''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Ζώνη απαγόρευσης κατά τουρκικών αεροσκαφών από το Λιβυκό Εθνικό Στρατό

Ο εκπρόσωπος των στρατιωτικών δυνάμεων του Χαφτάρ, στρατηγός Αχμέτ Αλ Μισμαρί, επιβεβαίωσε ότι η απόφαση της Γενικής Διοίκησης για την ενεργοποίηση της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την πρωτεύουσα Τρίπολη, οφείλεται στο ότι το τουρκικό καθεστώς χρησιμοποιεί το Διεθνές Αεροδρόμιο της Μίτιγκα για να μεταφέρει χιλιάδες Σύρους τρομοκράτες με πολιτικές πτήσεις.
Ο Αλ Μισμάρι ανέφερε ότι η Τουρκία συνεχίζει να μεταφέρει όπλα, στρατιωτικό εξοπλισμό, συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, εμπειρογνώμονες και στρατιωτικούς μέσω του αερολιμένα της Μίτιγκα στην Τρίπολη, κατηγορώντας την κυβέρνηση του Σαράτζ για την υποδοχή τρομοκρατών και όπλων από τον Ερντογάν.
Εξήγησε ότι οι ένοπλες πολιτοφυλακές που συνδέονται με την κυβέρνηση Al-Wefaq ωφελήθηκαν σε μεγάλο βαθμό από την κατάπαυση του πυρός στην Τρίπολη, σημειώνοντας ότι Ζώνη απαγόρευσης θα επεκταθεί και σε άλλες πόλεις, αν υπάρχουν λόγοι.

Ο εκπρόσωπος του λιβυκού εθνικού στρατού κάλεσε την αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη, με επικεφαλής τον Ghassan Salameh, να παρακολουθήσει τις μετακινήσεις κρατουμένων από την κυβέρνηση της Τριπόλεως σε χώρους μάχης απαγορευμένων από τη Σύμβαση της Γενεύης, τονίζοντας ότι η κράτηση φυλακισμένων στην αεροπορική βάση Μίτιγκα είναι παράνομη, επειδή η στρατιωτική βάση αποτελεί στρατιωτικό στόχο.
Ενώ λοιπόν, ο Χαφτάρ πολεμάει την “τουρκόφιλη” κυβέρνηση της Τριπόλεως, ο τουρκικός τύπος τον κατηγορεί ότι εξανάγκασε σε διωγμό πάνω από 100.000 Τούρκους Λίβυους, οι οποίοι έχουν αναγκαστεί να μεταναστεύσουν στα δυτικά μέρη της χώρας, ειδικά μετά την κατάληψη της Βεγγάζης από τον LNA.
“Οι Οθωμανοί-Τούρκοι στη Λιβύη, εκδιώκονται συστηματικά από τον εθνικό στρατό του Χαφτάρ, καθώς υποβάλλονται σε αναγκαστικούς εκτοπισμούς.

Μιλάμε για την παρουσία χιλιάδων Λίβυων κατοίκων Οθωμανικής καταγωγής, οι οποίοι έχουν γίνει στόχος του Χαλίφα Χάφταρ και των συμμάχων του στο Κόλπο, γράφει μεγάλη τουρκική εφημερίδα.
Ονομάζονται "Turk Kuloglu", επίσης γνωστοί ως "Κουλουγλήδες", ένας όρος που χρησιμοποιήθηκε κατά την οθωμανική περίοδο για να χαρακτηρίσει τους μικτούς απογόνους των Τούρκων, κυρίως αξιωματικών της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, με γυναίκες της Βορείου Αφρικής.
“Παρόλο που δεν υπάρχει προφανής διαχωρισμός μεταξύ των αυτόχθονων Λίβυων και των αλλοδαπών, συμπεριλαμβανομένων των Τούρκων, η διαφορά των φυλών αποκαλύφθηκε σκόπιμα από εκείνους που είναι πιστοί στο Χαφτάρ”, δήλωσε ο τουρκογενείς Λίβυος πολιτικός Ali Sait Akın, σε μια αποκλειστική συνέντευξη στην  εφημερίδα Daily Sabah.
Οι Τούρκοι Kuloğlu, αποτελούνται από διάφορες ξεχωριστές εθνότητες, συμπεριλαμβανομένων των Αλβανών ή των Κιρκάσιων, και αποτελούσαν οθωμανικό μουσουλμανικό πληθυσμό στο παρελθόν, ενώ κατοικούσαν κυρίως σε μεγάλες πόλεις της χώρας, όπως η Τρίπολη και η Βεγγάζη, αλλά και στις πόλεις, Μισράτα, Ντέρνα, κά.
Ο Χάφταρ προκάλεσε τον διαχωρισμό μεταξύ των τουρκογενών Λίβυων και των ντόπιων. Ο στρατηγός ενέτεινε τις εκστρατείες του, εκτοπίζοντας τους Τούρκους κατοίκους από τότε που απέκτησε εξουσία στα ανατολικά μέρη της χώρας.

https://www.pentapostagma.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου