''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Οι άγγελοι, όπως οι ψυχές, έχουν μέλη, κεφάλι, μάτια, στόμα, χέρια, πόδια, μαλλιά, έχουν δηλαδή πλήρη ομοιότητα με το ανθρώπινο σώμα

Στα πρόσωπα των αγίων Αγγέλων λάμπουν ή ομορφιά της αρετής καί ή χάρη του Θεού, όπως, άλλωστε, καί στα πρόσωπα των πολύ ενάρετων χριστιανών. Τά πρόσωπα τών πονηρών Αγγέλων, λόγω της απόλυτης κακότητάς τους, μοιάζουν μέ πρόσωπα εγκληματιών καί κακούργων

Αγίου Ιγνατίου Μπριαντσανίνωφ

ΣΟΚ: Μελετώνται σενάρια στο υπουργείο Εξωτερικών που αναφέρονται σε «διαχείριση στρατιωτικής ήττας» σε Αιγαίο και Δ.Θράκη!

του Γιάννη Πετρίδη
 
H Αεροπορία της Νοτιας Κορέας (RoKAF), υπέγραψε την τελική σύμβαση για τον εκσυχρονισμό 134 μαχητικών αεροσκαφών της F-16 F-16 C/D Block 50/52, σε επίπεδο "Viper" με ραντάρ AESA, δίνοντας αντί 2,5 δισ. ευρώ δείχνοντας το ύψος που δυνητικά θα φτάσει το ελληνικό πρόγραμμα εσκυγχρονισμού των F-16 και το πόσο ανέφικτο είναι στην σημερινή οικονομική πραγματικότητα αν δεν αλλάξει κάτι από την αντίληψη των κυβερνώντων (νυν και πρώην-επόμενων) για την ενίσχυση και όχι εγκατάλειψη της εθνικής άμυνας.

Γιατί τα παιδιά μας βαριόνται τόσο στο σχολείο, δε μπορούν να περιμένουν, απογοητεύονται εύκολα και δεν έχουν πραγματικούς φίλους;

Είμαι εργοθεραπεύτρια με 10ετή εμπειρία εργασίας με παιδιά, γονείς και δασκάλους. Συμφωνώ απόλυτα με το μήνυμα του δασκάλου που έλαβα πρόσφατα, ότι τα παιδιά μας χειροτερεύουν όλο και περισσότερο σε πολλά ζητήματα. Ακούω σταθερά την ίδια άποψη από κάθε δάσκαλο που συναντώ. Αδιαμφισβήτητα, καθ’ όλη τη διάρκεια της δεκαετούς πορείας μου, έχω δει και εξακολουθώ να βλέπω μία πτώση στην κοινωνική, συναισθηματική και ακαδημαϊκή λειτουργικότητα των μαθητών καθώς και μια ραγδαία αύξηση των μαθησιακών δυσκολιών και άλλων διαγνώσεων.

Τα αρώματα στην αρχαία Ελλάδα

Οι Μινωίτες γνωρίζουμε πως εισήγαγαν κανέλα, βάλσαμο, μύρο, χέννα, νάρδο, βάλανα από την Αίγυπτο, τη Συρία, την Κύπρο και το Λίβανο, ενώ εξήγαγαν πρώτες ύλες, όπως ξύλα κυπαρισσιού, αλλά και έτοιμα προϊόντα όπως λάδι ελιάς, αμυγδάλου και λαδάνου.
Πολλά μινωικά βάλσαμα ήταν ιδιαίτερα δημοφιλή στην Αίγυπτο και αναφέρονται σε πολλά κείμενα της 18ης και 19ης Δυναστείας.

Η Γερμανία φοβάται Ρωσία και Τραμπ και ετοιμάζει την Ε.Ε. για πόλεμο! – Αντίθετη η Βρετανία

Αποτέλεσμα εικόνας για παγκοσμιος πολεμος
Παιχνίδια πολέμου από τη Γερμανία, που θέλει να ενισχύσει τους στρατούς των χωρών της Ε.Ε., με την δικαιολογία μιας ενδεχόμενης επίθεσης στην Ευρώπη από μέρους της Ρωσίας(!), αλλά και με την αιτιολογία της καταπολέμησης της ισλαμιστικής τρομοκρατίας, σχέδιο που βρίσκει αντίθετη τη Βρετανία.