''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Χριστουγεννιάτικο κέρασμα από τον Άγιο Παΐσιο

«Κάθε Χριστούγεννα ό Γέροντας θα οικονομούσε μια ρέγκα, για να πέραση όλες τις χαρμόσυνες ήμερες του Δωδεκαημέρου με κατάλυση ιχθύος.

O θάνατος του Βασίλειου Βουλγαροκτόνου -- 15 Δεκεμβρίου 1025


15 Δεκεμβρίου 1025
Ο Βασίλειος Β', ασκητικός και λιτός στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, ήταν να ταφεί στην τελευταία διαθέσιμη σαρκοφάγο στη ροτόντα του Μέγα Κωνσταντίνου στο Ναό των Αγίων Αποστόλων. Ωστόσο ο ίδιος είχε ζητήσει από τον αδελφό του και διάδοχο Κωνσταντίνο Η' να ταφεί χωρίς πομπές και επισημότητες στο Ναό του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στην περιοχή Έβδομον, έξω από τα τείχη της Κωνσταντινούπολης. Το 1204, ο τάφος λεηλατήθηκε από τους σταυροφόρους της Δ' Σταυροφορίας.
Ο θάνατός του, όπως παρουσιάζεται από την έξοχη πένα του Κώστα Κυριαζή, από το βιβλίο του <<Βασίλειος ο Βουλγαροκτόνος>>
………………………………………………………………………………………………

Προϊόντα "ευλογημένα" με την κατάρα του ισλάμ πλημμύρισαν την Ελληνική αγορά

Α. Λεώνη

Μέχρι τώρα ξέραμε την πιστοποίηση προϊόντων HACCP, αλλά φαίνεται ότι με την Ισλαμοποίηση που υφιστάμεθα σύντομα θα έχουμε και την θρησκευτική ‘πιστοποίηση Χαλάλ'.

Αλβανοί: «Πως ξεφύγαμε την αφομοίωση με τους Έλληνες»


Ένα ενδιαφέρον άρθρο γράφει ο Αλβανός καθηγητής Γιακούμπ Κράσνικι (JAKUP KRASNIQI ) για τη διαμόρφωση του αλβανικού έθνους. Στη γραφή του προσπαθεί να αναλύσει τις βάσεις του αλβανικού έθνους και τη δημιουργία της σύγχρονης Αλβανίας.