''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Μυστικό της μακροζωίας «κρύβεται» στις... τσούχτρες

Το μυστικό της μακροζωίας «κρύβεται» στις... τσούχτρες
Ιάπωνας επιστήμονας θεωρεί ότι στη μέδουσα «Τurritopsis nutricula» κρύβεται το μυστικό της αιώνιας νεότητας
Το μυστικό της μακροζωίας «κρύβεται» στον μεγάλο εχθρό των λουόμενων, τις μέδουσες. Σύμφωνα με το CNN, ειδικοί στην Ιαπωνία θεωρούν ότι, το ελιξίριο της ζωής βρίσκεται στη θάλασσα και πιο συγκεκριμένα στις... τσούχτρες, καθώς αυτές μπορούν να αναπαραχθούν από την... αρχή. Οι ειδικοί μελέτησαν ένα συγκεκριμένο είδος που εντοπίζεται στην παραθαλάσσια πόλη Σιραχάμα της Ιαπωνίας. Πρόκειται για ένα από τα τρία είδη μεδουσών της περιοχής που θεωρούνται αθάνατα. Σύμφωνα με τον Ιάπωνα επιστήμονα Χ. Κουμπότα, ο τρόπος που συμπεριφέρονται οι συγκεκριμένες τσούχτρες, για παράδειγμα, όταν τραυματίζονται, είναι ενδεικτικός. Κατευθύνονται στον πάτο του ωκεανού και από εκεί επιστρέφουν στο αρχικό, εμβρυικό στάδιο, γνωστό και ως πολύποδας.

Τα συγκλονιστικά λόγια του Αντώνη Βαρδή: " Έκλαψα, ήρθε σε φλας μπακ μπροστά μου όλη μου η ζωή"


Δυνατός μέχρι την τελευταία στιγμή στάθηκε ο Αντώνης Βαρδής: εδώ και 23 χρόνια «πάλευε» με τον καρκίνο, ο οποίος τελικά τον νίκησε τα ξημερώματα της Τρίτης, σε ηλικία 66 ετών Μπορεί η περιπέτεια της υγείας του να έγινε ευρέως γνωστή τον τελευταίο χρόνο, ωστόσο,  άρχισε όταν ήταν 43 χρόνων.

Γέροντας Θαδδαίος: Υπάρχει διαρκής πόλεμος μεταξύ καλού και κακού.


Ένας άνθρωπος της ύλης δεν μπορεί να καταλάβει έναν πνευματικό άνθρωπο. Ότι λέει ένας πνευματικός άνθρωπος αποτελεί για τον άνθρωπο της ύλης μια φαντασία, διότι η ουράνια λογική είναι ολότελα διαφορετική από τη λογική του κόσμου τούτου.
Ωστόσο, όταν συζητά κανείς με έναν άνθρωπο της ύλης μπορεί ίσως να τον κάνει να συμπεράνει ότι υπάρχει τελικά κάτι που κινεί τον κόσμο, και ότι υπάρχει αρμονία στο σύμπαν και δυσαρμονία στη γη.