''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Στενεύουν τα περιθώρια για όλους.


Παγκοσμιοποιητές των Η.Π.Α. ονειρεύονται νίκη επί Ρωσίας και Κίνας σε παγκόσμιο πόλεμος, πιέζεται και η «Αρκούδα» να στείλει «ειρηνευτικές δυνάμεις» στην Αν. Ουκρανία…
Είναι φανερό πλέον ότι οι παγκοσμιοποιητικές δυνάμεις της Δύσης θέλουν να προκαλέσουν παγκόσμια σύρραξη, προκειμένου να βγει η Ρωσία από την μέση αλλά να ελεγχθεί και το αχανές κράτος της Κίνας. Αυτό παραδέχθηκε ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών των Η.Π.Α., Paul Craig Roberts, σε πρόσφατη συνέντευξή του στην «Φωνή της Ρωσίας», δηλώνοντας ότι κέντρα στην άλλη μεριά του Ατλαντικού πιέζουν για πόλεμο εναντίον Ρωσίας και Κίνας. Ποιο κανάλι στην Ελλάδα, άραγε μετέδωσε την συγκεκριμένη δήλωση;

Ευρωπαίοι μαθηματικοί απέδειξαν την ύπαρξη του Θεού μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή!


Ευρωπαίοι μαθηματικοί απέδειξαν την ύπαρξη του Θεού μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή!
 
Υπάρχει Θεός; Το ερώτημα αυτό απασχολεί τους φιλοσόφους και τους θεολόγους εδώ και δεκάδες αιώνες.Ξαφνικά πριν από λίγους μήνες εμφανίστηκε η είδηση ότι δύο ευρωπαίοι μαθηματικοί, χρησιμοποιώντας έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και τη σχετική θεωρία του αυστριακού μαθηματικού Κουρτ Γκέντελ, κατάφεραν να αποδείξουν μαθηματικά την ύπαρξη του Θεού!
Το τι ακριβώς απέδειξαν και με ποιον τρόπο σχετίζεται άμεσα με την κατανόηση της Μαθηματικής Λογικής και των κανόνων που τη διέπουν.

Αστυνομία στο Βυζάντιο και στα νεώτερα χρόνια.

Ο Θεσμός της Αστυνομίας

Οι Αρχές στο Βυζάντιο ήταν:
  1. Ο Έπαρχος της πόλης, ο οποίος ασκούσε την ανώτατη διοικητική εξουσία της πόλης.
  2. Ο Πραίτωρ του δήμου, ο οποίος ασκούσε αστυνομικά καθήκοντα.
  3. Ο Έπαρχος του Σίτου, η αρμοδιότητα του οποίου ήταν να παρακολουθεί τον τρόπο της παρασκευής και της διάθεσης του άρτου.
  4. Οι Επιμελητές.
  5. Οι Πράκτορες της Μυστικής Αστυνομίας.
  6. Ο Κβέστωρ, παρακολουθούσε τις κινήσεις των ξένων και των επισκεπτών της πόλης.

Η ΠΡΩΤΗ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝ/ΠΟΛΗΣ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 1204


Σε μια εποχή που αρκετοί σημερινοί Δυτικοευρωπαίοι επισημαίνουν το οικονομικό χρέος των Ελλήνων, ίσως θα πρέπει να αναρωτηθούμε από πότε και πως ξεκίνησε η οικονομική πρόοδος της Δύσης και ποιοί πραγματικά χρωστάνε σε ποιούς...
Στις 13 Απριλίου του 1204 συνέβη μια από τις χειρότερες και βαρβαρότερες στιγμές της ανθρώπινης ιστορίας, η Α' Άλωση της Βασιλεύουσας από τους Σταυροφόρους Φράγκους. Η Κωνσταντινούπολη έμεινε σκλαβωμένη στους Δυτικούς για μισό περίπου αιώνα. Υπολογίζεται ότι κατά τις πρώτες ημέρες της Άλωσης του 1204, πάνω από το μισό πλούτο που υπήρχε τότε σε όλο τον κόσμο μεταφέρθηκε από την Πόλη στη Δύση, γεγονός που άλλαξε το ρου της ιστορίας.

"Χοντρή" τουρκική πρόκληση στη Σάμο σε πτήση "Σπαρτιάτη"! Τσιμουδιά από το ΓΕΕΘΑ

"Χοντρή" τουρκική πρόκληση στη Σάμο σε πτήση "Σπαρτιάτη"! Τσιμουδιά από το ΓΕΕΘΑ

Επιμέλεια : Λ. Λιγουριώτης
Σε χοντρή πρόκληση αμφισβήτησης του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ) νοτίως της Σάμου προχώρησε η Τουρκία την 1η Ιουλίου με την ελληνική πλευρά να τηρεί ...σιγή ασυρμάτου - κυριολεκτικώς και μεταφορικώς!
Η πρόκληση, την οποία απέκρυψε η Πολεμική Αεροπορία, το ΓΕΕΘΑ και το Υπ. Αμυνας , έγινε κατά την διάρκεια δρομολογίου του μοναδικού αυτή την περίοδο διαθέσιμου μεταφορικού αεροσκάφους C-27J ''Σπαρτιάτης'' της Πολεμικής Αεροπορίας μεταξύ Σάμου, Λέσβου και Χίου.
Στις 09.19 π.μ. της 1ης Ιουλίου όταν το C-27J Spartan βρισκόταν νοτίως της Σάμου και φυσικά εντός του ΕΕΧ δέχθηκε κλήση από τουρκικό ραντάρ με τον Τούρκο ελεγκτή Εναέριας Κυκλοφορίας να ''προειδοποιεί'' το πλήρωμα του ''Σπαρτιάτη'' ότι ...''επηρεάζει'' τον Τουρκικό Εναέριο Χώρο - μια διατύπωση που χρησιμοποιούν οι Τούρκοι για να ειδοποιούν για παραβιάσεις. Φυσικά το πλήρωμα του ελληνικού μεταγωγικού αεροσκάφους δεν έλαβε υπόψιν του την ...''προειδοποίηση'' - που μάλλον επαναλήφθηκε- και ούτε καν απάντησε, συνεχίζοντας το προγραμματισμένο δρομολόγιό του- και καλά έκανε.

ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥΣ Η ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

ΡΩΜΑΙΙΚΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
Νίκου Χειλαδάκη
Δημοσιογράφου-Συγγραφέα-Τουρκολόγου

Τον άμεσο κίνδυνο κατεδάφισης και ολικής καταστροφής ολόκληρης βυζαντινής συνοικίας που σώζεται ακόμα στην Κωνσταντινούπολη, επισημαίνει η τουρκική εφημερίδα, Taraf,σε αποκλειστικό της δημοσίευμα, στις 13 Ιουνίου.

Όσιος Πορφύριος: Όταν η ψυχή μας είναι αγιασμένη, ακτινοβολεί το καλό

Όσιος Πορφύριος: Όταν η ψυχή μας είναι αγιασμένη, ακτινοβολεί το καλό
 
Ο άνθρωπος έχει τέτοιες δυνάμεις, ώστε να μπορεί να μεταδώσει το καλό ή το κακό στο περιβάλλον του. Αυτά τα θέματα είναι πολύ λεπτά. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή.
Πρέπει να βλέπομε το καθετί με αγαθό τρόπο. Τίποτα το κακό να μη σκεπτόμαστε για τους άλλους. Κι ένα βλέμμα κι ένας στεναγμός επιδρά στους συνανθρώπους μας. Και η ελάχιστη αγανάκτηση κάνει κακό. Να έχομε μέσα στην ψυχή μας αγαθότητα κι αγάπη αυτά να μεταδίδομε.
Να προσέχομε να μην αγανακτούμε για τους ανθρώπους που μας βλάπτουν· μόνο να προσευχόμαστε γι’ αυτούς με αγάπη. Ό,τι κι αν κάνει ο συνάνθρωπος μας, ποτέ να μη σκεπτόμαστε κακό γι’ αυτόν. Πάντοτε να ευχόμαστε αγαπητικά. Πάντοτε να σκεπτόμαστε το καλό.

ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΑΠΕΤΡΕΨΑΝ ΤΟ 1918 ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΞΑΝΑ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΝΑΟΣ

ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΑΠΕΤΡΕΨΑΝ ΤΟ 1918 ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΞΑΝΑ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΝΑΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Την σημαντική αποκάλυψη ότι μετά την κατάληψη στις 13 Νοεμβρίου του 1918 της Κωνσταντινούπολης από τα συμμαχικά στρατεύματα της Αντάντ οι Βρετανοί σκόπευαν να επιστρέψουν την αγία Σοφία  στους χριστιανούς της Πόλης  αλλά την τελευταία στιγμή έκαναν πίσω, κάνει η τουρκική εφημερίδα Zaman στις 30/6 (2013). Αντιλαμβάνεται κανείς ότι αν συνέβαινε κάτι τέτοιο και αν ο σταυρός θα δέσποζε ξανά μεγαλοπρεπής  στον τρούλο της αγίας Σοφίας, αυτό θα ήταν ένα γεγονός μεγάλης ιστορικής συμβολικής αλλά και ψυχολογικής σημασίας και  θα επηρέαζε αποφασιστικά στην οριστική επαναφορά της Πόλης στα ελληνικά χέρια. Η εμφάνιση ξανά του σταυρού στον τρούλο της αγίας Σοφίας θα ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ιστορικά χτυπήματα για τους Τούρκους και θα έδινε το έναυσμα για την εκκένωση της Πόλης από το ισλαμικό στοιχείο, όπως υπολόγιζαν τότε και τα συμμαχικά στρατεύματα, σύμφωνα πάντα με την τουρκική εφημερίδα.

Η σφαγή 150 ρωσόφωνων αμάχων φέρνει πιο κοντά στην Α.Ουκρανία τη ρωσική ειρηνευτική δύναμη (ΒΙΝΤΕΟ)

Η σφαγή 150 ρωσόφωνων αμάχων φέρνει πιο κοντά στην Α.Ουκρανία τη ρωσική ειρηνευτική δύναμη (ΒΙΝΤΕΟ)
 
Περισσότερο κοντά βρίσκεται από κάθε άλλη φορά η είσοδος στην Ανατολική Ουκρανία ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων η χθεσινή νέα σφαγή που πραγματοποίησε το καθεστώς του Κιέβου.
Συγκεκριμένα και όπως αναφέρουν τα διεθνή πρακτορεία τουλάχιστον 150 ρωσόφωνοι στην πλειοψηφία τους άμαχοι σκοτώθηκαν στην πόλη Νικολάγεβκα όπου οι καθεστωτικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον στόχων που είχαν εκλάβει ως θέσεις των δυνάμεων αυτοάμυνας, στην πραγματικότητα όμως επρόκειτο περί κατοικιών.

Ετοιμάζουν νέον πιλοτικόν πρόγραμμα Θρησκευτικών εις τα σχολεία άνευ… ερεύνης

Ετοιμάζουν νέον πιλοτικόν πρόγραμμα Θρησκευτικών εις τα σχολεία άνευ… ερεύνης
 
Ο τέως διευθυντής του υπουργείου Προεδρίας - Κυβερνήσεως κ. Γεώργιος Κρίππας, διδάκτωρ Συνταγματικού Δικαίου, με επιστολήν του προς τον Σύμβουλον του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σταύρον Γιαγκάζογλου τον καλεί, όπως ματαιώση τα σχέδιά του διά την εφαρμογήν (πιλοτικώς) νέου προγράμματος Θρησκευτικών, εις τα σχολεία, διότι το υπουργείον δεν έχει κάμνει συγκριτικήν έρευναν, ως απαιτούν, αι υπό του Νόμου προβλεπόμεναι διαδικασίαι. Προειδοποίει δε τον Σύμβουλον του υπουργείου ότι αν παρά ταύτα προχωρήση, θα κινηθή εναντίον του νομικώς.

Το άδοξο τέλος του Πύρρου.

Το άδοξο τέλος του Πύρρου.

210px-Pyrrhus

Ο Πύρρος ο Μολοσσός, ο ένδοξος βασιλιάς της Ηπείρου, γεννήθηκε γύρω στο 318π.Χ. Πέντε χρόνια μετά το θάνατο του ξαδέλφου του, Μ. Αλεξάνδρου. Πατέρας του ήταν ο Αιακίδης και μητέρα του η Φθία. Είχε και δύο αδελφές, την Δηιδάμεια και την Τρωάδα. Όταν ήταν δύο ετών, επαναστάτες ανέτρεψαν τον πατέρα του, και σκότωσαν την μητέρα του και την αδελφή του, Τρωάδα. Ο πατέρας του , πράος και δίκαιος, σκοτώθηκε τρία χρόνια αργότερα, φυγάδας στην Ακαρνανία. Ο Πύρρος ανακηρύχθηκε βασιλιάς, υπό επιτροπεία, σε ηλικία 12 ετών, από το 307-303. Διώχτηκε όμως από το βασίλειο, από επανάσταση που υποκίνησε ο Κάσσανδρος. Ακολούθησε την τύχη του Αντίγονου Μονόφθαλμου και του Δημητρίου του Πολιορκητή, μέχρι που με την βοήθεια του Πτολεμαίου το 297 κατέλαβε πάλι το θρόνο και συμβασίλεψε για λίγο καιρό με τον ξάδελφο του, Νεοπτόλεμο, μέχρι που τον φόνευσε.

Αποκάλυψη ΣΟΚ του Russia Today. Σχέδιο Εθνοκάθαρσης στην Ανατ. Ουκρανία διέρρευσε σε εμπιστευτικό υπόμνημα της RAND corporation.

 
Του Μιχαήλ Στυλιανού
Σχέδιο εθνοκάθαρσης των εξεγερμένων ανατολικών επαρχιών της Ουκρανίας –με απομόνωση, βομβαρδισμoύς («και με μή συμβατά όπλα»), στρατόπεδα συγκεντρώσεως, εκτελέσεις, εκτοπίσεις και κατάσχεση περιουσιών- το οποίο εκπονήθηκε από την αμερικανική Ραντ Κορπορέϊσον, διέρρευσε στην δημοσιότητα,  μεταδόθηκε και σχολιάσθηκε χθες την νύχτα στο διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο R.T. (Russia Today).
Η RAND Corporation είναι διάσημη ιδιωτική «τράπεζα εγκεφάλων», που γνωμοδοτούν επί διεθνών προβλημάτων ή εκπονούν μελέτες προς χρήσιν των αμερικανικών στρατιωτικών υπηρεσιών. Το συγκεκριμένο κείμενο, που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του ρωσικού δικτύου, έχει τη μορφή υπομνήματος και φέρει την ένδειξη «εμπιστευτικό».

Το Βρετανικό Μουσείο «σπάει» σε κομμάτια τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Το Βρετανικό Μουσείο «σπάει» σε κομμάτια τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Χωρίζονται και μετακινούνται τα μάρμαρα του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο. Την Άνοιξη τμήματα από τα γλυπτά θα μετακινηθούν από τη γκαλερί «Ντουβέν», όπου τοποθετήθηκαν τη δεκαετία του 1960 και θα μεταφερθούν στην γκαλερί «Σάνσμπερι», εκθεσιακό χώρο μέσα στο μουσείο, που δημιουργήθηκε με ιδιωτική χορηγία 25 εκατομμυρίων λιρών.

Θέλετε να κάνετε τα παιδιά σας να αγαπήσουν τους Ήρωες και την ιστορία μας;


Θέλετε να τους έχουν σαν πρότυπα; Να εξοικειωθούν με τον ηρωισμό και την αγωνιστικότητά τους;
Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Μπορείτε ΚΑΙ μέσα από το παιχνίδι να στρέψετε την προσοχή και το ενδιαφέρον του παιδιού σας στους ήρωές μας και στις περιόδους της ιστορίας μας.
Εκτονώστε την ζωηράδα τους μέσα από παιχνίδια, που θα τονώσουν τον ζήλο για την αγάπη στα ηρωικά πρότυπά μας.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Κραδαίνοντας μαχαίρια Πακιστανός πρώην μαθητής μπήκε σε «πολυπολιτισμικό» σχολείο μιλώντας για το Ισλάμ και απειλώντας να σκοτώσει τις μαθήτριες

Δρέσδη: Σε κατάσταση αμόκ, o 18χρονος Ουσμάν Χ., οπλισμένος με δύο μαχαίρια κουζίνας και μια σιδερένια ράβδο, μπήκε χθες μέσα στο κτίριο του ‘διαπολιτισμικού σχολείου’ στην οδό Leubnitzer. Σύμφωνα με την αστυνομία: «Άρχισε να μιλάει για τις ισλαμιστικές ιδέες μπροστά στους μαθητές μιας τάξης και κυκλοφορούσε με τα όπλα».

Σε επίταξη οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ

Σε επίταξη οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ
 
«Στη Δημοκρατία οι νόμοι και οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να τυγχάνουν του σεβασμού όλων και το δημόσιο συμφέρον προέχει», δήλωσε η Σοφία Βούλτεψη και ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση προχωρά στην επιταξη των υπηρεσιών της ΔΕΗ. Η κυβερνητική εκπροσωπος τόνισε ότι όπως από την πρώτη ημέρα αυτής της άνευ συνδικαλιστικού αιτήματος και υποκινούμενης απεργίας είχε γνωστοποιηθεί προς πάσα κατεύθυνση, απόφαση της κυβέρνησης ήταν και παραμένει η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος.

Διαγράφουν τη λέξη «ελληνική» από το «Τμήμα Ελληνικής φιλολογίας» του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, προφανώς γιατί τους ενοχλεί!

 
Οι καθηγητές  του  τμήματος ελληνικής φιλοσοφίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης που εδρεύει στην Κομοτηνή... αποφάσισαν στη γενική τους συνέλευση - και μάλιστα ομοφώνως να  διαγράψουν  τη λέξη «ελληνική» - προφανώς θα τους ενοχλεί και μετονομάζουν το «Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας»  σε… «Τμήμα Φιλολογίας»!
Στο σκεπτικό τους αναφέρουν, ότι, «ο προσδιορισμός «ελληνικής»  πριν από τη λέξη φιλολογία στην τρέχουσα ονομασία του Τμήματος δεν προσδιορίζει καμιά επί πλέον δεξιότητα…» και ότι « φαίνεται να είναι πλεοναστικός και σε ορισμένες  περιπτώσεις  παραπλανητικός και εσφαλμένος». Και  αυτό, επειδή οι καθηγητές που διδάσκουν λατινική φιλολογία ή γλωσσολογία δεν σχετίζονται κατά κανένα τρόπο με τον προσδιορισμό «ελληνική» (Στο τμήμα υπηρετούν 24 καθηγητές από τους οποίους οι δύο έχουν γνωστικό αντικείμενο την λατινική φιλολογία).

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΔΙΑΔΟΧΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Mετά την τραγική φιγούρα ρασοφόρου που ομοιάζει με "ορθόδοξο" επίσκοπο σε αποδοχή του αβαπτίστου παπικού ως βαπτισμένου, θυμηθήκαμε τις παραδόσεις του μακαριστού   π.Ιωάννου Ρωμανίδη. Το μοιραζόμαστε ως ωφέλεια και γνώση όσων, δεν γνωρίζουν.

      Οι  Φράγκοι κατέλαβαν την Εκκλησία της Ρώμης το 751-752 (Πιπίνος ο Γ') με την πρόφαση ν' απαλλάξουν την Εκκλησία της Ρώμης από τον κίνδυνο των Λογγοβάρδων. Το 769 έγινε μία Σύνοδος στην Ρώμη, στην οποία εθεσπίστηκε για πρώτη φορά στην Εκκλησία της Ρώμης το ότι απαγορεύεται μη Ρωμαίος να γίνει πάπας, διότι τότε υπήρχε φραγκική κυριαρχία.


Εις την Δύση οι Φράγκοι  όπου κατακτούσαν βάζανε δικούς τους επισκόπους και αυτή η παράδοσις  συνεχίσθη μέχρι την Ιταλοκρατία της Ρόδου. Αυτή η παράδοσις ίσχυε και εις την Ισπανία και εις την Γαλλία (είχαν καταληφθή αυτά τά μέρη από Φράγκους και από Γότθους).

