι ὁ λύκος εἶναι ἀρνί! Γίνονται συνέδρια, γράφονται βιβλία καί συγκαλοῦνται σύνοδοι, γιά νά μιλήσουν καί νά ἀποφασίσουν σχετικά ἤ καλύτερα νά στηρίξουν μέ «θεολογικά» ἐπιχειρήματα αἱρετικές διδασκαλίες. Καί μέσα σέ αὐτή τήν ἄχαρη ματαιοπονία μπαίνουν καί μερικοί ἐκπρόσωποι τῆς Ὀρθοδοξίας, κατά κόσμον σοφοί καί κατά Θεόν ἄσοφοι, καί συνδιαλέγονται πάνω σέ θέματα πού καταφανῶς στηρίζονται σέ αἱρετικά δόγματα.
να τέτοιο θέμα εἶναι καί τό ἀλάθητο τοῦ Πάπα, τό ὁποῖο κατά τόν ἀείμνηστο Φώτη Κόντογλου πρόκειται γιά «μωρό καί ἐξοργιστικό ἐφεύρημα, πού εἶναι ἡ κορωνίδα ἀπάνω ἀπ᾿ ὅλες τίς ἀνοησίες πού εἶχε τήν ἀδιαντροπιά νά διακηρύξει ὁ Παπισμός».

Αφιέρωμα: Θαυματουργές εικόνες στο Άγιον Όρος (ΒΙΝΤΕΟ)

Αφιέρωμα: Θαυματουργές εικόνες στο Άγιον Όρος (ΒΙΝΤΕΟ)
Δείτε ένα αφιέρωμα στις Θαυματουργές εικόνες στο Άγιον Όρος...

Μηταράκης για ρωσικό εμπάργκο: Το κόστος για τη χώρα μας εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 200 εκατομμύρια ευρώ

Μηταράκης για ρωσικό εμπάργκο: Το κόστος για τη χώρα μας εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 200 εκατομμύρια ευρώ
Ο κ. Μηταράκης σημείωσε ότι μπορεί να αποβεί θετική για τη χώρα μας η ιστορία με τις πτωχεύσεις των ρωσικών τουριστικών γραφείων
Από την αρχή της ουκρανικής κρίσης η Ελλάδα στόχευσε να μην πληγεί η χώρα μας από τις ρωσικές κυρώσεις τόνισε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης σημειώνοντας ότι οι επιπτώσεις στην ελληνική αγορά δεν είναι σημαντικές, εφόσον το ποσοστό των ελληνικών προϊόντων που εξάγονται στη Ρωσία φτάνει το 1,5 %. Δήλωσε ακόμα ότι η ελληνική διπλωματία είναι σε απευθείας σύνδεση με τη ρωσική.

Σαν σήμερα: αρχίζει η Μάχη της Αγγλίας

Σαν σήμερα: αρχίζει η Μάχη της Αγγλίας
το 1786 ο Μάικλ Γκάμπριελ Πακάρντ και ο Τζακ Μπαλμάτ κατακτούν για πρώτη φορά την υψηλότερη κορυφή των Άλπεων, το Mont Blanc.

το 1815 μετά την ήττα του στο Βατερλό, ο Ναπολέον φεύγει εξόριστος στο νησί της Αγίας Ελένης, όπου θα πεθάνει έξι χρόνια αργότερα.

Σοβαρές ζημιές από νεροποντή και θυελλώδεις ανέμους στην Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας (ΦΩΤΟ)

Σοβαρές ζημιές από νεροποντή και θυελλώδεις ανέμους στην Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας (ΦΩΤΟ)
Χθες ξημερώματα της Πέμπτης στις 1:30 λόγω δυνατής νεροποντής υποχώρησε μέρος από την εσωτερική βορειανατολική πτέρυγα στην Μονή της Μεγίστης Λαύρας. Η πολύ δυνατή βροχή άρχισε νωρίς το βράδυ στις 10:00 με δυνατούς νότιους ανέμους που έφτασαν και τα 11 μποφόρ.
Στο σημείο κάτω από το κτίριο εκτελούνται έργα για την αποκατάσταση της Βιβλιοθήκης και του Σκευοφυλακίου.

