''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Ο Γέροντας Παΐσιος για τον αγώνα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.


- Γέροντα, πώς θα μπορέσω την Σαρακοστή να αγωνισθώ περισσότερο στην εγκράτεια;

ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΕΣ ΟΜΟΛΟΓΙΕΣ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

 ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΕΠΙΦΑΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 1821


«Ἡ Ἐκκλησία καὶ ὁ κλῆρος της ὑπῆρξε ὁ ὁδηγὸς καὶ τὸ στήριγμα τῆς φυλῆς σ᾿ ὅλη τὴ μακραίωνα δουλεία καὶ στὴν ἐθνεγερσία».
Δ. Κόκκινος

Facebook, twitter, pinterest... και η μάστιγα του ναρκισσισμού


Η ιστορία του Νάρκισσου, με τις διάφορες εκδοχές της, είναι μία από τις δημοφιλέστερες της μυθολογίας. Ο νέος από τη Βοιωτία, θαμπωμένος από την ομορφιά του που καθρεφτίζεται στο νερό, πεθαίνει από μαρασμό εξαιτίας του ανικανοποίητου έρωτα προς τον ίδιο του τον εαυτό.

Ένας ζωγράφος που… ζωντανεύει τη θάλασσα!

Είναι ζωγραφιά ή φωτογραφία; Δύσκολη η απάντηση όταν βλέπει κάποιος αυτές τις εικόνες… Ο Joel Rea ξεπέρασε κάθε προσδοκία φωτογράφων και ζωγράφων και δημιούργησε ένα όμορφο… μπλέξιμο. Αποτύπωσε στον δικό του καμβά θαλασσινές εικόνες με τέτοια παραστατικότητα που μοιάζουν αληθινές.
perierga.gr - Ο ζωγράφος που ζωντάνεψε τη θάλασσα!
Η θάλασσα, μάλιστα, αποτελεί ένα πολύ δύσκολο θέμα αποτύπωσης πόσω μάλλον όταν κάποιος επιλέγει να εκφράσει τις αντανακλάσεις της και ειδικά τα εφέ του νερού πάνω στο δέρμα. Ο ίδιος με προσοχή στη λεπτομέρεια κατάφερε να κάνει τον θεατή να είναι έτοιμος να… βουτήξει στα δικά του νερά!

Ο ΤΡΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ «ΚΑΤΑΚΤΗΣΕ» ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ!


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Σάλος έχει δημιουργηθεί στην γαλλική πρωτεύουσα από τον μεγάλο τρούλο που τοποθετήθηκε στην νέα ρωσική εκκλησία της Αγίας Τριάδος στο Παρίσι,
ο οποίος από κάποιες πλευρές επισκίασε ακόμα και τον φημισμένο πύργο του Άιφελ.



 







Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αλλά και τις εντυπωσιακές φωτογραφίες, η ρωσική Ορθόδοξη εκκλησία με χρηματοδότηση του ίδιου του Ρώσου προέδρου, Βλαδιμήρ Πούτιν, προχώρησε στην εγκατάσταση του νέου μεγαλοπρεπούς τρούλου στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδας στην γαλλική πρωτεύουσα.



Ο πραγματικά εντυπωσιακός αυτό τρούλος έχει ύψος 12 μέτρα και βάρος 8 τόνους, ενώ είναι καλυμμένος από χρυσό προσδίνοντας του μια ξεχωριστή λαμπρότητα που είναι ορατή από μεγάλη απόσταση.

Η εκκλησία αυτή της Αγία Τριάδας έχει ανακαινιστεί και για τον λόγο αυτό όπως και για τον τρούλο διατεθήκαν 170 εκατομμύρια ευρώ από την ρωσική κυβέρνηση, ενώ εκτός από τον μεγάλο τρούλο άλλοι τέσσερεις μικρότεροι της ίδιας μεγαλοπρεπούς κατασκευής τοποθετηθήκαν στο λαμπρό αυτό κτίσμα.



Το οικόπεδο της εκκλησίας είναι συνολικά 4 χιλιάδες τετραγωνικά και αγοράστηκε το 2010 κατόπιν άδειας που έδωσε ο τότε πρόεδρος της Γαλλίας, Νικόλας Σαρκοζί, στην ρωσική Ορθόδοξη εκκλησία.
Σήμερα ο χώρος έχει διαμορφωθεί σε μεγάλο ορθόδοξο εκκλησιαστικό κέντρο με σχολεία, ξενώνες και εστιατόριο για την ορθόδοξη κοινότητα του Παρισιού και για την προβολή της αληθινής χριστιανής πίστης, που δεν είναι άλλη από την Μια, Αγία, Καθολική, Αποστολική, Εκκλησία, την Ορθοδοξία.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
http://nikosxeiladakis.gr