Καρλομάγνος: Η πηγή του Κακού / Ο δημιουργός του Πρώτου Ράιχ / Ο ιδρυτής της "Δύσης".

 
Ο ιδρυτής και δημιουργός αυτού που λέμε σήμερα "Δύση", ο μέγας Κάρολος ή Καρλομάγνος, είναι για τους Δυτικούς σήμερα ο μέγιστος των Βασιλέων στην ιστορία ολόκληρης της Δυτικής Ευρώπης και ένας από τους τέσσερις σπουδαιότερους όλων των εποχών (σύμφωνα με αυτούς). Ο Καρλομάγνος, ο Βασιλιάς σύμβολο, που ξυπνούσε και κοιμόταν με το όνειρο πως να κλέψει την δόξα και το ανυπέρβλητο μεγαλείο του Βυζαντίου.

Η σημερινή κατάσταση των μονοπατιών στο Άγιο Όρος

ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
Πίνακας των μονοπατιών του Αγίου Όρους
με κατάσταση, διάρκεια και συνδέσμους
σε Αναλυτικές Περιγραφές


Ο πίνακας αυτός περιέχει τις νεώτερες πληροφορίες που διαθέτει η διεθνής οργάνωση «The Friends of Mount Athos -FoMA» (οι Φίλοι του Αγίου Όρους) σχετικά με την κατάσταση των μονοπατιών του Αγίου Όρους (με τις επιφυλάξεις που φαίνονται στο κάτω μέρος της σελίδας). Οι διαδρομές παρατίθενται με την αλφαβητική σειρά των Μοναστηριών, Σκητών ή άλλων σημείων ενδιαφέροντος από τα οποία ξεκινούν.

Γιορτάζουμε σήμερα 5 Ιουλίου, ημέρα μνήμης του Οσίου Αθανασίου του Αθωνίτου και των έξι μαθητών του.


Ὁ Ὅσιος Ἀθανάσιος ὁ Ἀθωνίτης 

Εορτή του Οσίου Αθανασίου του Αθωνίτου
Ὁ Ὅσιος Ἀθανάσιος, ὁ ὁποῖος καταγόταν ἀπὸ τὴν Τραπεζοῦντα, προέρχονταν ἀπὸ πολὺ εὐσεβῆ καὶ εὔπορη οἰκογένεια. Ἡ οἰκογένειά του, τοῦ προσέφερε ὅλα τὰ ἀπαραίτητα ἐφόδια γιὰ τὶς σπουδές του, τὶς ὁποῖες τὶς ὁλοκλήρωσε στὴν Κωνσταντινούπολη.
Ἐκεῖ τοῦ γεννήθηκε μέσα στὴν ψυχή του ἐπιθυμία νὰ γίνει μοναχὸς καὶ νὰ φθάσει στὰ ἄκρα τῆς ἀσκητικῆς ζωῆς. Γὶ αὐτὸ ἀκριβῶς τὸν λόγο, πῆγε στὸ ὅρος Κυμινᾶς τῆς Μικρᾶς Ἀσίας, ὅπου βρισκόταν ἕνα μοναστῆρι τοῦ ὁποίου ἡγούμενος ἦταν ὁ Μιχαήλ, ὁ ἐπονομαζόμενος Μαλεῖνος. Ἔτσι ἀνάμεσα στοὺς μοναχούς, συγκαταριθμήθηκε καὶ ὁ Ἀθανάσιος.

Σύλληψη γερμανού που κατασκόπευε για λογαριασμό των ΗΠΑ.