Προτεραιότητα η Ουκρανία ή το «τράνζιτ» της Τουρκίας;

Προτεραιότητα η Ουκρανία ή το «τράνζιτ» της Τουρκίας;
Προτεραιότητα η Ουκρανία ή το «τράνζιτ» της Τουρκίας; Το σκηνικό έχει ως εξής «ο ένας στήνει παγίδα στον άλλον».
Έτσι τα τελευταία 24 ώρα οι δηλώσεις των Δυτικών ΜΜΕ εστιάζονται στο γεγονός της επικείμενης επέμβασης των Ρώσων στην Αν. Ουκρανία. Μιλάνε για στρατιωτικές συγκεντρώσεις και ασκήσεις στην μεθόριο Ρωσίας- Ουκρανίας.
Τι άραγε φοβούνται οι Δυτικοί;

Η ξεφτίλα της δημοσιογραφίας: Αρνήθηκαν να δουν τους Ουκρανούς στρατιώτες που αυτομόλησαν στην Ρωσια οι δυτικοί δημοσιογράφοι!

Προγραμματισμενη συνέντευξη τύπου είχαν οργανώσει οι Ουκρανοί στρατιώτες που ζήτησαν άσυλο απο την Ρωσια…

ΞΥΠΝΗΣΕ ΤΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΤΩΝ MAYDAN TOY KIEBOY

LLBLBL
Οι εξαγριωμένοι euromaydan της πλατείας Ανεξαρτησίας του Κιέβου,στράφηκαν σήμερα εναντίον των αφεντικών τους. Σήμερα στην ουκρανική πρωτεύουσα, υπήρξε αναζωπύρωση του μετώπου. Εδώ και καιρό υφέρπει μια δυσαρέσκεια που ροκανίζει την καρέκλα  του Ποροσένκο θεωρώντας τον  ανίκανο να λύσει τα ζητήματα ακόμα πιο δραστικά!

Κωνσταντινούπολη: Κλείνει η μοναδική ελληνόφωνη εφημερίδα έπειτα από 88 χρόνια λειτουργίας.

Η ελληνόφωνη εφημερίδα «Απογευματινή» της Κωνσταντινούπολης «κατεβάζει ρολά» έπειτα από 88 χρόνια λειτουργίας.

«Υπάρχουν δε δυο μορφές ταπεινώσεως, όπως ακριβώς και δυο μορφές υπερηφάνειας»

«Υπάρχουν δε δυο μορφές ταπεινώσεως, όπως ακριβώς και δυο μορφές υπερηφάνειας»
Β΄ Διδασκαλία
Για την ταπεινοφροσύνη
 Αββά Δωροθέου έργα ασκητικά
Μακάριος είναι, αδελφοί μου, εκείνος που έχει ταπείνωση. Γιατί η ταπείνωση είναι μεγάλη αρετή. Πετυχημένα δε ο Άγιος εκείνος χαρακτήρισε αυτόν που έχει αληθινή ταπείνωση λέγοντας: «Η ταπείνωση κάνει τον άνθρωπο να μην οργίζεται, ούτε να εξοργίζει κανέναν».

Ο χριστιανός καλείται να Ζήσει την ζωή!

Ο χριστιανός καλείται να Ζήσει την ζωή!
«Μην ακούς τους άλλους, εσύ προσπάθησε να ζήσεις την ζωή», είπα σε ένα νεαρό παιδί το οποίο με κοίταξε γεμάτο έκπληξη. «Πάτερ, αυτό που μου προτείνεται δεν είναι και πολύ πνευματικό...» μου είπε. «Γιατί το λες αυτό»;απάντησα. Ο νέος με κοίταξε με απορία και μου είπε: «Όταν λέτε να ζήσω την ζωή, είναι σαν να μου λέτε να την γλεντήσω. Αυτό δεν εννοείτε»;
Η παρεξήγηση λύθηκε αργότερα όταν του εξήγησα τί εννοούσα.

Βερολίνο: «Το ρωσικό εμπάργκο θα ρημάξει τη γερμανική οικονομία»

Βερολίνο: «Το ρωσικό εμπάργκο θα ρημάξει τη γερμανική οικονομία»
Στο Βερολίνο συνειδητοποίησαν μόλις σήμερα τις ζημιές που θα υποστεί η γερμανική οικονομία, από το ρωσικό εμπάργκο εισαγωγών ευρωπαϊκών αγροτικών προϊόντων, και ποιο θα είναι το τίμημα για την ευθυγράμμιση του Βερολίνου με την Ουάσιγκτον σε βαθμό... υποταγής, στην ουκρανική κρίση.

Εκατοντάδες Πόντιοι για προσκύνημα στη Παναγία Σουμελά

Εκατοντάδες Πόντιοι για προσκύνημα στη Παναγία Σουμελά
Αεροπορικώς, οδικώς αλλά και... ποδηλατώντας θα μεταβούν, τον Δεκαπενταύγουστο, στην Τραπεζούντα του Πόντου, εκατοντάδες ορθόδοξοι Χριστιανοί προκειμένου να παραστούν στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στο μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά, στο όρος Μελά.

Γέροντας Επιφάνιος Μυλοποταμινός: «Όσο είναι η Παναγία η Πορταΐτισσα στο Άγιον Όρος, οι γυναίκες αντιπροσωπεύονται από την Παναγία»

Γέροντας Επιφάνιος Μυλοποταμινός: «Όσο είναι η Παναγία η Πορταΐτισσα στο Άγιον Όρος, οι γυναίκες αντιπροσωπεύονται από την Παναγία»
«Γελούν στο Άγιο Όρος» με τη φήμη ότι καταργείται το άβατο
Ιστορίες και θρύλοι της αθωνικής πολιτείας. Για όσους έχουν άμεσες εμπειρίες από το Άγιο Όρος, οποιαδήποτε είδηση που το αφορά προκαλεί το ενδιαφέρον τους.
 Διότι οι εμπειρίες αυτές είναι μοναδικές. Δεν είναι υπερβολή να διατυπωθεί πως ακόμη και μακροχρόνιοι επισκέπτες του Όρους δεν προλαβαίνουν στη διάρκεια της ζωής τους να το γνωρίσουν καλά. Κάθε φορά που το επισκέπτονται, μια νέα έκπληξη τους περιμένει.

USAID: "Ο Β. Πούτιν είναι ένας αδιάφθορος και ευφυής πατριώτης"

ΟΛΗ Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΚΡΥ "ΧΕΡΙ" ΤΗΣ CIA

“Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής ένωσης, οι Αμερικανικές ΜΚΟ έκαναν πλιάτσικο στην Ρωσία. Ένας νεος, αναπληρωτής δημαρχος στην Αγ. Πετρούπολη όμως, μας είχε εντυπωσιάσει. Ηταν αδιάφθορος, ευφυής και πατριώτης”.

Η Τουρκία προσλαμβάνει στελέχη του ISIL που πολεμούν στη Συρία και τους "ετοιμάζει" για την Ελλάδα

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΤΖΑΜΙΑ ΤΩΝ... ΚΑΜΙΝΗ-ΜΠΟΥΤΑΡΗ

Η Τουρκία εκπαιδεύει, χρηματοδοτεί, εξοπλίζει και εν συνεχεία προσλαμβάνει τζιχαντιστές του ISIL που πέτυχαν την… αποστολή τους στη Συρία και στο Ιράκ, σφάζοντας χριστιανούς. Τους τοποθετεί μάλιστα έναντι μεγάλης αμοιβής σε τζαμιά, σχολεία ακόμη και στις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας.