''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Σάββατο 2 Μαΐου 2020

ΗΠΑ: Σε δύσκολη θέση ο Τζο Μπάιντεν μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση

Ένα σεξουαλικό σκάνδαλο εν μέσω μίας πρωτοφανούς παγκόσμιας κρίσης εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, έχει φέρει νέους πονοκεφάλους στον υποψήφιο πρόεδρο των Δημοκρατικών,
Τζο Μπάιντεν, ο οποίος πρόκειται να αντιμετωπίσει τον νυν πρόεδρο και υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών, Ντόναλντ Τραμπ, με τον τελευταίο να προηγείται σε ποσοστά δημοφιλίας στις ΗΠΑ.

Η Τάρα Ριντ δέχτηκε την σεξουαλική επίθεση από τον Τζο Μπάιντεν προ 20ετίας, και οι κατηγορίες της προκαλούν μία ακόμη σκιά στην εικόνα του υποψήφιου των Δημοκρατικών, ο οποίος έχει κατηγορηθεί και άλλες φορές για ανάρμοστες συμπεριφορές.



Τώρα επιστρατεύουν τις… γυναίκες του Δημοκρατικού Κόμματος, , και δη εκείνες που βρίσκονται στον στενό πυρήνα του Τζο Μπάιντεν, πρκειμένου να στηρίξουν τον άλλοτε αντιπρόεδρο της κυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα, τονίζοντας ότι οι κατηγορίες δεν έχουν αποδειχθεί.

Ο Μπάιντεν δεν έχει αντιμετωπίσει δημοσίως τους ισχυρισμούς της Ριντ, η ηγεσία της εκστρατείας του, ωστόσο, αρνήθηκε κατηγορηματικά τις κατηγορίες της Ριντ.



Η Washington Examiner επιχείρησε να επικοινωνήσει με πέντε υψηλόβαθμες γυναίκες του Δημοκρατικού κόμματος, αλλά δεν βρήκε ανταπόκριση. Πιο συγκεκριμένα προσπάθησε να αποσπάσει δήλωση από: τη δήμαρχο της Ατλάντα, Keisha Lance Bottoms, τη γερουσιαστή της Νεβάδας, Catherine Cortez Masto, το στέλεχος των Ρεπουμπλικανών στη Φλόριντα, Val Demings, τη γερουσιαστή του ΙλινόιςTammy Duckworth και τη γερουσιαστή της Μασσαχουσέτης, Ελισάβετ Γουόρεν. Τα γραφεία των υπαλλήλων δεν απάντησαν σε αιτήματα για σχολιασμό.



Δηλώσεις, ωστόσο, για την υπόθεση των κατηγοριών σεξουαλικής επίθεσης με πρωταγωνιστή των Τζο Μπάιντεν, έκαναν έξι άλλες γυναίκες του Δημοκρατικού Κόμματος. Σε γενικό πλαίσιο, ακολουθούν τη γραμμή υπεράσπισης του πρώην αντιπροέδρου, λέγοντας ότι η Ριντ έχει δικαίωμα ακρόασης, αλλά ότι τα πρακτορεία ειδήσεων πρέπει να ελέγχουν τους ισχυρισμούς της και ότι ο Μπάιντεν έχει ιστορία να βοηθά τις γυναίκες, ακόμη και με νομοθετήματα με νομοθεσία που αφορούν τη βία κατά των γυναικών.



Τη Δευτέρα, ο πρώην γείτονας της Ριντ και ένας πρώην συνάδελφός της αποκάλυψαν ότι η Ριντ τους είπε στη δεκαετία του '90 ότι δέχθηκε επίθεση ή παρενόχληση, επιβεβαιώνοντας την ιστορία της.

Την Παρασκευή, η Ριντ αναγνώρισε τη φωνή της σε ένα βίντεο στην εκπομπή του Larry King Live, το 1993, στο οποίο μια γυναίκα που καλεί είπε στον διάσημο δημοσιογράφο για τη δυσκολία της κόρης της να μιλήσει για «προβλήματα με έναν εξέχοντα γερουσιαστή».



«Εάν συνεχίσετε να ασχολείστε με την προστασία ενός ισχυρού άνδρα χωρίς να δώσετε μια πιο προσεκτική ματιά στην περίπτωσή μου, είστε συνένοχοι για βιασμό», είπε η Ριντ, απευθυνόμενη στις γυναίκες του Δημοκρατικού Κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου