''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Η απόσπαση της προσοχής επηρεάζει τη βραχυπρόθεσμη μνήμη

Η απόσπαση της προσοχής επηρεάζει τη βραχυπρόθεσμη μνήμη
Γνωρίζατε ότι όταν είσαστε αφοσιωμένοι σε κάτι και σας διακόπτει κάποιος ή κάτι -ακόμη και για ένα λεπτό- αυτό είναι αρκετό για να επηρεαστεί η βραχυπρόθεσμη μνήμη σας;
Σύμφωνα με μια έρευνα αμερικανών επιστημόνων, ακόμη και 60 δευτερόλεπτα απόσπασης της προσοχής, ενώ προσπαθούμε να συγκεντρωθούμε επάνω σε κάτι, μπορούν να μας αναγκάσουν να ξεκινήσουμε εκ νέου ό,τι κάναμε, επειδή δε μπορούμε να θυμηθούμε ακριβώς τι ήταν αυτό που κάναμε.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα ευρήματά τους πρέπει να λειτουργήσουν ως προειδοποίηση, καθώς η πλειοψηφία των ανθρώπων στις μέρες μας διαθέτει "έξυπνες" φορητές συσκευές, οι οποίες αποσπούν την προσοχή μας δεκάδες φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, οι άνθρωποι μοιάζουν περισσότερο απ’ ό, τι πιστεύουν με τα… χρυσόψαρα, τα οποία φημίζονται για τη μνήμη τους, που διαρκεί 3 δευτερόλεπτα.
Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, είναι η πρώτη έρευνα που δείχνει την επίδραση που έχουν οι περισπασμοί στην ποιότητα της εργασίας κάποιου.
 
Από  briefingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου