''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Ο Στρατός της Συρίας συνέλαβε πράκτορες της CIA στο κρησφύγετο του ΙΚΙΛ.

  Η τουρκική «Gazete Aydinlik» με σημερινό δημοσίευμά της αναφέρει ότι ο συριακός στρατός σε επιχείρηση που διεξήγαγε στην πόλη Ράκα, όπου είναι το κρησφύγετο των τρομοκρατών του «Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε»-ΙΚΙΛ, συνέλαβε υπαλλήλους μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ- CIA, άνδρες της ένοπλης ομάδας- Πεσμέργκα- του Ιρακινού Κουρδιστάν, καθώς και επικεφαλής ομάδων του ΙΚΙΛ. Η πληροφορία δίδεται από τον Μεχμέτ Γούβα, λιβανέζος σε θέματα τρομοκρατίας που ακολουθεί πιστά τη στρατιωτική ζώνη της Συρίας.
«Η τοποθεσία αλ Ράκα, στα βόρεια της Συρίας, όπου οι δυνάμεις του ΙΚΙΛ δρουν είναι επίσης γνωστή και ως «στρατιωτική βάση του Μπιν Λάντεν».
«Η Al Raqqah είναι η έδρα των συνεδριάσεων των οργανώσεων των μυστικών υπηρεσιών με τους διοικητές του ΙΚΙΛ. Πρόκειται για μια πολύ καλά προστατευμένη έδρα του Κέντρου της Διοίκησης, από όπου οι στρατιωτικοί διοικητές επικοινωνούν με τα τμήματα των μαχητών μέσω δορυφόρων. Είναι επίσης το σημείο όπου συγκεντρώνονται τα χρήματα για να αποδοθούν –μηνιαία- στους μαχητές του ΙΚΙΛ».

Επερώτηση στη Δαμασκό
Η έδρα των τρομοκρατών είναι υπό αυστηρή επιτήρηση από την κυβέρνηση της Συρίας και των συμμάχων της. Έχουν σίγουρα κατασκόπους μέσα.
Οι ειδικές εναέριες συριακές δυνάμεις, πιθανόν βοηθούμενες από τους Ρώσους, έφεραν στο πέρας μια επιχείρηση εναντίον της έδρας αυτής, συλλαμβάνοντας Αμερικανούς πράκτορες, τους άνδρες από την Πεσμέργκα του Μπαρζανί, αξιωματικούς από το Αραβικό κράτος και τον Κόλπο, καθώς και μαχητές από το ΙΚΙΛ, χωρίς να τους δοθεί ευκαιρία να ξεφύγουν. Σύμφωνα με την πηγή, προς το παρόν, αυτοί είναι υπό αμφισβήτηση από τη Δαμασκό.
Σημειώνεται ότι ο Σύρος κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε για το θέμα: «Ουδέν σχόλιο».

The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος
http://www.echedoros-a.gr/2014/07/cia.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου