''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Σάλος στην Τουρκία: Απειλές για την ζωή της δέχεται δημοσιογράφος

Νεβσίν Μενγκού
Σάλος στην Τουρκία από τις απειλές που δέχεται για τη ζωή της η γνωστή δημοσιογράφος Νεβσίν Μενγκού με καριέρα στο CNN Turk και την DW.
Η δημοσιογράφος καταγγέλλει πως η ίδια και δυο ακόμη γυναίκες, έχουν στοχοποιηθεί από ακραία Μέσα Ενημέρωσης που στηρίζουν την κυβέρνηση Ερντογάν αλλά και από λογαριασμούς στο Twitter. Σύμφωνα με την ίδια, απειλούν να τη σκοτώσουν και να την βιάσουν.
Σε τηλεοπτική της συνέντευξη η Μενγκού ανέφερε ότι αν πάθει κάτι θα φταίει το τουρκικό κράτος και έκανε λόγο για παραστρατιωτικές οργανώσεις.
«Δεν έχω και πολλά πράγματα τα οποία μπορώ να κάνω για να προστατευτώ. Τι μπορώ να κάνω; Όσα κάνεις κι εσύ. Αυτός είναι και ο λόγος που τονίζω πως αν συμβεί κάτι σε μας, την ευθύνη θα την έχει η Τουρκική Δημοκρατία, καθώς δεν μπορεί να προστατέψει τους πολίτες της», τόνισε χαρακτηριστικά.
Η καταγγελία για απειλές, προκάλεσε την αντίδραση του Αλί Μπαμπατζάν, πρώην υπουργού Οικονομίας και Εξωτερικών του Ερντογάν και νυν πρόεδρο του κόμματος της Δημοκρατίας και της Προόδου. Είπε ότι μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να διασφαλίσει ο μέλλον δημιουργεί διχόνοια και εχθρότητα. Τη δημοσιογράφο στήριξε επίσης η πρόεδρος του «Καλού Κόμματος» Μεράλ Ακσενέρ η οποία τόνισε ότι κανείς δεν μπορεί να απειλεί γυναίκες και παιδιά.

https://www.pentapostagma.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου