''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Τι αποφάσισε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών στην Γενεύη

Τι αποφάσισε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών στην Γενεύη
Ολοκληρώθηκαν στις 8 Ιουλίου στη Γενεύη οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, η οποία άρχισε τις εργασίες της στις 2 Ιουλίου.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, ορίστηκε μια νέα στρατηγική του Συμβουλίου με θέμα "Πορεία προς τη δικαιοσύνη και την ειρήνη", σύμφωνα με το οποίο τα επόμενα χρόνια θα είναι προγραμματισμένες δραστηριότητες στο πλαίσιο του ΠΣΕ.

Επιπλέον, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής συμφώνησαν σε ένα έγγραφο πολιτικής με θέμα "Πως θα αποκαλούμε τους εαυτούς μας: χριστιανική ταυτότητα σε έναν πολυθρησκευτικό κόσμο."
Κατά τη διάρκεια της συνόδου το ΠΣΕ ασχολήθηκε με την πολιτική κρίση στην Ουκρανία, με τη βία κατά των θρησκευτικών μειονοτήτων στη Σρι Λάνκα, σχετικά με ένα νομοσχέδιο για την απαγόρευση άλλης θρησκείας στη Μιανμάρ,  με το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης των λαών στη Δυτική Παπούα Νέα Γουινέα, με την κακοποίηση των παιδιών και της νεολαίας, της εμπορίας ανθρώπων και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης στη Λατινική Αμερική, σχετικά με τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ερυθραία, σχετικά με την κατάσταση στη Μοσούλη (Ιράκ) και άλλα.
Οι εκπρόσωποι των χριστιανικών εκκλησιών ενέκριναν τις βασικές προτεραιότητες του Συμβουλίου, σύμφωνα με τις οποίες η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και σε άλλες περιοχές παραμένει στο επίκεντρο της συνεχούς προσοχής του ΠΣΕ.
Κατα τα λοιπά ασχολήθηκε με τροποποιήσεις του καταστατικού του Παγκοσμίου Συμβουλίου των Εκκλησιών και διοικητικά θέματα.
Η επόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΣΕ προγραμματίστηκε στις 22 έως 28 Ιουνίου, 2016 στη Νορβηγία.

Από ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου