''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Γέροντας Παΐσιος: «Της…κακοφάνηκε της Αγίας Βαρβάρας, γιατί είπα κανα-δυό λόγια με παράπονο!»

Γέροντας Παΐσιος: «Της…κακοφάνηκε της Αγίας Βαρβάρας, γιατί είπα κανα-δυό λόγια με παράπονο!»
«Καθένας από κάποιο γεγονός που του έχει συμβή με την βοήθεια ενός Αγίου, έχει και μια ιδιαίτερη αγάπη στον Άγιο αυτόν. Μπορεί να είναι σοβαρό αυτό το γεγονός, μπορεί να είναι και απλό.

Ποια ήταν η σχέση των Ελλήνων με τους Κέλτες και τους Γαλάτες


Οι γραπτές ιστορικές πηγές του Ελληνικού και του Ρωμαϊκού κόσμου είναι ελάχιστες. Ως λαός αναφέρονται αρχικά από τον Εκαταίο τον Μιλήσιο στο έργο του «Γεωγραφικά», δηλαδή τον 5ο αιώνα π.Χ.

Αγωγός αερίου South Stream: Η μεγάλη "πάσα" Πούτιν προς την Ελλάδα

Αγωγός αερίου South Stream: Η μεγάλη "πάσα" Πούτιν προς την Ελλάδα
Ισχυρό στρατηγικό παίκτη στην παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα, χαρακτηρίζει τον Βλαντίμιρ Πούτιν ο ειδικός σε θέματα παγκόσμιας πολιτικής Πέδρο Μοουρίνιου, μετά την απόφασή του να σταματήσει την κατασκευή του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου, "South Stream" (Νότιο ρεύμα).
Σύξυλοι απέμειναν οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών, λες και έπαθαν εγκεφαλικό, ενώ οι "Τάιμς της Νέας Υόρκης" με τη "βαθυστόχαστη" ανάλυση περί "συντριπτικής ήττας του Πούτιν και πλήρους νίκης του Ομπάμα και της Ε.Ε", ως συνήθως... μπλοφάρουν ή όπως λένε οι Ρώσοι, επιδεικνύουν "хорошую мину при плохой игре".

Financial Times: Ποιοι είναι οι ισχυρότεροι πολιτικοί άνδρες της χρονιάς

Financial Times: Ποιοι είναι οι ισχυρότεροι πολιτικοί άνδρες της χρονιάς
Δείτε ποιοι είναι...
Ποιοι είναι οι πιο ισχυροί πολιτικές άνδρες της χρονιάς; Σύμφωνα με τους Financial Times, στη λίστα με τους ηγέτες με σιδηρά πυγμή συμπεριλαμβάνονται ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Κινέζος ομόλογός του, Σι Τζινπίνγκ, ο Ρώσος Βλάντιμιρ Πούτιν, αλλά και ο Αιγύπτιος Φατάχ αλ Σίσι.

Όπως αναφέρει ο Φίλιπ Στίβενς στο άρθρο του στη βρετανική εφημερίδα «ζούμε στην εποχή των ισχυρών ανδρών της πολιτικής», οι οποίοι ωστόσο δεν είναι κατ’ανάγκη αυταρχικοί.
Άλλωστε, όπως επισημαίνει ο Στίβενς ο υπάρχουν και οι πιο φιλελεύθερες και δημοκρατικές φιγούρες όπως ο Ναρέντρα Μόντι στην Ινδία και ο Σίνζο Άμπε στην Ιαπωνία, οι οποίοι δεν δείχνουν διατεθειμένοι να υπονομεύσουν τη φιλελεύθερη συνταγματική τάξη στις χώρες τους.
 
Από

Η Ντόροθι Κινγκ για τη νέα πρόκληση των Βρετανών: ''Είστε υποκριτές''

Η Ντόροθι Κινγκ για τη νέα πρόκληση των Βρετανών: ''Είστε υποκριτές''
H διακεκριμένη αρχαιολόγος Ντόροθι Κινγκ προχώρησε σε ένα δηκτικό σχόλιο εναντίον του Βρετανικού Μουσείου και της απόφασής του, να δανείσει μέρος των Γλυπτών του Παρθενώνα σε ένα μουσείο της Ρωσίας.

Θαυματουργή Εικόνα του Αγίου Νικολάου.

Ἀρχιμ. Νίκων Κουτσίδη

Στήν Ἱερά Μονή Σταυρονικήτα ὑπάρχει μιά ψηφιδωτή εἰκόνα τοῦ ἁγίου Νικολάου (προστάτου τῆς Μονῆς).
Στό μέτωπο τοῦ ἁγίου ὑπάρχει κατά μῆκος σχισμή ὀκτώ ἑκατοστῶν, πάνω στήν ὁποία εἶχε φυτευθῆ ἕνα μεγάλο «ὄστρεο» κατά τό χρονικό διάστημα, πού ἡ εἰκόνα εἶχε μείνει στόν βυθό τῆς θάλασσας. Ἔτσι ἡ εἰκόνα αὐτή ἔλαβε τήν προσηγορία: «ἅγιος Νικόλαος ὁ Στρειδᾶς ἤ Ἀστρειδᾶς».