''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ!!!

 Μια φορά πήγε ένας τύπος στο κουρείο για το καθιερωμένο κούρεμα.
Καθώς ο κουρέας ξεκίνησε να δουλεύει, άρχισε μια καλή συζήτηση.
Μίλησαν για τόσα πολλά πράγματα και πάρα πολλά θέματα…
Όταν τελικά άγγιξαν το θέμα της θρησκείας και του θεού, ο κουρέας αναφώνησε:

Μουσουλμάνοι σκότωσαν Έλληνα στό Βέλγιο γιατί έπινε ποτό ενώ αυτοί είχαν ραμαζάνι

Το φρικτό περιστατικό διήρκεσε μόνο τρία λεπτά, αλλά οι μάρτυρες θα το θυμούνται όλη τους τη ζωή. 
Έγινε την Δευτέρα στις 16:45, στην οδό rue François Vekemans στην περιοχή Neder-over-Heembeek. Ο Παντελής Κοκλής, γεννημένος το 1977, έπινε ένα ποτό στο καφέ L’Arc-en-ciel, όπως σχεδόν κάθε μέρα. Αυτός ο άνδρας ηλικίας 37 ετών ήταν γνωστός στη γειτονιά και όλοι τον εκτιμούσαν...

Τα παιδιά που κάθονται τώρα στα θρανία θα είναι Έλληνες;

Γράφει ο Δημήτριος Νατσιός, Δάσκαλος

Η Ελλάδα «τρώει» τα καλά της παιδιά και αφήνει να την «τρώνε» τα κακά της παιδιά (Μεν. Παλλάντιος)

«...Και τα Νέα Ελληνικά θα ξαναγυρίσουν κι όχι πια με τ’ άθλια εκείνα κείμενα που διαλέγουν ως τώρα οι κλίκες και οι λογοκρισίες των πολιτικών ψευτοϊδεολογικών παρατάξεων και κομμάτων, αλλά τ’ άριστα κείμενα της Ελληνικής Γραμματείας...». («Ελλάδα και Πολιτισμός», Ι.Μ. Κουτλουμουσίου, σελ. 158, κείμενο του Ρ. Αποστολίδη, 1995). Ωσπου να έρθει όμως αυτή η ευλογημένη ώρα, ώσπου να έρθουν «καινούργιοι άνθρωποι / για να συνοδέψουν την βλακεία / στην τελευταία της κατοικία» (Παλαμάς), το έθνος είναι βυθισμένο «εις την απόλυτον αγραμματείαν», όπως έλεγε ο μεγάλος Δάσκαλος του Γένους Κωνσταντίνος Κούμας. Οχι κείμενα άριστα, άλλα σκύβαλα ακατ-ανόητα.

«Tα παιδιά μας να τα μαθαίνωμεν γράμματα και ηθική»

«Το λοιπόν, αν θέλωμαν το λίγον να γένη μεγάλον, πρέπει να λατρεύωμεν Θεόν, ν’ αγαπάμε πατρίδα· νάχωμεν αρετή· τα παιδιά μας να τα μαθαίνωμεν γράμματα και ηθική»
στρατηγός Μακρυγιάννης

Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός
Δάσκαλος, Κιλκίς


Τα παιδιά τα «μαθαίνωμεν» γράμματα, τα «μαθαίνωμεν» και σπουδάματα και θάματα πολλά, αλλά του Θεού τα πράματα και ηθική δεν τα μαθαίνωμεν ούτε τα διδάσκουμε, γιατί έτσι προέκρινε η αφελληνισμένη ψευτοδιανόησις, που αλωνίζει ανενόχλητα τόσα χρόνια παιδιά και Παιδεία.

Η κουλτούρα του Πίου και η «ηθική του νικητή»

Ήταν πέρυσι το χειμώνα όταν ο Γελωτοποιός μπήκε στο μπακάλικο της γειτονιάς (επιχείρηση υπό εξαφάνιση) για να ψωνίσει. Ο μπακάλης, ένας νεαρός είκοσι πέντε χρονών, άρχισε να φωνάζει: «Ομορφάντρα μου, Ωνάση μου, μη με ξυπνάτε, ζω ένα όνειρο.»
Ο Γελωτοποιός σάστισε. Ήξερε ότι ο Π. είναι αιματώδης τύπος, αλλά δεν μπορούσε να καταλάβει τι ήταν αυτά που του έλεγε. Ο Π. του εξήγησε. Ήταν τα λόγια μιας διαφήμισης.

Αύγουστε, καλέ μου μήνα…


AygΑύγουστε, καλέ μου μήνα, να ΄ σουν δυο φορές τον χρόνο…
Η πιο διαδεδομένη και γνωστή παροιμία –απόφθεγμα του καλοκαιριού. Και πιο γνωστή στους μαθητές αλλά και στους εργαζόμενους, που οι περισσότεροι αυτόν τον μήνα παίρνουν την άδειά τους και ξεκουράζονται. Γι΄ αυτό και η παροιμία-ευχή δηλώνει την επιθυμία των ανθρώπων να ήταν ο μήνας Αύγουστος ακόμη μια φορά.

Ιατρικοί αφορισμοί για το Καλοκαίρι

Ιατρικοί αφορισμοί για το Καλοκαίρι
Του Κωνσταντίνου Ερρίπη, θεολόγου - Καρδιολόγου
- Αποφεύγουμε το πολύ φαγητό. Τρώμε λίγο και πολλές φορές. Το βράδυ ελάχιστα.
- Είναι λάθος το γνωστό: Θα φάω αρκετά αλλά μετά θα περπατήσω.
1ο λάθος: Με το περπάτημα δεν καταναλίσκεται εύκολα η τροφή. Οι θερμίδες του φαγητού είναι πολλές ... και ατελείωτες. Να σκεφθούμε το εξής: Ο αγρότης παλαιά έσκαβε επί 8-10 ώρες με φαγητό του 1 φασολάδα, ψωμί, 1 κρεμμύδι και λίγες ελιές. Αυτά τα «καύσιμα» (θερμίδες) αρκούσαν για όλη αυτή την εργασία. Εμείς πως θα τα καταναλώσουμε με ένα απλό βάδισμα;

Πώς μια μάνα αποχαιρέτησε τον υιό της!

Πώς μια μάνα αποχαιρέτησε τον υιό της!
Τον περασμένο Αύγουστο φτερούγισε για τον Ουρανό η αγνή ψυχή του 19χρονου Βασιλείου Δαρδανού, από τον Αλίαρτο – Βοιωτίας. Τελευταίος γιος του ευσεβούς Ιερατικού ζεύγους π. Παναγιώτη και Μαργαρίτας, δοκίμασε τον πόνο από τη λεγόμενη επάρατο νόσο λίγο μετά την επιτυχία του στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Επί ένα χρόνο φοίτησε στο σχολείο του πόνου και πήρε ομολογουμένως άριστα. Το πτυχίο το πήρε από τα χέρια του αγωνοθέτου Χριστού.

Η Ιστορία των Παρακλήσεων στην Υπεραγία Θεοτόκο

Η Ιστορία των Παρακλήσεων στην Υπεραγία Θεοτόκο
Η αγάπη, ο σεβασμός και η τιμή των πιστών για το πρόσωπο της Θεοτόκου Μαρίας εκδηλώθηκαν από πολύ νωρίς, από την αρχή της σωτηρίου οικονομίας, όπως λέγουν οι άγιοι θεοφόροι Πατέρες της Εκκλησίας μας, και είναι τόσο μεγάλη, ώστε αδυνατεί ο ανθρώπινος λόγος να περιγράψει τα αισθήματα αυτά επαρκώς.

Αλβανία: Πέρασε ο νόμος που διαιρεί τη Β. Ήπειρο σε έναν διοικητικό «αχταρμά»

Με απόλυτη πλειοψηφία εγκρίθηκε τελικά από την αλβανική Βουλή το περίφημο νομοσχέδιο για την νέα διοικητική διαίρεση της Αλβανίας μετά από μια μαραθώνια συζήτηση στην τελευταία συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής περιόδου πριν την θερινή διακοπή της.

Ο Παναής ο αλειτούργητος και η καμπάνα - Αληθινή ιστορία

Ο Παναής ο αλειτούργητος και η καμπάνα - Αληθινή ιστορία
Αληθινή ιστορία - Η καμπάνα
- Τα ’μαθες, παππού; Από ’δω κι εμ προς τα μαγαζιά θ’ ανοίγουν και τις Κυριακές.
- Τι λες, παιδάκι μου, στύλωσε με απορία και έκπληξη τα γεροντικά, θολωμένα απ’ τα χρόνια μάτια του πάνω στον εγγονό του ο μπαρμπα-Δημητρός.
- Ναί, παππού, είναι απόφαση του Υ πουργού.