''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Τα μυστικά της ευχής “Κύριε Ιησού Χριστέ Ελέησόν με”

Τα μυστικά της ευχής “Κύριε Ιησού Χριστέ Ελέησόν με”
“ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ”
Όλη η τέχνη είναι αυτή ακριβώς. Είτε περπατάς είτε κάθεσαι, είτε στέκεσαι, είτε εργάζεσαι, είτε βρίσκεσαι στην εκκλησία, άσε τη προσευχή αυτή να γλιστρήσει από τα χείλη σου “Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με” με τη προσευχή αυτή στην καρδιά σου θα βρεις εσωτερική ειρήνη και γαλήνη σώματος και ψυχής ( Άγιος Σεραφείμ του Σάρωφ)

Σαν σήμερα πριν από 102 χρόνια η απελευθέρωση του Αγίου Ορους (ΦΩΤΟ)

Σαν σήμερα πριν από 102 χρόνια η απελευθέρωση του Αγίου Ορους (ΦΩΤΟ)
Το πρωί της 2ας Νοεμβρίου 1912, από το λιμάνι του Μούδρου της Λήμνου, αποπλέει Μοίρα του Ελληνικού Στόλου με επικεφαλής το θρυλικό Θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ», υπό τον Ναύαρχο Παύλο Κουντουριώτη, και κατευθύνεται προς το Άγιο Όρος.

ΗΠΑ: ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ 14 ΧΡΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΦΟΡΟΥΣΕ ΚΟΜΠΟΣΧΟΙΝΙ

5484839_G
Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά
Ο Jacob Herrera, ηλικίας 14 ετών,το βράδυ της Τετάρτης πήγαινε στον νυχτερινό αγώνα...
ποδοσφαίρου του γυμνασίου του,όταν συνελήφθη γιατί φορούσε ένα κομποσχοίνι με σταυρό.
Όταν ο Jacob έφτασε στο παιχνίδι,τον πλησίασε ο δεκανέας Wilson του Αστυνομικού Τμήματος του Amarillo και του ζήτησε να βγάλει το κομποσχοίνι του καθώς απαγορεύται η εμφανής παρουσία θρησκευτικών ή άλλων συμβόλων σε σχολικούς χώρους ή αθλητικές εγκαταστάσεις.

ΠΟΥΤΙΝ: H ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ.

Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά
Mιλώντας στο περιθώριο της διάσκεψης του Valdai  Club στο Σότσι,
ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin κατηγόρησε τον  Recep Tayyip Erdoğan ότι υποστηρίζει τους ξένους ισλαμιστές αντάρτες στη Συρία παρέχοντάς τους ιατρική περίθαλψη και ότι έχει μετατρέψει την Τουρκία σε ένα  διεθνές κέτρο της παγκόσμιας τρομοκρατίας.Tο Itar-Tass  μέτεδωσε ότι ο Putin δήλωσε την Παρασκευή στο  Sochi:

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ

Στην Αλβανία αλλά και ειδικότερα στον νότο, στον χώρο όπου κατοικεί ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός στις πατρογονικές του εστίες, έχει εμφανιστεί δυναμικά και απαιτητικά η Τουρκία.

Πιο κοντά από ποτέ η τουρκική απειλή. Η Τουρκία προαναγγέλει "κρίση στο Αιγαίο"!

Όλο το κείμενο της απόφασης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας
 
 
 Επιμέλεια Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ

Σαφής προαναγγελία προκλήσεων στο Αιγαίο και στην Αν. Μεσόγειο αποτελεί η επίσημη ανακοίνωση  του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας ( ΣΕΑ) της Τουρκίας , όπως αυτή καταχωρήθηκε στην ιστοσελίδα του και την οποία το ONALERT.GR  παραθέτει ολόκληρη, σε μετάφραση εγκύρων διπλωματικών κύκλων.