''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Έξι εμπλοκές σε δύο ημέρες: Η τουρκική Αεροπορία κλιμακώνει επικίνδυνα στο θερμό τρίγωνο Λέσβου - Ψαρών - Χίου

Έξι εμπλοκές σε δύο ημέρες: Η τουρκική Αεροπορία κλιμακώνει επικίνδυνα στο θερμό τρίγωνο Λέσβου - Ψαρών - Χίου
Έξι εμπλοκές μέσα σε δύο ημέρες καταγράφει ήδη το ΓΕΕΘΑ σε ένα νέο ρεκόρ τουρκικών προκλήσεων το οποίο έχει να γίνει τουλάχιστον από το 2004.

Οι σημερινές εμπλοκές με αεροσκάφη της τουρκικής Αεροπορίας πραγματοποιήθηκαν στην ίδια περίπου περιοχή με τις χθεσινές δηλαδή στο θερμό «τρίγωνο» έτσι όπως έχει εξελιχθεί τις τελευταίες ημέρες μεταξύ Λέσβου Ψαρών και Χίου.
Ο σημερινός σχηματισμός των τουρκικών αεροσκαφών εισήλθε μεταξύ Λήμνου και Λέσβου στο ελληνικό FIR παραβιάζοντας και τον Εθνικό Εναέριο Χώρο γύρω στις 10:30 το πρωί.
Στη συνέχεια κινήθηκε νότια όπου αναχαιτίστηκε για πρώτη φορά από δύο F-16C τα οποία είχαν ήδη απογειωθεί από την 130ΣΜ στη Λήμνο.
Η πρώτη εμπλοκή σημειώθηκε 10 λεπτά περίπου αργότερα και πιο συγκεκριμένα στις 10:40 περίπου όταν τα τουρκικά βρίσκονταν δυτικά της Λέσβου και εντός του ΕΕΧ. Από τον τουρκικό σχηματισμό των 6 αεροσκαφών δύο τουρκικά αποσπάσθηκαν, αυτά που έφεραν οπλισμό και ενεπλάκησαν με τα F-16 της ΠΑ για 90 δευτ. περίπου.
Στη συνέχεια τα τουρκικά αεροσκάφη εντάχθηκαν και πάλι στον σχηματισμό και υπό τη συνεχή επιτήρηση των ελληνικών μαχητικών κινήθηκαν νοτιότερα όπου για δεύτερη φορά τα τουρκικά μαχητικά επιχείρησαν να εμπλακούν με τα δύο F-16 της ΠΑ.
Αυτό έγινε στις 10:50 και ενόσω ο σχηματισμός βρισκόταν βόρεια και δυτικά των Ψαρών.
Η τρίτη εμπλοκή πραγματοποιήθηκε στις 11:00 νότια και δυτικά της Χίου με τα ίδια F-16C της ΠΑ που είχαν απογειωθεί από την Λήμνο και τα δύο τουρκικά οπλισμένα αεροσκάφη.
Οι Τούρκοι εξήλθαν του ΕΕΧ και του FIR Αθηνών μεταξύ Χίου και Ικαρίας.
Ο σχηματισμός εκτός των εμπλοκών πραγματοποίησε ακόμη και 8 παραβιάσεις του ΕΕΧ.

Από  defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου