''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Το ΙΚΙΛ απειλεί την Τουρκία με επιθέσεις σε Κωνσταντινούπολη, για το νερό του Ευφράτη.

Οι τρομοκράτες του «Ισλαμικού Κράτους», σημειώνει η τουρκική ‘Αϊντινλικ’, έχουν απειλήσει ευθέως την Τουρκία με βία, καθώς ορκίσθηκαν να «απελευθερώσουν» την Κωνσταντινούπολη... προκειμένου να ανοίξει εκ νέου το φράγμα στον ποταμό Ευφράτη, καθώς η ροή του νερού σε τμήματα ροής στη Συρία και στο Ιράκ είναι σε χαμηλό ρεκόρ και αναδημοσιεύει το θέμα από το Russia Today

«Τα 4 Χριστιανικά κράτη τῆς βαλκανικής χερσονήσου ἡνώθησαν για να ἀποσπάσουν ἐκ τοῦ τουρκικοῦ ζυγοῦ τους τυρανωμένους ὁμοεθνείς τους » (Βίντεο)

Δήλωση του πρωθυπουργού Ελευθερίου Βενιζέλου στην βουλή (1/10/1912).
Ακολούθησε η επιστράτευση και ο Βαλκανικός πόλεμος του 1912.

Γιατί αυξήθηκε η κυκλοφορία τουρκικών και σκοπιανών αυτοκινήτων στον ευρύτερο χώρο του ¨ Τάφου της Αμφίπολης¨ ;;;

Φώτο από kentriPotideas
Κάνουν τουρισμό στις πανέμορφες αμμουδιές του Κόλπου του Ορφανού (  Ασπροβάλτα, Σταυρός Χαλκιδικής, Εκβολές Στρυμόνα) και καλά κάνουν.
ΜΑΤΙΑ και ΑΥΤΙΑ ανοικτά.
Η Ελληνική κυβέρνηση έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα και ενίσχυσε με αυξημένες αστυνομικές δυνάμεις την προστασία του χώρου των ανασκαφών στην περιοχή της Αμφίπολης.
Αναρωτιόμαστε αν η προ ημερών στρατιωτική άσκηση των ΕΕΔ για την προστασία του ποταμού Στρυμόνα συσχετίζεται με το γεγονός αυτό;

Μετά τον ¨Τάφο της Αμφίπολης¨ οι Σκοπιανοί πρέπει να μετακομίσουν…;

Γεωπολιτική χρονική συγκυρία- ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ
Την στιγμή που οι τρομοκράτες – ισλαμοφασίστες της ISIL κατακρεουργούν την Μεσοποταμία , μια τεραστίου μεγέθους αρχαιολογική ανακάλυψη από τα σπάγχνα της Μακεδονίτισσας Γης φέρνει στο μυαλό μας τον Έλληνα- Μακεδόνα Βασιλιά Μέγα Αλέξανδρο, τον παγκόσμιο αναμορφωτή  που γιόμισε με πολιτισμικό φώς την ίδια γή της Μεσοποταμίας που  εδώ  και χρόνια την μακελεύουν οι¨ Έμποροι των Εθνών¨.

Βίντεο: Ο ΤΟΡΠΙΛΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΣ - 15 Αυγούστου 1940 μ.Χ., Τήνος

Σημαιοστολισμένη καμάρωνε η ΕΛΛΗ εκείνο το πρωινό, αγκυροβολημένη περί τα 800 μέτρα έξω από το λιμάνι της Τήνου, ακούγοντας τις καμπάνες της Μεγαλόχαρης και ενώ ετοιμαζόταν να κατεβάσει το Τιμητικό Άγημα που θα συνόδευε τη θαυματουργή Εικόνα της Θεοτόκου!

Ύμνοι εις την Θεοτόκο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ύμνοι κοιμήσεως της Θεοτόκου (ΒΙΝΤΕΟ)


Ύμνοι εις την Θεοτόκο χοροστατούντος του Λυκούργου Αγγελόπουλου...

Η αγωνία μεγαλώνει για τον βασιλικό τάφο - Τα επικρατέστερα σενάρια

Η αγωνία μεγαλώνει για τον βασιλικό τάφο - Τα επικρατέστερα σενάρια
Πλησιάζει η μέρα του ανοίγματος του βασιλικού τάφου στην Αμφίπολη και η αγωνία εκατομμυρίων Ελλήνων, αλλά και ανθρώπων απ'όλο τον πλανήτη αυξάνεται καθημερινά.
Όλοι θέλουν να μάθουν εάν τελικά πρόκειται για την τελευταία κατοικία του βασιλέα των βασιλέων, του μέγιστου εκ των ηγεμόνων.

Η κάλυψη που έχει πάρει το γεγονός δέιχνει την λαχτάρα των Ελλήνων να έρθει σε επαφή με το λαμπρό τους παρελθόν, όταν τα σημάδια του Ελληνισμού έφταναν στα βάθη της Ασίας. Μετά το θάνατο του Μ.Αλέξανδρου οι Διαδοχοί επέκτειναν την ελληνική επιρροή στα πέρατα του τότε γνωστού κόσμου.

Ιωάννης ὁ Γεωμέτρης: Οἱ τελευταῖες στιγμές τῆς Παναγίας

            Ἡ Μητέρα τοῦ Θεοῦ λοιπόν ἔδειξε στούς Ἀποστόλους, πού ἤδη τό γνώριζαν, τό σύμβολο τῆς ἀναχωρήσεώς της, τό φοίνικα, τούς μετέδωσε ἐπίσης εὐλογία καί ἀνάλογη παρηγοριά καί ἀφοῦ τούς μίλησε γιά τήν ἔξοδό της καί τούς προθυμοποίησε γιά τό κήρυγμα, τούς εἶπε μέ λίγα λόγια ὁλόκληρη τήν οἰκονομία τῆς ἀποστολῆς τους. Ἔπειτα ἀσπάσθηκε τόν Πέτρο καί τούς ἄλλους Ἀποστόλους, “χαίρετε”, λέγοντας, “τέκνα καί φίλοι καί μαθηταί τοῦ Υἱοῦ καί Θεοῦ μου καί νά αἰσθάνεστε εὐτυχεῖς, πού ἀξιωθήκατε τέτοιο δάσκαλο καί Δεσπότη καί νά ὑπηρετεῖτε τέτοια μυστήρια καί νά μετέχετε τῶν διωγμῶν καί τῶν παθημάτων του, γιά νά γίνετε κοινωνοί τῆς δόξας καί τῆς Βασιλείας Του”.

           Ἀφοῦ τούς μίλησε γιά τά τελευταία γεγονότα, τούς ζήτησε νά ψάλλουν τούς ἐπιτάφιους ὕμνους, ἐνῶ Ἐκείνη ἄρχισε τίς πρός τόν Θεό εὐχαριστίες της.