''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Τουλάχιστον 350 οι τύμβοι στη Θράκη.

Τουλάχιστον 350 οι τύμβοι στη Θράκη.
Τα μνημεία μιλούν μόνα τους και αποκαλύπτουν στιγμές της ιστορίας. Έτσι θα γίνει και με τον τύμβο της Αμφίπολης. Έτσι θα γίνονταν εάν αποφασίζονταν η ανασκαφή στους περίπου 350 τύμβους της Θράκης που κρατούν θαμμένα μυστικά. Τους περισσότερους τους έχουν επισκεφθεί οι αρχαιοκάπηλοι, πολύ πριν τους αρχαιολόγους, έχουν επιφέρει μεγάλες καταστροφές και έχουν αφαιρέσει ενδιαφέροντα στοιχεία. Οι επιδρομές τους είναι γεγονός που το επιβεβαιώνει, ο επίτιμος έφορος αρχαιοτήτων Διαμαντής Τριαντάφυλλος. 

Προελαύνουν οι τζιχαντιστές στη Συρία - Φεύγουν μαζικά οι Κούρδοι στην Τουρκία.

Προελαύνουν οι τζιχαντιστές στη Συρία - Φεύγουν μαζικά οι Κούρδοι
Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος έθεσαν υπό τον έλεγχό τους περίπου 40 χωριά γύρω από την πόλη Κομπάνι, στη βόρεια Συρία, ανεβάζοντας σε 60 τον αριθμό των κουρδικών χωριών που κατέλαβαν σε διάστημα 48 ωρών.

Τί είπε γιά την άλλη ζωή ο εμφανισθείς ηγούμενος πού πνίγηκε στό Σινούκ..

pARSENIOSmaxaira
 
Ηγούμενος Αρσένιος Μαχαιριώτης:10 χρόνια από την κοίμησή του...
Το μακάριο τέλος του καί η εμφάνισή του σέ έναν ασκητή ! Τί τού είπε...

Τα Θαύματα στην Ιερισσό Χαλκιδικής και οι Εντολές της Παναγίας

Τα Θαύματα στην Ιερισσό Χαλκιδικής και οι Εντολές της Παναγίας
Από τις σημειώσεις που έχω, βρήκα και το εξής αξιοπαράδεκτο γεγονός: Ο μακαριστός Γέρων Γαβριήλ, ο Ηγούμενος της Μόνης Διονυσίου, εκτός από τη θαυμαστή ιστορία για τον πρωτομάρτυρα και Αρχιδιάκονο Στέφανο, μου είπε και μια άλλη, που συνέβη τους καλοκαιρινούς μήνες, πάλι το 1958 στην Ιερισσό.
Είναι μια κωμόπολη λίγο πριν το Άγιο Όρος, οι περισσότεροι πιστεύω ότι την γνωρίζετε αυτή την κωμόπολη. Ο Hγούμενος, βέβαια, ήταν πολύ λιτός στη διήγησή του. Έτσι είναι, τα μεγάλα πράγματα είναι λιτά!

Μοναδικό ντοκιμαντέρ για την Αρχαία Αμφίπολη.

Ένα εκπληκτικό ντοκιμαντέρ για την Αρχαία Αμφίπολη, είχε γυριστεί στο πλαίσιο των εκπομπών Αρχαιολογικές Ξεναγήσεις, και είχε καταγράψει όλα όσα θα θέλαμε να γνωρίζουμε για αυτόν το σημαντικό τόπο.