''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Θαύματα του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.

Θαύμα στον Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη:

Η ζωή πολλών Άγιων της εκκλησίας μας είναι συνυφασμένη με θαύματα του Αγίου Γεωργίου. Στη συνέχεια θα σας αναφέρουμε ένα από αυτά.

Όταν ο Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης ήταν μικρός πήγαινε μια μέρα με τον αδελφό του τον Βλάση σ' ένα χωράφι τους. Για να φτάσουν όμως εκεί έπρεπε να περάσουν ένα χείμαρρο, τον Εβκάση που την ήμερα εκείνη ήταν πλημμυρισμένος. Ο μικρός Θεόδωρος (ο Άγιος Αρσένιος) αψηφώντας τον κίνδυνο μπήκε μέσα στο χείμαρρο για να περάσει, απέναντι. Ο αδελφός του ο Βλάσης έντρομος βλέπει τα ορμητικά νερά να παίρνουν μαζί τους και τον αδελφό του.Τότε κλαίγοντας παρακάλεσε τον Άγιο Γεώργιο να τον σώσει. Ξαφνικά βλέπει δίπλα του τον αδελφό του ο όποιος του είπε πώς ένας καβαλλάρης καλόγερος τον άρπαξε μέσα από τα νερά, τον έβαλε πάνω στο άλογο του και στη συνέχεια τον έβγαλε έξω. Από τότε ο Θεόδωρος έλεγε ότι θα γίνει κι αυτός καλόγερος.

Σαν σήμερα: πεθαίνει ο ναύαρχος Κουντουριώτης (Video)

Σαν σήμερα: πεθαίνει ο ναύαρχος Κουντουριώτης (Video)
480 π.Χ.Τελειώνει η μάχη των Θερμοπυλών (σύμφωνα με πηγές, σαν σήμερα η λήξη της).

1056.—Πεθαίνει η Αυτοκράτειρα Θεοδώρα, τελευταία απόγονος της Μακεδονικής δυναστείας [άλλες πηγές θέλουν ως ημερομηνία θανάτου την 31η Αυγούστου].

Ο Μιχαήλ ΣΤ΄ ο Στρατιωτικός αναγορεύεται αυτοκράτορας του Βυζαντίου. Θα παραμείνει στο θρόνο μέχρι τις 31 Αυγούστου του 1057.

Ο αγωγός ΤΑΡ, ο ΤΑΦΟΣ της Αμφίπολης και ο ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ.

Ο αγωγός ΤΑΡ
Πόσα τέλη διέλευσης τελικά θα μας πληρώνουν για τον αγωγό ΤΑΠ;
Πόσα κυβικά μέτρα φυσικού αερίου θα  έχουμε την δυνατότητα να χρησιμοποιούμε από αυτόν;
Πόσες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν εξ αιτίας αυτού;
Αναβαθμίζεται γεωπολιτικά η χώρα μας;
Κάπου διαβάσαμε ότι...

Ελληνικός Δικέφαλος Αετός πριν από τους Χετταίους!


Ο ΑΕΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕΤΟΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΣ  ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΗΓΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΩΜΑΙΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ 
Η ιστορία των σημαιών της Ελληνικής χριστιανικής Αυτοκρατορίας είναι αρκετά ενδιαφέρουσα και εθνικοϊστορικά σημαντική. Αρχικά, το «Βυζάντιο» χρησιμοποιούσε τη ρωμαϊκή σημαία, που σύμφωνα με την παράδοση σχεδίασε ο στρατάρχης Μάριος (157-86 π.Χ.) και έφερε την ονομασία σίγνο (signum). Η σημαία αυτή, η οποία ήταν κόκκινη και έφερε ασημένιο αετό με ανοικτές φτερούγες και χρυσούς κεραυνούς στα νύχια του, αποτελούσε ίσως το μοναδικό πράγμα που δεν άλλαξε στην πολυτάραχη Ρώμη, η οποία άλλαξε τόσες μορφές πολιτεύματος και υπέφερε αιματηρές και απειλητικές εμφύλιες και πολέμιες συγκρούσεις. Η μοναδική τροποποίηση που έγινε στη ρωμαϊκή σημαία ήταν να μεταβληθεί το χρώμα του αετού σε χρυσό και, ταυτόχρονα, να στερηθεί τους κεραυνούς του κατά την εποχή του αυτοκράτορα Αδριανού (117-138 μ.Χ.). Οι ρωμιοί ονόμαζαν την κόκκινη αυτή σημαία φοινικίδα, λόγω ακριβώς του χρώματός της.

Ρόδος: Κουνιέται το καντήλι της Παναγίας στην Κρεμαστή, εμφανίστηκε η Παναγία!

Ρόδος: Κουνιέται το καντήλι της Παναγίας στην Κρεμαστή, εμφανίστηκε η Παναγία!


















 

Χθες το βράδυ χτυπούσαν χαρμόσυνα οι καμπάνες στην Κρεμαστή , καθώς πολλοί πιστοί έγιναν μάρτυρες στο καντήλι της Παναγίας που κουνιέται συνεχώς μπροστά από την Εικόνα της Μεγαλόχαρης και εμφανίστηκε η σκιά της  Παναγίας.

Αυτές τις ημέρες η Παναγία η Καθολική στην Κρεμαστή εορτάζει και καθημερινά πλήθος κόσμου βρίσκεται εκεί για να προσκυνήσει τη Χάρη Της.  Οι καμπάνες  χτύπησαν  χαρμόσυνα και ο εφημέριος του ναού έκανε παράκληση.

ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ – Η ΑΡΧΟΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΦΩΤΗ ΚΟΝΤΟΓΛΟΥ
 
Τί ἤτανε, ἀληθινά, ἐκεῖνο τὸ Βυζάντιο, ἐκείνη ἡ Κωνσταντινούπολη; Παραμυθένιος κόσμος! Ὄχι μοναχὰ ἡ ἀρχαία πολιτεία, μὰ κι ἡ καινούρια, ὡς τοῦ σουλτὰν-Χαμὶτ τὰ χρόνια.
Εἶχα γνωρίσει ἕναν χριστιανὸ Ἀνατολίτη κοσμογυρισμένον, ποὺ ἔζησε πολλὰ χρόνια στὴν Εὐρώπη καὶ στὴν Ἀμερική, στὴ Λόντρα, στὸ Παρίσι, στὴ Ρώμη, στὴ Νέα Ὑόρκη. «Ὅλες αὐτὲς οἱ μεγάλες πολιτεῖες, μοῦ ἔλεγε, εἶναι σπουδαῖες, μὰ σὰν τὴν Κωνσταντινόπολη δὲν ὑπάρχει ἄλλη στὴν οἰκουμένη, κι οὔτε βρίσκεται στὸν ντουνιὰ τέτοια ἐπίσημη ἀρχοντικιὰ καὶ βασιλικὴ πολιτεία».

Νεκρός ο μοναχός που αγνοούταν

ΤΩΡΑ: Νεκρός ο μοναχός που αγνοούταν

Νεκρός ανασύρθηκε, ο Αγιορείτης μοναχός, ο οποίος το απόγευμα της Τρίτης βρέθηκε στη θάλασσα, όταν η βάρκα στην οποία επέβαινε, μαζί με άλλους δύο μοναχούς, ανετράπη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ, πρόκειται για τον 68χρονο Πατέρα Ιλαρίωνα, από την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας.