''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Η Τουρκία απορρίπτει τις ελληνικές κατηγορίες για παραβιάσεις και συνεχίζει να προκαλεί

Η Τουρκία απορρίπτει τις ελληνικές κατηγορίες για παραβιάσεις και συνεχίζει να προκαλεί
«Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε την Τουρκία για παραβίαση του δικαίου της θάλασσας με την αποστολή ενός πλοίου για εξερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο κατά την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου», γράφει η τουρκική εφημερίδα Σαμπάχ.

Σέρβοι αλεξιπτωτιστές στην κορυφή του Αγίου Όρους με σημαίες της χώρας τους και της Νέας Ρωσίας

Σέρβοι αλεξιπτωτιστές στην κορυφή του Αγίου Όρους με σημαίες της χώρας τους και της Νέας Ρωσίας
Βετεράνοι της 63ης ταξιαρχία αλεξίπτωτων του Στρατού της Σερβίας αποφάσισανε να ανέβουν στην κορυφή του Αγίου Όρους. Η ομάδα τους αποτελούνταν από 8 άτομα. 

ΠΩΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΣΩΣΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΦΙΛΟΘΕΟ ΖΕΡΒΑΚΟ- δύο φοβερά θαύματα στα 1906, στον Πασά της Θεσσαλονίκης.

ΠΩΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΣΩΣΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΝ ΟΣΙΟ ΦΙΛΟΘΕΟ ΖΕΡΒΑΚΟ
Δύο σύγχρονα φοβερά θαύματα του Αγίου Δημητρίου στα 1906,
στον τότε Πασά της Θεσσαλονίκης…

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΜΠΑΝΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΚΗΝΩΜΑΤΩΝ ΑΝΑΣΤΑΤΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

 

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μια λαξευτή εκκλησία που οι Τούρκοι την έχουν ονομάσει, Çanli Kilise, δηλαδή η «Εκκλησία της Καμπάνας» στην περιοχή Άκσαραι της Καππαδοκίας, κοντά στην πόλη Νίγδη, έχει προκαλέσει... τεράστιο ενδιαφέρον αλλά και δέος από τους Τούρκους μελετητές και ερευνητές, ενώ στην περιοχή έχουν σπεύσει και οι αρμόδιοι του τουρκικού υπουργείου Τουρισμού που αντιλήφτηκαν την μεγάλη αξία της εκκλησίας από πολιτιστικής και θρησκευτικής πλευράς.

Στις 10... ραντεβού με τον Θεό!

Ο Παππούλης προσηύχετο πολύ. Και ήθελε και τα δικά του πνευματικά παιδιά νακάνουν το ίδιο. Ιδιαίτερα σε εμένα ήθελε, με κάθε τρόπο, να με πείσει να το κάνω.

Ο Πούτιν οχυρώνει τη Ρωσία ενάντια στην ισλαμιστική λαίλαπα: Όπου σας πω εγώ, θα προσεύχεστε!

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε το νόμο που ορίζει τα μέρη...
που μπορούν να διεξάγονται θρησκευτικές τελετές (συμπεριλαμβάνονται μαζικές προσευχές και λιτανείες) χωρίς να απαιτείται ενημέρωση ή άδεια από τις τοπικές αρχές.

Αν η ώρα δεν άλλαζε ποτέ, τα παιδιά θα... ασκούνταν περισσότερο

Αν η ώρα δεν άλλαζε ποτέ, τα παιδιά θα... ασκούνταν περισσότερο
Τα χαράματα της Κυριακής τα ρολόγια θα γυρίσουν μια ώρα πίσω, καθώς έρχεται η χειμερινή ώρα. Ωστόσο, μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα υποστηρίζει ότι ίσως θα έπρεπε να ξανασκεφτούμε το θέμα από άποψη υγείας των παιδιών και γενικά δημόσιας υγείας.

Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ

ΦΩΤΗ ΚΟΝΤΟΓΛΟΥ
 
Τὰ πιὸ ἀρχαῖα μνημεῖα τῆς βυζαντινῆς τέχνης ποὺ ἔχουμε στὴν Ἑλλάδα, βρίσκουνται στὴ Θεσσαλονίκη.

Στὰ χρόνια τῆς βασιλείας τῶν Βυζαντινῶν, ἡ Θεσσαλονίκη ἤτανε ἡ δεύτερη Κωνσταντινούπολη. Μὰ κι ἀπὸ τὰ χρόνια τῶν Ρωμαίων ἤτανε πολὺ τιμημένη, κι ἀπὸ τότε στέκεται ἀκόμα ἡ ἁψίδα τοῦ Γαλερίου. Φαίνεται πὼς αὐτοῦ τοῦ ἴδιου αὐτοκράτορα μαυσωλεῖο ἤτανε κι ἡ παράξενη ἐκκλησία τοῦ Ἁγίου Γεωργίου, ποὺ θέλουνε νὰ τὴ δώσουνε οἱ δικοί μας στοὺς Τούρκους γιὰ νὰ τὴν κάνουνε τζαμί! Αὐτὸ τὸ σεβάσμιο χτίριο στέκεται χίλια ἑξακόσα πενῆντα ἑφτὰ χρόνια.