''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Κυριακή, 10 Αυγούστου 2014

Άγρια καταδίωξη αμερικανικού υποβρυχίου στην Βόρεια Θάλασσα από ρωσικά σκάφη (vid)

       ΣΚΗΝΕΣ "ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ" ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟΥ BARENTS


Άγρια καταδίωξη αμερικανικού επιθετικού πυρηνοκίνητου υποβρυχίου κλάσης Virginia εκτυλίχθηκε πριν λίγες ώρες, στη θάλασσα του Μπάρεντζ, πολύ κοντά στο σημείο που είχε βυθιστεί το ρωσικό υποβρύχιο Kursk το 2000.

Το αμερικανικό υποβρύχιο έγινε αντιληπτό από τους ρωσικούς υποβρύχιους αισθητήρες που είναι σπαρμένοι στη περιοχή και αμέσως κατευθύνθηκαν τα ρωσικά ναρκοθηρευτικά του Βόρειου Στόλου.

Μάλιστα μια πηγή αναφέρει ότι εκτοξεύθηκαν εναντίον του προειδοποιητικές βολές από ανθυποβρυχιακές ρουκέτες.

Όλα αυτά σε πολύ μικρή απόσταση από την τελετή έναρξης των πετρελαϊκών εξορύξεων στην Β. Θάλασσα και συγκεκριμένα στην Θάλασσα του Κάρα, τις οποίες εγκαινίασε ο ίδιος ο πρόεδρος της Ρωσίας ο Β. Πούτιν, μέσω τηλεοπτικού δικτύου.

Είναι εμφανές ότι το υποβρύχιο ενδιαφέρονταν για αυτές τις εξορύξεις τις οποίες τις κάνουν από κοινού ο ρωσικός κολοσσός Rosneft με την αμερικανική Exxon Mobil.

Η είδηση μεταδόθηκε από το ρωσικό ΙΤΑR TASS και ακόμα και αυτό έχει την σημασία του: Σπάνια τέτοια επεισόδια δίνονται στην δημοσιότητα ειδικά από ρωσικής πλευράς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Βόρειο Στόλου "οι ενέργειες των ανθυποβρυχιακών δυνάμεων του Βόρειου Στόλου "έσπρωξαν" το υποβρύχιο κλάσης Virginia του αμερικανικού Ναυτικού έξω από τα νερά της Ρωσικής Ομοσπονδίας".

Το κυνήγι διήρκεσε 27 λεπτά και μετά το υποβρύχιο εγκατέλειψε την περιοχή.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου