''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΕΠΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Οι συμμορίες λαθρομεταναστών που έχουν δημιουργηθεί στην Ευρώπη, με κορυφαία τη Σουηδία, παράγουν κέρδη ύψους έως και 8 δις $ ετησίως, ενώ οι μετανάστες πληρώνουν συχνά πάνω από 13.000 $ για να εξασφαλίσουν την παράνομη είσοδο τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τον αναπληρωτή διευθυντή της Βρετανικής Υπηρεσίας Εθνικού Εγκλήματος. 
Ο μοναδικός τρόπος αντιμετώπισης τους είναι η απαγόρευση των ΜΚΟ, όπως απέδειξε ο Salvini στην Ιταλία προτού καθαιρεθεί από την 5η φάλαγγα της χώρας του.

Επικαιρότητα

Πρόσφατα η αστυνομία της Ουγγαρίας ανακάλυψε δύο σήραγγες που χρησιμοποιούνται για τη διακίνηση μεταναστών από τη Σερβία στο εσωτερικό της (πηγή). 

Οι σήραγγες αυτές βρέθηκαν, αφού η ουγγρική αστυνομία διαπίστωσε τον πενταπλασιασμό των μεταναστών που προσπάθησαν να εισβάλουν στη χώρα. Η μία από αυτές ήταν στα έξι μέτρα βάθος και κάτω από τα συρματοπλέγματα, με τα οποία η κυβέρνηση είχε κλείσει τα σύνορα το 2015 (πηγή).

Εάν λοιπόν η ελληνική κυβέρνηση πιστεύει πως θα σταματήσει τις μεταναστευτικές εισροές και το βίαιο εποικισμό της με ημίμετρα, κάνει πολύ μεγάλο λάθος. Ειδικά όταν δεν απαγορεύει τις ΜΚΟ όπως η Ιταλία, σημειώνοντας πως διαπιστώθηκαν χρηματοδοτήσεις από την Αγγλία σε ΜΚΟ «Refugees for Refugees» στη Μυτιλήνη και στη Σάμο.

Ειδικότερα, αυτές οι ΜΚΟ έλαβαν χρήματα από ένα κατάστημα «Chose Love» που βρίσκεται στο Covent Garden του Λονδίνου και που άνοιξε τις ημέρες των Χριστουγέννων, ενώ είχε υποστήριξη από τον Πακιστανό δήμαρχο του Λονδίνου (πηγή). Το παράδοξο είναι πως ανάμεσα στα άλλα δέχεται δωρεές για σκηνές, σωσίβια και νομική βοήθεια. Κανένας βέβαια δεν καταλαβαίνει πως είναι δυνατόν να χρειάζεται σωσίβια μία ΜΚΟ που είναι στη στεριά και μάλιστα τύπου γιλέκου που φοριούνται πριν βρεθεί κανείς στη θάλασσα (εικόνα).


Συνεχίζοντας, η Ουγγαρία δεν είναι η μοναδική που έχει τοποθετηθεί στο στόχαστρο των παράνομων μεταναστών. Όλες οι συνοριακές αρχές της ΕΕ αγωνίζονται να σταματήσουν τις παράνομες ροές, όπου σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης εισήρθαν παράνομα στην Ευρώπη το 2019 περίπου 126.500 μετανάστες από την Αφρική, την Ασία και τη Μέση Ανατολή (πηγή). Ο αριθμός δε των μεταναστών που προσπάθησε να εισέλθει παράνομα στην Ουγγαρία από τη Σερβία αυξήθηκε σημαντικά το Νοέμβρη, αφού από τους 11.808 τους πρώτους έντεκα μήνες, έναντι 5.400 το 2018, οι 2.418 προσπάθειες έγιναν το Νοέμβρη του 2019.

Η χώρα φοβάται επανάληψη των συνθηκών του 2015, αφού η υφυπουργός άμυνας δήλωσε πως πάνω από 100.000 μετανάστες συγκεντρώνονται στα Δυτικά Βαλκάνια, έτοιμοι να εισβάλλουν στα ουγγρικά σύνορα (πηγή). Ανακοίνωσε δε πως θα διπλασιάσει τον αριθμό των στρατιωτών που περιπολούν, διαισθανόμενη πως θα υπάρξουν μεγάλα προβλήματα.

Στη Γαλλία συνελήφθησαν 20.000 μετανάστες σύμφωνα με την αστυνομία το 2019 και 189 λαθρέμποροι (πηγή). Όσον αφορά τη Μ. Βρετανία, σύμφωνα με την Telegraph αλβανοί λαθρέμποροι έκαναν διαφημίσεις σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, σε σχέση με την ανάληψη μεταφοράς παρανόμων μεταναστών στην Ευρώπη (πηγή). Η εφημερίδα ανέφερε πως οι συμμορίες λαθρομεταναστών «παράγουν κέρδη ύψους έως και 8 δις $ ετησίως, ενώ οι μετανάστες πληρώνουν συχνά πάνω από 13.000 $ για να εξασφαλίσουν την παράνομη είσοδο τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Από την άλλη πλευρά η ιταλική Il Giornale έγραψε πως οι λαθρέμποροι χρεώνουν έως και 10.000 € για τη μεταφορά μεταναστών με πολυτελή γιοτ (πηγή). Στη Γαλλία το 2019 συνελήφθησαν 2.358 μετανάστες στη Μάγχη, όταν προσπαθούσαν να περάσουν στη Βρετανία. Πενταπλάσιοι σε σχέση με το 2018. Κάτι ανάλογο παρατηρήθηκε σε πολλά άλλα κράτη, από το Βέλγιο έως τη Φιλανδία και την Ιρλανδία.

Κλείνοντας, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ή Ευρώπη είναι αντιμέτωπη με ανάλογες μεταναστευτικές εισροές, όπως αυτές του 5ου ΜΧ αιώνα. Φαίνεται δε αδύναμη να τις εμποδίσει, όπως ακριβώς εκείνη την εποχή, ενώ χώρες όπως η Σουηδία βιώνουν ήδη συνθήκες πολέμου από τις μεταναστευτικές συμμορίες, σε περιοχές που φοβάται να επέμβει ακόμη και η αστυνομία.

Σερένα Νομικού


 
«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου