''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ. ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ Ή ΔΕΝ ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ;

ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΦΩΤΗ ΚΟΝΤΟΓΛΟΥ

Θἄθελα νὰ ρωτήσω: Τὸ θέλουμε ἢ δὲν τὸ θέλουμε τὸ Βυζάντιο; Τὸ ἀγαποῦμε, τὸ θαυμάζουμε, ἢ τὸ περιφρονοῦμε; Ἂν δὲν τὸ θέλουμε, γιατὶ κάνουμε γι᾿ αὐτὸ συνέδρια καὶ ἐκθέσεις, καὶ γιορτὲς γιὰ τὰ χίλια χρόνια τοῦ Ἁγίου Ὄρους, ποὺ εἶναι ἡ κιβωτὸς τῆς βυζαντινῆς παράδοσης; Κι ἂν πάλι τὸ θέλουμε σὰν δικό μας, καὶ καυχιόμαστε γι᾿ αὐτό, γιατὶ τότε παρουσιάζουνε αὐτὸ τὸ ἀπερίγραπτο χάλι οἱ ἐκκλησιές μας, ποὺ ὄχι μοναχὰ δὲν ἔχουνε τίποτα βυζαντινό, ἀλλὰ ἡ ἐλεεινὴ ἐμφάνισή τους κάνει νὰ ἀγανακτήσει κάθε ἄνθρωπος ποὺ ἔχει λίγη καλαισθησία; Ὅλα ἐκεῖ μέσα μυρίζουνε ἀρχοντοχωριατιά, χοντροκοπιά, βιτρίνα, προχειρολογία, μοδιστράδικο. Ἂν βγάλει κανένας στὴ μπάντα λίγες ἐκκλησιὲς τῆς Ἀθήνας, ποὺ ἔχουνε ζωγραφισθεῖ σὲ βυζαντινὸ ὕφος, καὶ κάποιες ἄλλες ποὺ ἡ ψαλμῳδία εἶναι βυζαντινή, δηλαδὴ ἑλληνική, οἱ ἄλλες εἶναι ὅπως εἶπα παραπάνω, δηλαδὴ μαρτυροῦν ἕναν λαὸ χωρὶς θρησκευτικὴ ἱστορία καὶ χωρὶς καμμιὰ πνευματικὴ καλλιέργεια, μαρτυρᾶνε μία φυλὴ ξεπεσμένη, δίχως χαρακτῆρα, ξεπλυμένη ἀπὸ κάθετι δικό της, καὶ πασαλειμμένη μὲ λογιῶν-λογιῶν πασαλείμματα, ποὺ μ᾿ αὐτὰ νομίζει πὼς ξεφορτώθηκε ἀπὸ τὰ παλαιά, ἀπὸ τὰ βλάχικα, καὶ πὼς ἔγινε συγχρονισμένη, μοντέρνα, εὐρωπαϊκή.

Το κρυφό μήνυμα που έστειλε στον κόσμο η νέα φανέλα της Γερμανίας…

Του Δρ. Γεωργίου Κ. Φίλη
 Είναι δυνατόν μία μικρή αλλαγή στην εμφάνιση και τα εθνικά χρώματα ενός αντιπροσωπευτικού εθνικού συγκροτήματος όπως αυτού της Γερμανίας να περνάει μηνύματα αναφορικά με θέματα πέραν της «στρογγυλής θεάς» και του ποδοσφαίρου;

ΚΑΤΑ ΕΝΩΤΙΚΩΝ

ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΦΩΤΗ ΚΟΝΤΟΓΛΟΥ
 
Σὲ καιρὸ λοιπὸν ποὺ κάνουνε οἱ δικοί μας αὐτὲς τὶς ὕποπτες ἐρωτοτροπίες μὲ τὸν Πάπα, ἔρχουνται ἀπὸ τὴν ἐπικράτειά του, ἀπὸ τὴ Δύση, πολλὲς ψυχὲς ποὺ ἔχουν ἀπελπισθεῖ ἀπὸ τὴν ψευτιὰ τοῦ παπισμοῦ... καὶ διψοῦνε ν᾿ ἀπογευτοῦνε τὴν ἀλήθεια τοῦ Χριστοῦ. Πολλοὶ ἀπ᾿ αὐτοὺς βαφτίζονται Ὀρθόδοξοι. ... Ἕνας ἀπ᾿ αὐτοὺς εἶναι ὁ Olivier Clément ... Ἄλλος ἕνας Γάλλος ... εἶναι ὁ Ἠλίας Ρουάρτ. Λεγότανε πρὶν Ἐντγκάρ, καὶ σὰν βαφτίστηκε ὀρθόδοξος, ὀνομάσθηκε Ἠλίας. ...