Νέο σκάνδαλο προκαλεί προβλήματα στις σχέσεις Βερολίνου-Ουάσινγκτον
Bερολίνο
Ένα νέο σκάνδαλο κατασκοπείας έκανε την εμφάνισή του στη Γερμανία και αναμένεται να προκαλέσει νέα προβλήματα στις διπλωματικές σχέσεις Βερολίνου - Ουάσινγκτον.
Σύλληψη γερμανού που κατασκόπευε για λογαριασμό των ΗΠΑΟι γερμανικές αρχές συνέλαβαν έναν Γερμανό που εργάζεται στη γερμανική υπηρεσία πληροφοριών BND με την υποψία ότι ήταν διπλός πράκτορας και διενεργούσε κατασκοπεία για λογαριασμό των ΗΠΑ, δήλωσαν σήμερα κυβερνητικές πηγές στο Βερολίνο.
Ο εκπρόσωπος της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ αρνήθηκε να σχολιάσει την πληροφορία αυτή.

Η σύλληψη ενός 31χρονου Γερμανού με την υποψία ότι διενεργούσε κατασκοπεία για λογαριασμό μιας ξένης χώρας ανακοινώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης από την ομοσπονδιακή εισαγγελία, η οποία δεν διευκρίνισε ωστόσο την χώρα για την οποία φέρεται ότι εργαζόταν.

Huffington Post: Το ψηφιακό ντεκόρ στο Game of Thrones είναι από τα Μετέωρα- «Tο μέρος είναι πραγματικά μαγικό» (εικόνες)

Huffington Post: Το ψηφιακό ντεκόρ στο Game of Thrones είναι από τα Μετέωρα- «Tο μέρος είναι πραγματικά μαγικό» (εικόνες)

Οι σκηνές του πρώτου κύκλου στον Οίκο των Arryn μπορεί να γυρίστηκαν στη Βόρεια Ιρλανδία, όμως το ψηφιακό ντεκόρ στο φόντο έξω από το κάστρο είναι καθαρά ελληνικό, αφού οι παραγωγοί της σειράς φαινόμενο χρησιμοποίησαν για τη δημιουργία του σκηνικού φωτογραφίες από τα Μετέωρα.
Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που, σύμφωνα με την Huffington Post, οι βράχοι που μοιάζουν να αιωρούνται στη Θεσσαλία θα μπορούσαν να γίνουν τόπος προσκυνήματος, όχι για τους πιστούς χριστιανούς, αλλά για τους φανατικούς του Game of Thrones.

Τι να κάνετε για να μη σας τσιμπήσει ποτέ κουνούπι

Τι να κάνετε για να μη σας τσιμπήσει ποτέ κουνούπι
Μαζί με τις διακοπές και την ξεγνοιασιά, το καλοκαίρι είναι δυστυχώς συνώνυμο και με τα ενοχλητικά κουνούπια.
Μπορούμε όμως να προστατευθούμε εάν γνωρίζουμε ποιες είναι οι φυσικές μυρωδιές που απωθούν αποτελεσματικότερα τα κουνούπια.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Mahidol στην Ταϋλάνδη εξέτασαν 38 διαφορετικά αιθέρια έλαια και διαπίστωσαν ότι τέσσερα από αυτά έχουν μοναδική εντομοαπωθητική δράση.

Πιο κοντά στην αγιοκατάταξη του Γέροντα Παϊσιου!

Πιο κοντά στην αγιοκατάταξη του Γέροντα Παϊσιου!
 
Φούντωσαν εκ νέου οι φήμες για την άμεση αγιοποίηση του Γέροντα Παϊσιου του Αγιορείτου ενόψει και της 20ης επετείου από την κοίμησή του που είναι στις 12 του τρέχοντος μήνα. Αφορμή για τις νέες φήμες υπήρξε κι ένα κείμενο που δημοσίευσε ο Μ. Πρωτοπρεσβυτέρος του Οικουμενικού Θρόνου Γ. Τσέτσης στο οποίο περιγράφει τα προσωπικά γνωρίσματα ενός Αγίου, καθώς επίσης και την όλη διαδικασία εντάξεώς του στο εορτολόγιο. Η συγκυρία δημοσίευσης αυτου του κειμένου που ακολουθεί παρακάτω μόνο τυχαία δεν μπορεί να είναι σύμφωνα με συγκλίνουσες απόψεις....

