''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016

Εν τη κοιμήσει τον κόσμον ου κατέλιπες Θεοτόκε, αλλά μετέστης προς τη Ζωήν μήτηρ υπάρχουσα της Ζωής…

eikona_panagias_koimisi
Η εορτή του Δεκαπενταυγούστου συνδέεται με τη μοναδικότητα του προσώπου της Παναγίας μας στο έργο της εν Χριστώ σωτηρίας μας.

Κι όμως στην αρχαιότητα υπήρχε αγώνισμα που ο νικητής δεν συμμετείχε και μπορούσε ακόμη και να μην βρίσκεται στην αρχαία Ολυμπία

Οι αρματοδρομίες, από τα πιο εντυπωσιακά αθλήματα, όπως και όλα τα ιππικά αγωνίσματα είχαν μια ιδιομορφία: αυτός που στεφανωνόταν με τον κότινο και θεωρούνταν ολυμπιονίκης δεν ήταν ο ιππέας ή ο ηνίοχος αλλά ο ιδιοκτήτης του αλόγου ή του άρματος, ο οποίος μάλιστα δε χρειαζόταν ούτε καν να παρίσταται στους αγώνες.

Πόση ζάχαρη περιέχουν τα αγαπημένα σας καλοκαιρινά ροφήματα; (πίνακας)


Η θερμοκρασία έχει ανέβει σημαντικά και όλοι μας αναζητούμε δροσιά και γλύκα στα αγαπημένα μας ροφήματα σε καφετέριες και άλλα καταστήματα.

Η Ουάσιγκτον προσπαθεί να πείσει ότι η Ρωσία είναι έτοιμοι να επιτεθούν - Τεράστια κονδύλια για κατασκευή νέων πυρηνικών όπλων


«κακός» για τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν και ο «καλός» βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης Πρόεδρος Ομπάμα"

Η Κοίμησις της Υπεραγίας ΘεοτόκουΗ Κοίμησις της Υπεραγίας Θεοτόκου


Όταν ο Θεός, ευδόκησε να μεταθέσει την Παναγίαν μας από τον κόσμον αυτόν στην Βασιλεία Του, προκειμένου να λάβει τον άφθαρτο στέφανο των υπερφυών αρετών της, να την τοποθετήσει θεομητροπρεπώς «εκ δεξιών Του, περοβεβλημένην με πορφύραν και πεποικιλμένην εν ιματισμώ διαχρύσω» (ψαλμ. Μδ’ 12), και να την ανακηρύξει Βασίλισσα πάντων των κτισμάτων εγκαθιστώντας την εις τα επουράνια Άγια των Αγίων, της γνωστοποίησε εκ των προτέρων την ένδοξον αυτής μετάσταση.