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟ ΙΣΠΑΝΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟ ΙΣΠΑΝΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ
Λένε πως ο Ρωμαίος ρήτορας Κικέρων είχε πει πως, αν μιλούσαν οι Θεοί, θα χρησιμοποιούσαν την ελληνική γλώσσα. Η γλώσσα μας και γραφή μας, άλλωστε, ήταν το μέσο έκφρασης του ανθρώπινου πνεύματος στις πρώτες μεγάλες στιγμές της δημιουργίας του, όπως μαρτυρούν οι επιστημονικές πηγές, αλλά και η βάση πάνω στην οποία στηρίζονται οι περισσότερες από τις άλλες γλώσσας.

Βιαστής κατέρρευσε όταν έμαθε ότι το θύμα του ήταν...

Βιαστής κατέρρευσε όταν έμαθε ότι το θύμα του ήταν...
Για όλα υπάρχει Θεός!
Ο Ρίτσαρντ Τόμας, που εκτίει ποινή φυλάκισης 64 μηνών για τον βιασμό γυναίκας στο Μάντσεστερ, κατέρρευσε μόλις έμαθε ότι το θύμα του είναι φορέας του AIDS.
Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο BBC, έχασε τις αισθήσεις του όταν έμαθε ότι η γυναίκα την οποία κακοποίησε σ$ξοuαλικά, είναι φορέας του ιού του AIDS.

Στραγγάλισε το μωρό της και ανέβαζε φωτογραφίες με το πτώμα του στο Facebook!

Στραγγάλισε το μωρό της και ανέβαζε φωτογραφίες με το πτώμα του στο Facebook!
Δεν το χωρά ο ανθρώπινος νους...
Η Νικόλ (Νίκι) Κέλι από τη Νέα Υόρκη, συνελήφθη με την κατηγορία ότι στραγγάλισε τον μόλις 11 μηνών γιο της, χρησιμοποιώντας τα σεντόνια του κρεβατιού της.
Μάλιστα, στη συνέχεια ανέβαζε φωτογραφίες με το πτώμα του στο Facebook, γράφοντας «R.I.P Tinkabutt».
Σύμφωνα με τους αστυνομικούς που συνέλαβαν την 22χρονη Νίκι στο σπίτι της στο Κουίνς, η παιδοκτόνος τους είπε για τους λόγους που την οδήγησαν να σκοτώσει με τα ίδια της τα χέρια το παιδί της:

Απειλούν να κάψουν τις χριστιανικές εκκλησίες στην Κωνσταντινούπολη

Απειλούν να κάψουν τις χριστιανικές εκκλησίες στην Κωνσταντινούπολη
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης, Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Έκτακτα μέτρα ασφαλείας για τις χριστιανικές εκκλησίες της Κωνσταντινούπολης αποφάσισε να λάβει η τουρκική αστυνομία μετά από το επεισόδιο στην εκκλησία των Ασσυρίων που έγινε πριν από λίγες μέρες με την επίθεση ένοπλης ομάδας την ώρα της λειτουργίας.
Να θυμίσουμε ότι στις 28 Ιουνίου υπό την θρησκευτική επίδραση του Ραμαζανίου μια ομάδα οχτώ φανατικών μουσουλμάνων στο προάστιο του Yeşilköy της Κωνσταντινούπολης και την ώρα που γίνονταν σε ένα χριστιανικό ναό λειτουργία, εισέβαλαν μέσα στον ναό με άγριες διαθέσεις κραδαίνοντας κοφτερά μαχαίρια και τρομοκρατώντας τον κόσμο που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στον ναό διακόπτοντας την τελετή.