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν έναν ασυνήθιστο κρύο εξωπλανήτη

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν έναν ασυνήθιστο κρύο εξωπλανήτη

Επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι για πρώτη φορά εντοπίστηκε ένας βραχώδης κρύος εξωπλανήτης, η πρωτοτυπία του οποίου είναι ότι, αν και βρίσκεται "στριμωγμένος" σε ένα σύστημα με δύο κοντινά μεταξύ τους άστρα-ήλιους, περιφέρεται όπως η Γη μόνο γύρω από το ένα άστρο.

Ταυτόχρονα όμως, έγινε γνωστό ότι ο πρώτος εξωπλανήτης που είχε ανακαλυφθεί το 2007 και είχε θεωρηθεί κατάλληλος για ζωή, ο Γκλίζε 581d, πιθανότατα δεν υπάρχει, όπως εξίσου ανύπαρκτος είναι και ο γειτονικός Γκλίζε 581g.

Γιατί ο Ερντογάν πρέπει σίγουρα να βλέπει εφιάλτες με το Γέροντα Παΐσιο.

Οι Κούρδοι του Ιράκ ανακήρυξαν την ανεξαρτησία τους και με αμερικανικές «πλάτες» και χρηματοδότηση, πάνε ολοταχώς προς την δημιουργία ανεξάρτητου κουρδικού έθνους-κράτους για πρώτη φορά στην Ιστορία τους...
με απώτερο τελικό σκοπό να ενωθούν σε ενιαίο κράτος με τις αντίστοιχες περιοχές Κούρδων στην Τουρκία και την Συρία.
 
Το ISIL ανακήρυξε το πρώτο, από το Μεσαίωνα μέχρι σήμερα, ισλαμικό χαλιφάτο στη Μέση Ανατολή, εξαπολύοντας ταυτόχρονα ευθεία απειλή προς την Τουρκία κηρύσσοντας ευρεία παγκόσμια Τζιχάντ με τελικό στόχο την κατάληψη της ιερής πόλης της Κωνσταντινούπολης.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ : Ταφοι Ιπποτων στην Κυπρο. Παγκοσμια Ανατροπη της εναρξης του Τεκτονισμου 250 χρονια πιο πριν.

Η ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟΣ* έρχεται με μια νέα παγκοσμια αποκαλυψη. Ο φωτογραφικός φακός του Θοδωρη Βογιατζόγλου εντοπισε σε ενα μεγαλο ναο της Κυπρου ταφους Ιπποτων απο την Περιοδο που η Κυπρος ηταν ενα Σταυροφορικο Βασιλειο. Το Σταυροφορικο Βασιλειο επισημως Ιδρύθηκε το 1197 και καταλυθηκε το 1489 . Στο κρυφο για χρονια νεκροταφειο περα των επιτυμβιων πλακων υπαρχει και πιο μεταγενεστερη ταφη Καπετανιου Αγγλικού πλοιου με ημερομηνια 1685 αλλα με συνδεση με τους Ιπποτες. Αυτο ομως που συγκλονίζει είναι η επιτυμβια στήλη του Ιππότη Georgius Barton και της συζυγου του ELIZABETH PFAUZ που συμφωνα με το Excerpta Cypria ( βιβλιο για την Ιστορια της Κυπρου) χρονολογουνται γυρω στο 1460 και στο κατω μερος υπαρχει το μασωνικο συμβολο του κανονα και του διαβητη που πιστοποιει οτι ο Βarton ηταν τεκτωνας.

Eρευνα - ΣΟΚ: Ποιά καθημερινή συνήθεια προκαλεί καρκίνο;

Eρευνα - ΣΟΚ: Ποιά καθημερινή συνήθεια προκαλεί καρκίνο;
Ούτε που το φανταζόμασταν.
Όσοι περνούν τις περισσότερες ώρες τις ημέρας τους καθιστοί αντιμετωπίζουν έως και κατά 66% αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν κάποιες μορφές συγκεκριμένες καρκίνου, σε σύγκριση με άτομα που κινούνται περισσότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας, αναφέρει έκθεση της επιθεώρησης Journal of the National Cancer Institute.
Στο παραπάνω συμπέρασμα κατέληξαν ερευνητές ύστερα από την ανάλυση 43 παλαιότερων μελετών που αφορούν στη σχέση μεταξύ της καθιστικής ζωής και του καρκίνου.