''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Συνηθίζετε να βρίζετε τα θεία; Ξανασκεφτείτε το…

Συνηθίζετε να βρίζετε τα θεία; Ξανασκεφτείτε το…
Ο αείμνηστος πατήρ Φιλόθεος Ζερβάκος, ηγούμενος τότε, γιά 50 περίπου χρόνια στό ιστορικό μοναστήρι Λογγοβάρδας στήν Πάρο, στό βιβλίο του «Πόλεμος κατά τής βλασφημίας» σημειώνει κάποια συνταρακτικά περιστατικά τά οποία νομίζουμε ότι αξίζουν γιά μία ευρύτερη δημοσιότητα.

Το ΝΑΤΟ Θεωρεί την Ελλάδα ως απειλή εκτός Ευρωζώνης

Το ΝΑΤΟ Θεωρεί την Ελλάδα ως απειλή  εκτός Ευρωζώνης
Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος
Σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Αλεξάντερ Βέρσμποου, τo NATO ανησυχεί ότι πιθανή έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, θα μπορούσε να αποτελέσει κίνδυνο στον τομέα της ασφάλειας για την συμμαχία.

Λευκός Πύργος: Εσύ ξέρεις πώς πήρε το όνομά του το σύμβολο της Θεσσαλονίκης;

Οχυρωματικό έργο οθωμανικής κατασκευής του 15ου αιώνα, ο Λευκός Πύργος υψώνεται ακόμη στην παραλία της Θεσσαλονίκης και αποτελεί το Σύμβολο της πόλης.

Νεκρός ο 78χρονος δημοσιογράφος που αυτοπυρπολήθηκε

Νεκρός ο 78χρονος δημοσιογράφος που αυτοπυρπολήθηκε
Δεν κατάφερε να κερδίσει τη μάχη που έδινε από την περασμένη Παρασκευή, ο 78χρονος συνταξιούχος, αρθρογράφος τοπικής εφημερίδας, μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που επιχείρησε στην άκρη της Εθνικής Οδού Πύργου-Τριπόλεως.

Οπαδοί του Ισλαμικού Κράτους στην Αλβανία σκότωσαν αστυνομικό

Οπαδοί του Ισλαμικού Κράτους στην Αλβανία σκότωσαν αστυνομικό
Η εκτέλεση 31χρονου μέλους των αλβανικών επίλεκτων αστυνομικών δυνάμεων και ο τραυματισμός δύο συναδέλφων του έγινε από ομάδα νεαρών 17 - 22 χρόνων, οπαδών του Ισλαμικού Κράτους, αναφέρουν τα αλβανικά ΜΜΕ, επικαλούμενα την κατάθεση στην αστυνομία του πρώτου συλληφθέντα για ένοπλα επεισόδια της Τετάρτης κατά της αστυνομίας στο χωριό Λαζαράτι.