Η ζωή του χριστιανού μέσα από τους λειτουργικούς κύκλους της Εκκλησίας

Η ζωή του χριστιανού μέσα από τους λειτουργικούς κύκλους της Εκκλησίας
Η ζωή του χριστιανού είναι άμεσα συνδεδεμένη με την θεία λατρεία. Κατανοώντας αυτήν την κεφαλαιώδη αλήθεια η Αγία μας Εκκλησία καθιέρωσε τους λειτουργικούς κύκλους του εκκλησιαστικού έτους.

Α. Ενιαύσιος εορταστικός κύκλος ακινήτων εορτών με κέντρο τα Χριστούγεννα.

Β. Ενιαύσιος εορταστικός κύκλος κινητών εορτών με κέντρο το Πάσχα.

Γ. Εβδομαδιαίος λατρευτικός κύκλος με κέντρο την Κυριακή.

Δ. Ημερήσιος λατρευτικός κύκλος με κέντρο την Θεία Λειτουργία.

Ασθενής: O γιατρός ήταν ένας κοινός εκβιαστής - «Ή θα μου δώσεις τα λεφτά ή δε θα σε χειρουργήσω»

Ασθενής: O γιατρός ήταν ένας κοινός εκβιαστής - «Ή θα μου δώσεις τα λεφτά ή δε θα σε χειρουργήσω»
«Πήγα να χειρουργηθώ και μου ζήτησε φακελάκι. Αυτός ο γιατρός ήταν ένας κοινός εκβιαστής», τόνισε, μιλώντας στο MEGA ο ασθενής που κατήγγειλε γιατρό του νοσοκομείου Ευαγγελισμού για φακελάκι και συνελήφθη.

«Του είπα ότι μπορώ να βρω 200 με 300 ευρώ επειδή είμαι συνταξιούχος», συνέχισε ο ασθενής όμως ο γιατρός...
όπως είπε ο καταγγέλλων, του ξεκαθάρισε ότι αν δεν του δώσει 1.500 ευρώ δεν θα τον χειρουργήσει.

Άρης Πλασκασοβίτης: Πήγαινα και άναβα το κεράκι μου στην εκκλησιά και προσευχόμουν να πάνε όλα καλά

Άρης Πλασκασοβίτης: Πήγαινα και άναβα το κεράκι μου στην εκκλησιά και προσευχόμουν να πάνε όλα καλά
Για την πρόταση που του έγινε να συμμετάσχει στο YFSF, το παρασκήνιο αλλά και το αποτέλεσμα του τελικού, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Άρης Πλασκασοβίτης.

Με το ιδιωτικό ΚΨΜ "κοράκιασαν" οι νεοσύλλεκτοι στη Θήβα

Με το ιδιωτικό ΚΨΜ "κοράκιασαν" οι νεοσύλλεκτοι στη Θήβα
Η ιδιωτικοποίηση του ΚΨΜ στη Θήβα έχει “διψάσει” τους νεοσύλλεκτους. Οι τιμές όχι μόνο δεν έχουν πέσει αλλά τραβάνε ανηφόρα.
Η ιδιωτικοποίηση υποτίθεται θα ήταν “πιλοτική”. Αλλά όπως λέμε στην Ελλάδα “ουδέν μονιμότερο του προσωρινού”.
Οι τιμές που μεταφέρουν οι νεοσύλλεκτοι μέσω του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων ενδεικτικές:

Τι είναι το κουτσομπολιό;

Τι είναι το κουτσομπολιό;
Γράφει ο αρχιμ. Παύλος Παπαδόπουλος
 

Ήταν κάποτε μία κυρία η οποία προσήλθε με μετάνοια να εξομολογηθεί σε κάποιον ιερέα. Ο ιερέας την καλοδέχτηκε, έβαλε το πετραχήλι του και την παρότρυνε να αρχίσει να του λέγει τα λάθη της.
Η γυναίκα κόμπιαζε. Μετά από λίγη ώρα και μετά από τα πειστικά λόγια του ιερέως ότι δεν χρειάζεται να ντρέπεται ή να φοβάται να ομολογήσει τα λάθη της, η γυναίκα άρχισε να του διηγείται τα λόγια, τις κατακρίσεις και τα κουτσομπολιά που σε όλη της την ζωή έλεγε για ανθρώπους που είτε τους γνώριζε είτε δεν τους είχε συναντήσει ποτέ.

Κύπρος πραξικόπημα 1974: Οι υπεύθυνο και οι ανεύθυνοι

Κύπρος πραξικόπημα 1974: Οι υπεύθυνο και οι ανεύθυνοι
Γράφει ο Αντώνης Κακαράς
Τα στελέχη των ελληνικών ΕΔ έδειξαν ευαισθησία από την πρώτη στιγμή για το Κυπριακό, όπως και ο λαός.
 Με τη διαφορά πως τις οδυνηρές «λύσεις» κλήθηκε να τις επιβάλλει μερίδα αυτών των στελεχών, που συνωμοτούσαν χρόνια για να κυβερνήσουν τον τόπο, να τον «σώσουν», να πάρουν την «κόκκινη μηλιά». Και χρεώθηκε ολόκληρο το στρώμα των αξιωματικών κυρίως, και δευτερευόντως των υπαξιωματικών, το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου και τις συνέπειές του, όπως και την εφτάχρονη εκτροπή στην Ελλάδα με ό,τι αυτή συνεπάγεται.


Γέροντας Παΐσιος: Όποιοι πετάνε έξω τον εαυτό τους, πετιέται μέσα τους ο Χριστός!

Γέροντας Παΐσιος: Όποιοι πετάνε έξω τον εαυτό τους, πετιέται μέσα τους ο Χριστός!
Παρατηρήστε και κοσμικούς που παρουσιάζουν τέτοια θυσία που δεν την έχουν ούτε μοναχοί.

Στον κόσμο -μου κάνει μεγάλη εντύπωση-, παρόλο που οι άνθρωποι μπορεί να μην πιστεύουν , να έχουν τις αδυναμίες τους, τα πάθη τους, πώς τα οικονόμησε ο Θεός και έχουν μαλακή καρδιά.

Βλέπουν κάποιον που έχει ανάγκη, και άς είναι άγνωστος και πάνε και του προσφέρουν βοήθεια.

Σαν σήμερα: ιδρύεται το Σώμα των Πεζοναυτών (Video)

Σαν σήμερα: ιδρύεται το Σώμα των Πεζοναυτών (Video)
Το 1302 κατά τη διάρκεια μάχης οι φλαμανδικές πόλεις νικούν το βασιλιά της Γαλλίας.

το 1346 ο Κάρολος Δ' του Λουξεμβούργου εκλέγεται αυτοκράτορας της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

το 1533 αφορίζεται από τον πάπα ο βασιλιάς Ερρίκος Η' της Αγγλίας.

το 1576 ο Βρετανός εξερευνητής Μάρτιν Φρόμπισερ βλέπει για πρώτη φορά τη Γροιλανδία.


το 1740 οι Εβραίοι εξορίζονται από τη Μικρή Ρωσία (Ουκρανία).

Ο Κέβιν Ντουράντ ποζάρει προσβλητικά δίπλα στον Εύζωνα του Αγνώστου Στρατιώτη

Ο Κέβιν Ντουράντ ποζάρει προσβλητικά δίπλα στον Εύζωνα του Αγνώστου Στρατιώτη
Ακούει στο όνομα Κέβιν Ντουράντ και είναι μέλος της εθνικής ομάδας μπάσκετ των ΗΠΑ και ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους αστέρες του ΝΒΑ.

Παρόλο που είναι γνωστός και αγαπητός σε όλους του Έλληνες φιλάθλους που με αγνή πρόθεση αναγνωρίζουν και επιβραβεύουν παντού την αθλητική ικανότητα και αρετή, ο συγκεκριμένος παίκτης φαίνεται ότι…
βάλθηκε να έρθει να χαλάσει κάθε καλή εικόνα που είχαν σχηματίσει για αυτόν στην Ελλάδα.

Το Θαύμα που άλλαξε τη ζωή μου: Η εξομολόγηση ενός πρώην άθεου Blogger

Το Θαύμα που άλλαξε τη ζωή μου: Η εξομολόγηση ενός πρώην άθεου Blogger
Χαίρετε. Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ένα θαυμαστό γεγονός που συνέβη σε μένα τον ανάξιο προ ολίγων μηνών. Έχω μεγαλώσει σε άθεη οικογένεια.
Απο μωρό παιδί έχω διδαχθεί το μίσος προς οποιαδήποτε θρησκεία, είτε αυτή ονομάζεται μουσουλμανισμός, είτε χριστιανισμός κ.τ.λ.
Μεγαλώνοντας λοιπόν δημιούργησα το δικό μου blog – ιστοσελίδα, μέσα απο το οποίο παρέθετα άρθρα ενάντια στην θρησκεία και ειδικότερα κατά του χριστιανισμού.
Τα άρθρα μου περιείχαν αρκετά “σεβαστά” επιχειρήματα, μέσα απο τα οποία θα μπορούσε κανείς όχι μόνο να απορρίψει την ύπαρξη του Θεού, αλλά και να μισήσει ότιδήποτε τον θυμίζει. Μεταξύ αυτών των επιχειρημάτων, η θεωρία της εξέλιξης, άλλα επιστημονικά επιχειρήματα, χωρία απο την Παλαιά Διαθήκη τα οποία θεωρούσα ρατσιστικά και βίαια και άλλα πολλά.

Κύπριοι ήρωες-Αφιέρωμα-Μέρος 4-Κυριάκος Μάτσης (Βίντεο)

«Στρατηγέ δεν γνωρίζεις ιστορία; Oυ περί χρημάτων τον αγώνα ποιούμεθα αλλά περί αρετής»

Ναι είμαι της ΕΟΚΑ και δεν λογαριάζω τίποτα..

Ο Κυριάκος Μάτσης υπήρξε ένα από τα πρώτα μέλη που συστρατεύθηκαν στις τάξεις της ΕΟΚΑ μυημένος από τον Γρηγόρη Αυξεντίου.

Τον Ιανουάριο του 1956, ο Μάτσης συνελήφθη και οδηγήθηκε αρχικά στα ανακριτήρια της Ομορφίτας και έπειτα στο στρατόπεδο συγκεντρώσεως της Κοκκινοτριμιθιάς. Κατά τη διάρκεια της ομηρίας του θα υποβλήθηκε σε αρκετά βασανιστήρια.

Ιερέας σε ψυχιατρείο!


Ιερέας σε ψυχιατρείο!


Χωριστήκαμε σέ δυό ομάδες, βάλαμε τίς ιατρικές μας μπλούζες καί μέ τόν υπεύθυνο γιατρό προχωρήσαμε στό κρεβάτι τού πρώτου ασθενούς.
Τόν φώναξε ο υπεύθυνος από τήν παρέα του, ήρθε ένας μικρός μαγκάκος από τήν Λάρισα ομιλητικός αλλά μαγκάκος.
Δέν θυμάμαι τίποτα από τό πρώτο αυτό μάθημα ούτε γιατί ήταν μέσα ο ασθενής ούτε τί φάρμακα έπαιρνε, απλώς στήν ρύμη τών λόγων τού είπε. «Έχουμε καί τόν παπά νά μάς βοηθά καί περνάμε καλά καί ενώ έπρεπε νά φύγουμε σέ τρείς μήνες επισπεύσαμε τό πρόγραμμα χάρις σ' αυτόν καί θά φύγω σέ 1,5 μήνα». Τότε μέ τάραξε ο λογισμός μου, ένας καθολικός παπάς μέ τό κουστουμάκι του βοήθησε αυτόν εδώ; Αδύνατον, ένας καθολικός παπάς!!!!

Πάπας Φραγκίσκος : Τα RFID τσιπάκια είναι ευλογία από τον Θεό

Πάπας Φραγκίσκος : Τα RFID τσιπάκια είναι ευλογία από τον Θεό


Σε μια αμφιλεγόμενη κίνηση κατά την καθολική "εκκλησία" , ο πάπας Francis, υποστήριξε ξεκάθαρα και τάχθηκε υπέρ των τεχνολογιών RFID Chip και το εξαιρετικό δυναμικό που διαθέτουν για την ανθρωπότητα .

Κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας ομιλίας ο Ποντίφικας , μίλησε στο πλήθος για την άποψή του σχετικά με την τεχνολογία RFID και...
διαβεβαίωσε τους οπαδούς του ότι καμία πνευματική βλάβη δεν μπορεί να προέλθει από την υποδοχή του εμφυτεύματος RFID .

Η Μέρκελ απέλασε τον επικεφαλής της CIA στο Βερολίνο!

Η Μέρκελ απέλασε τον επικεφαλής της CIA στο Βερολίνο!
-Χαμένο κόπο συνιστά η κατασκοπεία σε βάρος συμμάχων, λέει η καγκελάριος Μέρκελ.
-Την απέλαση του επικεφαλής της CIA στο Βερολίνο ανακοίνωσε η γερμανική κυβέρνηση
-Η Ουάσινγκτον θεωρεί ουσιαστικής σημασίας την συνέχιση της συνεργασίας με το Βερολίνο
Χαμένο κόπο συνιστά η διενέργεια κατασκοπείας σε βάρος συμμάχων, δήλωσε σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, απαντώντας σε ερώτηση για τις δύο φερόμενες υποθέσεις κατασκοπείας για λογαριασμό των ΗΠΑ, οι οποίες αποκαλύφθηκαν τις τελευταίες ημέρες και προκάλεσαν οργή στην Γερμανία.

Απόφαση Υφυπ. Παιδείας:Ημέρα εορτής και όχι αργία η εορτή των Τριών Ιεραρχών – Το ΦΕΚ

Απόφαση Υφυπ. Παιδείας:Ημέρα εορτής και όχι αργία η εορτή των Τριών Ιεραρχών – Το ΦΕΚ
Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ τ.Β΄, 1861/08-07-2014) η Απόφαση του Υφυπουργού Παιδείας κ. Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου που ορίζει την 30η Ιανουαρίου 2015 ως ημέρα εορτής και όχι αργίας κατά την οποία γίνεται εκκλησιασμός και δραστηριότητες σχετικά με την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα γράμματα.

Νέα έκκληση για ειρήνη στη Συρία και επιστροφή των απαχθέντων από τη Σύνοδο του Πατριαρχείου Αντιοχείας

Νέα έκκληση για ειρήνη στη Συρία και επιστροφή των απαχθέντων από τη Σύνοδο του Πατριαρχείου Αντιοχείας
Οι συμμετέχοντες στην Ιερά Σύνοδο της Αντιοχείας στο Λίβανο κατήγγειλαν τη σιωπή της διεθνούς κοινότητας κατά τη διάρκεια των τρομοκρατικών εγκλημάτων που διαπράχθηκαν κατά του συριακού λαού.

Τα στάδια προς την εν Χριστώ τελείωση

Τα στάδια προς την εν Χριστώ τελείωση
Πνευματική ζωή εἶναι ὅλα ὅσα κάνουμε, συνεργαζόμενοι μέ τήν χάρη τοῦ Θεοῦ, γιά νά πετύχουμε τόν σκοπό τῆς ὕπαρξής μας πού εἶναι ἡ θέωση.

Η πνευματική ζωή είναι μια δυναμική πορεία. Αρχίζει με το βάπτισμα, που είναι κάθαρση του κατ’ εικόνα, και συνεχίζεται με την ασκητική ζωή για να φθάση ο άνθρωπος στο καθ’ ομοίωσιν, δηλαδή στην κοινωνία με τον Θεό.
Στην Ορθόδοξη Εκκλησία η πνευματικότητα δεν είναι κάτι το αφηρημένο, ούτε κάτι που συνδέεται με την λογική, το συναίσθημα, την αισθητική, αλλά η ενότητα του Χριστιανού με τον Χριστό και η κοινωνία του με το Άγιον Πνεύμα.

Ο Πούτιν διαβεβαίωσε ότι η Ρωσία θα πολεμά με οποιεσδήποτε εκδηλώσεις του ναζισμού

Ο Πούτιν διαβεβαίωσε ότι η Ρωσία θα πολεμά με οποιεσδήποτε εκδηλώσεις του ναζισμού
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαδίμιρ Πούτιν διαβεβαίωσε ότι η Ρωσία θα πολεμά τις οποιεσδήποτε εκδηλώσεις του ναζισμού, μεταδίδει το πρακτορείο ITAR-TASS.
"Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν οι ιδέες του ναζισμού που αναγεννιούνται ", είπε ο επικεφαλής του κράτους στη συνάντηση με εκπροσώπους διεθνών κοινωνικών και θρησκευτικών οργανισμών.
Ευχαρίστησε τα εβραϊκές κοινότητες και κοινωνικές οργανώσεις οι οποίες με θάρρος και ανδρεία συνεχίζουν να μάχονται με οποιεσδήποτε εκδηλώσεις και προσπάθειες της ιδεολογίας των ναζί.
"Σας θεωρούμε στην υπόθεση αυτή τους πιο κοντινούς συμμάχους μας και σας παρακαλώ να μας βλέπετε και εμάς έτσι ", απευθύνθηκε ο Πούτιν στους καλεσμένους του.

Λύθηκε το μυστήριο των UFO στη Νορβηγία το 1950

Λύθηκε το μυστήριο των UFO στη Νορβηγία το 1950


Συγκλονιστικές αναφορές για δραστηριότητα UFO στον ουρανό της Νορβηγίας το 1950, εξηγείται 60 χρόνια αργότερα.
Η CIA αποκάλυψε ότι οι θεάσεις μυστηριωδών ιπτάμενων αντικειμένων με υψηλές ταχύτητες και φώτα που αναβόσβηναν ήταν στην πραγματικότητα δοκιμαστικές πτήσεις αμερικανικών στρατιωτικών αεροσκαφών.

Συνάντηση Μέρκελ - Πούτιν στον τελικό του Μουντιάλ;

Συνάντηση Μέρκελ - Πούτιν στον τελικό του Μουντιάλ;
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ πρόκειται να συναντηθούν την Κυριακή στο Ρίο, στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου (Μουντιάλ), σύμφωνα με σύμβουλο του Κρεμλίνου.
«Προβλέπουμε διμερείς συναντήσεις με τους ηγέτες των χωρών που θα είναι παρόντες στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου», δήλωσε ο Γιούρι Ουσάκοφ, κύριος σύμβουλος του Κρεμλίνου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.
«Μέχρι στιγμής, ο κατάλογος των προσωπικοτήτων δεν έχει καθορισθεί, αλλά μπορώ να υποθέσω ότι θα είναι η Γερμανία και ορισμένες άλλες χώρες και θα έχουμε άτυπες συναντήσεις», ανέφερε.

"Καταγίδα" εξοπλισμών από την Τουρκία μέχρι το 2018! Όλα τα προγράμματα

"Καταγίδα" εξοπλισμών από την Τουρκία μέχρι το 2018! Όλα τα προγράμματα
Επιμέλεια : Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ
Ορισμένοι Τούρκοι αξιωματούχοι άμυνας πιστεύουν ότι η χώρα πρέπει να ακολουθήσει τις υποδείξεις του ΝΑΤΟ και να αυξήσει τις στρατιωτικές της δαπάνες.
Σήμερα οι τρέχουσες δαπάνες αμυντικών προμηθειών της Τουρκίας είναι περίπου το 1.25 % των 800 δισ. δολ. του ΑΕΠ της, αλλά οι αξιωματούχοι αυτοί λένε ότι θα πρέπει τουλάχιστον να διπλασιαστεί σε 2,5 % του ΑΕΠ.
 Στην περίπτωση που η τουρκική κυβέρνηση υιοθετήσει την ίδια άποψη, ο προϋπολογισμός των αμυντικών προμηθειών της Τουρκίας προβλέπεται ότι θα διπλασιαστεί μέχρι το 2018,γράφει σήμερα η Ηurriyet Daily News σε άρθρο της.

Συνεχίζεται η τεμενοποίηση της Ευρώπης

Συνεχίζεται η τεμενοποίηση της Ευρώπης
Νεότερα για τα τζαμιά στην Ευρώπη, ή μάλλον... Ευραραβία. Για την Δανία διαβάσατε. Για την Μ. Βρετανία δεν γράφω γιατί εκεί «έχει χαθεί η μπάλα».
Πάμε αλλού:
Ισλανδία
Ο επικεφαλής της Μουσουλμανικής Ένωσης της Ισλανδίας, Ibrahim Sverrir Agnarsson, ανακοίνωσε ότι ήδη γίνονται οι τελικές προετοιμασίες για το σχεδιασμό ενός τζαμιού, που έχει προγραμματιστεί να κατασκευαστεί σε οικόπεδο στο Sogamýri του Ρέυκιαβικ.

Το ΒΙΝΤΕΟ που ραγίζει καρδιές- «Κοίτα μανούλα, τώρα μοιάζω με εσένα»

Το ΒΙΝΤΕΟ που ραγίζει καρδιές- «Κοίτα μανούλα, τώρα μοιάζω με εσένα»
Το γύρο του διαδικτύου κάνει μια ταινία μικρού μήκους που έχει σαρώσει τα βραβεία. Το «Weiss», της Γερμανίδας Julia Peters, αναφέρεται στην ενδοοικογενειακή βία και στον αντίκτυπο αυτής στα παιδιά; Ένα κοριτσάκι ψαχουλεύει στα πράγματα της μαμάς της. Προσπαθεί να βρει τα καλλυντικά και να φτάσει στον καθρέφτη. Ξεκινά να βάφεται με συγκεκριμένο τρόπο που, όπως φαίνεται, της είναι πολύ οικείος. Το αποτέλεσμα απλά σοκάρει.

Τι σημαίνει το φτύσιμο για την αποτροπή της βασκανίας;

Τι σημαίνει το φτύσιμο για την αποτροπή της βασκανίας;
Αυτό είναι τόσο συνηθισμένο, αλλά έχει μαγική προέλευση. Πολλοί συνηθίζουν να φτύνουν κάποιο άνθρωπο ή κάποιο αντικείμενο για να μη πιάσει το μάτι.
"Να σε φτύσω να μη βασκαθείς" που απευθύνεται σε ανθρώπους τους οποίους θαυμάζουμε για τα προσόντα και την ευτυχία τους.

Εκείνος όμως που φτύνει, ασχημίζει την εικόνα του Θεού και ρυπαίνει το σώμα του Χριστού του οποίου μέλος είναι κάθε χριστιανός. Άρα, το φτύσιμο είναι πράξη εξευτελισμού και διαπομπεύσεως. Είναι πράξη βλασφημίας κατά του Χριστού, του οποίου ναός είναι το σώμα κάθε βαπτισμένου πιστού.

Eurostat: Χάθηκε μια ολόκληρη "πόλη" Ελλήνων μέσα σε ένα έτος.

Eurostat: Χάθηκε μια ολόκληρη "πόλη" Ελλήνων μέσα σε ένα έτος λόγω Μνημονίου
Mια ολόκληρη πόλη χάθηκε μέσα σε ένα χρόνο με την μείωση του πληθυσμού στην Ελλάδα το τελευταίο έτος λόγω Μνημονίου.
Ο πληθυσμός της Ελλάδας από 11,062 εκατ. την 1η Ιανουαρίου 2013 μειώθηκε στα 10,992 εκατ. την 1η Ιανουαρίου 2014, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας, τον τελευταίο χρόνο οι γεννήσεις στη χώρα μας ανήλθαν σε 94.100, οι θάνατοι σε 112.100, δηλαδή η «καθαρή» μείωση του πληθυσμού ήταν 17.900, ενώ και η μετανάστευση προς την Ελλάδα μειώθηκε κατά 52.000 πολίτες.

Η πολύχρονη υπομονή, που έφερε άμετρη τη χάρη του Θεού

Η πολύχρονη υπομονή, που έφερε άμετρη τη χάρη του Θεού
Ένας από τους αγίους πατέρες είπε: Ήταν ένας γέροντας αναχωρητής, τίμιος, και πήγα μια φορά σ’ αυτόν, όταν ήμουν καταπονημένος από τους πειρασμούς.

Αυτός ήταν άρρωστος και κατάκοιτος και αφού τον χαιρέτησα, κάθισα κοντά του και του είπα:

- Κάνε μια ευχή για μένα, πάτερ, διότι πολύ θλίβομαι από τους πειρασμούς των δαιμόνων.

Και ο γέροντας άνοιξε τα μάτια του και μου είπε: