''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Να δίνουμε στην ψυχή την τροφή που επιθυμεί

Να δίνουμε στην ψυχή την τροφή που επιθυμεί
- Γέροντα, όταν δεν έχω όρεξη για πνευματικά, πώς να βάλω αρχή;
- Να κάνης κάτι πνευματικό που σε ευχαριστεί, και θα σου έρθη η όρεξη και για τα άλλα. Να απλώσης μπροστά σου την πνευματική τράπεζα και να βρης τί τραβά η όρεξή σου. Θέλεις να διαβάσης λίγο; Θέλεις να κάνης ένα κομποσχοίνι Θέλεις να κάνης μία Παράκληση; Θέλεις να διαβάσης Ψαλτήρι ή να κάνης λίγες μετάνοιες; Αν δεν έχης όρεξη για τίποτε, ε, τότε θέλεις βρεγμένη σανίδα.

Στην Αλεξάνδρεια βρέθηκε αρχαίο χειρόγραφο με μια προσευχή στην Παναγία!

Στην Αλεξάνδρεια βρέθηκε αρχαίο χειρόγραφο με μια προσευχή στην Παναγία!
Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι κοντά στην Αλεξάνδρεια  βρήκαν το μέχρι σήμερα παλαιότερο χειρόγραφο που περιέχει μια περίφημη προσευχή στην Παναγία. Αυτό ανακοινώθηκε από το κέντρο Τύπου της Αντιοχειανής Ορθόδοξης Εκκλησίας. 

Οι Σέρβοι πίνουν καφέ... στην υγειά του Πούτιν!

Μπορεί ο Ρώσος πρόεδρος να εξοργίζει τους ηγέτες της Δύσης, στον απλό λαό βρίσκει πολλούς και θερμούς υποστηρικτές.
Πρόσφατα βρήκε ένα νέο «σύμμαχο» στο πρόσωπο του σέρβου επιχειρηματία Ράντιβοτς Μιλγιάνιτς, ο οποίος άνοιξε το «Καφέ- Πούτιν» στο ιστορικό κέντρο του Νόβι Σαντ, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Σερβίας μετά το Βελιγράδι.
Με το πορτρέτο του Ρώσου προέδρου να κοσμεί την ταμπέλα του νέου καφέ, ο σέρβος ιδιοκτήτης δηλώνει πως δεν βρίσκει τίποτε αμφιλεγόμενο σε αυτήν την κίνηση. «Υπάρχουν πάρα πολλοί σέρβοι που τιμούν και σέβονται τον Βλαντίμιρ Πουτιν. Στο Νόβι Σαντ έχουμε πολλούς φιλορώσους που στηρίζουν και αγαπούν τον Ρώσο πρόεδρο» είπε σε συνέντευξή του στο σερβικό τηλεοπτικό δίκτυο RTC.
Το νέο καφέ θα ανοίξει επίσημα την ερχόμενη εβδομάδα.
 

Και πρόσκληση για φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου με τους αυτομιστές του Λουγκάνσκ 
Εξάλλου οι κάτοικοι του Νόβι Σαντ έχουν εκφράσει επανειλημμένα την στήριξή τους στους φιλορώσους αυτονομιστές της Ουκρανίας. Πρόσφατα η ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης κάλεσε την ομάδα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ για έναν φιλικό αγώνα, αναλαμβάνοντας μάλιστα και εξ' ολοκλήρου τα έξοδα διαμονής. Σε επιστολή που έστειλε ο πρόεδρος της ομάδας FC Novi Sad Τόμισλαβ Λοβρέκοβιτς στις αρχές του Λουγκάνσκ, γράφει: «Αγαπητοί αδελφοί, είμαστε έτοιμοι να φιλοξενήσουμε την εθνική σας ομάδα... Δεν χρειάζεται να ψάξετε 18 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Αρκούν απλά 18 παίκτες!».

http://gr.rbth.com/news/2014/08/03/oi_serboi_pinoyn_kafe_stin_ygeia_toy_poytin_31949.html

Αμφίπολη: Αποκαλύφθηκαν οι ολόσωμες και «θαμμένες» στο χώμα Καρυάτιδες (Photos)


Νέα στοιχεία έδωσε την Πέμπτη στη δημοσιότητα το υπουργείο Πολιτισμού σχετικά με τις έρευνες στον λόφο Καστά στην Αμφίπολη. Σύμφωνα με αυτά οι Καρυάτιδες είναι ολόσωμες και βρίσκονταν «θαμμένες» στο χώμα που υπήρχε ανάμεσα στο διαφραγματικό τοίχο όπου βρίσκονται και στον τοίχο σφράγισης. Επίσης, τμήματα του προσώπου και της πόλου της ανατολικής Καρυάτιδας, εντοπίστηκαν κατά την ανασκαφή και αποδόθηκαν στο γλυπτό.