''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019

Η αποκατάσταση του Παύλου Μελά - Επανέρχονται ο Παύλος Μελάς και οι Μακεδονομάχοι στα βιβλία της Ιστορίας

 
Επανέρχονται ο Παύλος Μελάς και οι Μακεδονομάχοι στα βιβλία της Ιστορίας της Γ’ Λυκείου, με απόφαση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως.

Επανέρχονται ο Παύλος Μελάς (φωτογραφία) και οι Μακεδονομάχοι στα βιβλία της Ιστορίας της Γ’ Λυκείου με απόφαση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως: «Ηταν δίκαιο, γίνεται πράξη» λένε πηγές του υπουργείου Παιδείας και σημειώνουν ότι η αφαίρεση κεφαλαίων από την Ιστορία που αφορούν τους Μακεδονομάχους και τον Παύλο Μελά έγινε από τον ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα από τον τότε υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, προκειμένου, όπως είπε (άκουσον-άκουσον), «να ελαφρυνθεί η τσάντα του μαθητή και στο πλαίσιο της εκμάθησης των συγκεκριμένων κεφαλαίων στην Γ’ Λυκείου». Στην πραγματικότητα η αφαίρεση των κεφαλαίων που αφορούν τους Μακεδονομάχους έγινε λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών.

***
Η επαναφορά του Παύλου Μελά στα βιβλία θα γίνει από την επόμενη σχολική χρονιά, ενώ εξετάζεται να επανέλθει στην εξεταστέα – διδακτέα ύλη της Ιστορίας της Γ’ Λυκείου και η Γενοκτονία των Ποντίων, η οποία επίσης εξαιρέθηκε (κατά τη ΝΔ, αναιτιολόγητα) από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου