''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Συνάντηση Μέρκελ - Πούτιν στον τελικό του Μουντιάλ;

Συνάντηση Μέρκελ - Πούτιν στον τελικό του Μουντιάλ;
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ πρόκειται να συναντηθούν την Κυριακή στο Ρίο, στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου (Μουντιάλ), σύμφωνα με σύμβουλο του Κρεμλίνου.
«Προβλέπουμε διμερείς συναντήσεις με τους ηγέτες των χωρών που θα είναι παρόντες στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου», δήλωσε ο Γιούρι Ουσάκοφ, κύριος σύμβουλος του Κρεμλίνου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.
«Μέχρι στιγμής, ο κατάλογος των προσωπικοτήτων δεν έχει καθορισθεί, αλλά μπορώ να υποθέσω ότι θα είναι η Γερμανία και ορισμένες άλλες χώρες και θα έχουμε άτυπες συναντήσεις», ανέφερε.
Η παρουσία του Ρώσου προέδρου στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου αναμενόταν, καθώς ο κ. Πούτιν πραγματοποιεί επίσκεψη στη Βραζιλία από τις 13 ως τις 16 Ιουλίου για σύνοδο κορυφής των μεγάλων αναδυομένων χωρών BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική).
Η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Γερμανός πρόεδρος Γιόαχιμ Γκάουκ πρόκειται από την πλευρά τους να ταξιδέψουν στη Βραζιλία για να υποστηρίξουν την εθνική ομάδα της Γερμανίας στον τελικό εναντίον της Αργεντινής, επιβεβαιώθηκε σε ανακοίνωση της γερμανικής Προεδρίας.
Ο σύμβουλος δεν ανέφερε τα θέματα που ο πρόεδρος Βλ. Πούτιν ενδέχεται να θίξει, σε μια περίοδο κατά την οποία η γερμανική διπλωματία εμπλέκεται ιδιαίτερα στις προσπάθειες για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης.
Ο κ. Πούτιν πρόκειται να συμμετάσχει στην τελετή λήξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στη διάρκεια της οποίας η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ θα περάσει στον Ρώσο ομόλογό της την σκυτάλη της διοργάνωσης του επομένου Κυπέλλου, το 2018.

Από  naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου