''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Δώδεκα κρατούμενοι βαπτίστηκαν Χριστιανοί στις φυλακές Δομοκού



Δώδεκα νέους στρατιώτες, όσους και ο αριθμός των Αποστόλων, απέκτησε η Εκκλησία του Χριστού, με τη βάπτιση τους στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα του Πρωτόκλητου, που βρίσκεται εντός του Καταστήματος Κράτησης Δομοκού.
Πρόκειται για κρατούμενους που ασπάστηκαν κατά τη διάρκεια των δεσμών τους την χριστιανική πίστη και ζήτησαν να εισέλθουν στην Εκκλησία μας μέσω του μεγάλου μυστηρίου της βάπτισης.
Οι δώδεκα βαπτίσεις έγιναν το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020, δια των χειρών του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φθιώτιδας, κ. Συμεών, που τηρώντας την υπόσχεση που έδωσε στο Ποίμνιο του από την πρώτη ημέρα της αφίξεως του στη Λαμία, γυρίζει όλο το νομό από άκρη σε άκρη κηρύττοντας το λόγο του Θεού και προσφέροντας την ελπίδα της αιώνιας ζωής.
Η κατήχηση των δώδεκα νέων χριστιανών, είχε γίνει από τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Σεραφείμ Ζαφείρη, ο οποίος είναι ο πνευματικός πολλών ακόμη ανθρώπων που εκτίουν διάφορες ποινές στο συγκεκριμένο Κατάστημα Κράτησης.
Τον Σεβασμιότατο πλαισίωσαν επίσης ο Αρχιερατικός Επίτροπος Δομοκού και οι Ιερείς της περιοχής, ο Αρχιδιάκονος της Μητρόπολης και οι ιεροψάλτες της Ενορίας Αγ. Κυριακής Δομοκού, στην οποία ανήκει το Κατάστημα Κράτησης και στην οποία ενεγράφησαν οι Νεοφώτιστοι.
Δίπλα στους ανθρώπους της Εκκλησίας, για την τέλεση του μυστηρίου, ήταν ο Διευθυντής των Φυλακών, ο Αρχιφύλακας και όλο το προσωπικό του Σωφρονιστικού Καταστήματος το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, με το Διευθυντή και τους Καθηγητές, στο οποίο κάποιοι νεοφώτιστοι ήταν και μαθητές, οι κυρίες της Κοινωνικής Υπηρεσίας και κάτοικοι του Δομοκού.
Ο Ίδιος ο Σεβασμιότατος έδωσε την αναμμένη λαμπάδα στον καθένα, την εικόνα του αγίου, του οποίου το όνομα διάλεξε ο καθένας, τον έντυπο βίο του αγίου, το τίμιο σταυρό, που διαδοχικά κρέμασαν για πρώτη φορά στο λαιμό τους οι νεοφώτιστοι δια των χειρών του Διευθυντή, του Αρχιφύλακα, του Σχολικού Διευθυντή και των καθηγητών και της κοινωνικής λειτουργού και άλλων παρόντων.
Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας πρόσφερε στον Σεβασμιότατο σε ένδειξη ευγνωμοσύνης και αγαθής αναμνήσεως της μέρας το έργο ενός των νεοφώτιστων, μία ξυλόγλυπτη μικρή εκκλησία. Ανάλογα δώρα δόθηκαν στον Διευθυντή και στον Αρχιφύλακα του Καταστήματος.
Σημειώνουμε τέλος ότι πολλοί κρατούμενοι παρακολούθησαν το μυστήριο και εκδήλωσαν την επιθυμία είτε να πάρουν την ευχή του Μητροπολίτη, είτε ακόμη να βαπτιστούν και εκείνοι σε μελλοντικό χρόνο.
Πριν την αναχώρησή του ο Σεβασμιότατος περιηγήθηκε σε όλα τα τμήματα της Φυλακής, ζητώντας να επισκεφθεί βαρυποινίτες κρατούμενους στα ίδια τους τα κελιά, εφαρμόζοντας τον λόγο του Κυρίου: «ἐν φυλακῇ ἡμήν, καὶ ἤλθετε πρὸς με». (Ματθ. ΚΕ. 36)».
Πηγή: lamiareport
elromio.gr
https://simeiakairwn.wordpress.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου