''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Κρεμλίνο: Οι ΗΠΑ απήγαγαν γιο βουλευτή, ίσως για ανταλλαγή με Σνόουντεν!

Κρεμλίνο: Οι ΗΠΑ απήγαγαν γιο βουλευτή, ίσως για ανταλλαγή με Σνόουντεν!
Στην απαγωγή του γιου του Ρώσου βουλευτή Βάλερι Ζελέζνιοφ προχώρησαν οι αμερικανικές αρχές, γεγονός που έριξε ακόμη περισσότερο τις θερμοκρασίες στο ψυχρό διπλωματικό κλίμα ανάμεσα στις δύο υπερδυνάμεις.
Ο χάκερ Ρομάν Ζελέζνιοφ καταζητούνταν από τη δικαιοσύνη της Ουάσιγκτον για τραπεζικές απάτες μέσω διαδικτύου, παράνομη πρόσβαση σε πληροφορίες προστατευμένων υπολογιστών και κλοπή και πώληση δεδομένων πιστωτικών καρτών των Αμερικανών πολιτών. Ο γιος του Ρώσου βουλευτή συνελήφθη την Δευτέρα στο αεροδρόμιο των Μαλδίβων ενώ ετοιμαζόταν να επιστρέψει στη Ρωσία.

Αμέσως, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωσε στην οποία χαρακτηρίζει τη σύλληψη του Ζελέζνιοφ ως "ντε-φάκτο απαγωγή".
"Αναγκάστηκε από τους πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ να επιβιβαστεί σε ένα ιδιωτικό αεροπλάνο για το Γκουάμ [το νησί-βάση των ΗΠΑ]. Θεωρούμε αυτό το περιστατικό ως μια νέα εχθρική κίνηση από την Ουάσιγκτον" αναφέρει η ανακοίνωση, στην οποία το ρωσικό ΥΠΕΞ κατηγορεί τις αμερικανικές αρχές ότι αγνοούν την σωστή διαδικασία για την αντιμετώπιση ξένων υπηκόων, υπόπτων για "αμφίβολα" εγκλήματα.
Η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ θεωρεί τον Ρομάν Ζελέζνιοφ έναν από τους σημαντικότερους διακινητές κλεμμένων χρηματοοικονομικών πληροφοριών στον κόσμο.
"Το μόνο που ξέρω είναι ότι οι ΗΠΑ μπορεί να μας ζητήσουν λύτρα ή να προσπαθήσουν να τον ανταλλάξουν με τον πληροφοριοδότη της NSA, Έντουαρντ Σνόουντεν, ή κάποιον άλλον" δήλωσε από την πλευρά του ο βουλευτής Ζελέζνιοφ στο RT, προσθέτοντας ότι δεν μπορούσε να επικοινωνήσετε με το γιο του και ότι οι αμερικανικές αρχές είχαν αρνηθεί τηλεφώνημα του.

  • Από  defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου